Gå til innhold

Dom kan true korset i det norske flagget!


  

84 stemmer

  1. 1. Bør flagget endres slik at det ikke er et kors på det?

    • Ja
      10
    • Nei
      60
    • Vet ikke/ bryr meg ikke
      14


Anbefalte innlegg

Herregud.. hvor paranoid går det nå ann å bli.

 

Det norske flagg skal endres til tilsvarende muslimsk. Om dette seriøst er en problemstilling som plager deg så anbefaler jeg deg å ta deg en fin fjelltur eller lignende og få deg frisk luft for makan til ignorant påstand skal man se lenge etter.

 

På en annen side. Du hadde blitt en knakende god VG reporter.

Endret av Vital
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

 

.

 

Ved å sekularisere et land så fjerner man religionen i det offentlige rom. Enda vi er veldig sekulære idag er det fremdeles en del ting som gjenstår, som fks statskirken.

 

Det var skilling av religion og stat i USAs grunnloven(kanskje et bedre uttrykk enn sekulasering?) som førte folk til å bli mer religiøs enn de statene som hadde enten statsreligion eller statskirke. Kirkene måtte konkurrere med hverandre og frimarkedet akapte bedre tilbud og valg. Skattebetalerne kan ikke klage på deres skatte penger som støtter kirken

 

LIkevel blir det vanskelig å helt skille alle nasjonale symboler, selv om de fleste ikke ville støtte statskirken eller monarkiet hvis norge ble en ny stat idag og måtte finne på nye tradisjoner. Likevel hvis norge blir en multikulturellt stat og ønsker å unngå unædvendig konflikt må noe tradisjoner endres. Selv, antar jeg at flagget ikke forandres fordi dens kristne symbolisme er ikke så sterk som statskirken. Statskirken varer ikke så lenge fordi den kan ikke tolkes noe annet måte unntatt at norge støtter lutherisme mer enn alle andre religioner.

 

Kanskje jeg forstår ikke hva sekulasering betyr på norsk men til meg betyr sekulasering å fjerne religion fra private og offentlige rom. Tar jeg feil?

Lenke til kommentar

Det er åpenbart at mange her har skulket en historietime eller to.

Kristendomm var den dominante religionen i hele midtøsten inntil Muhammed kom på banen. Stort sett alle de islamske statene har vært kristne, men denne kulturen er nesten tilintetgjort. Tiden før islam ble styreform i et land kalles Jahiliyyah - tiden i uvitenhet.

Hva skjedde med Afghanistans flagg i 1997?

Hvilket flagg brukes som bakgrunn når menn og kvinner fra vesten skal slaktes forran kamera?

Hva betyr dette flagget - Shahada, og hvorfor er det relevant?

 

Hva skjer i Norge når kristne ikke lenger er i flertall, eller vi har hatt så mange terrorangrep at ingen tør protestere?

Nordmenn er livredde for rasiststempelet og legger seg flat under press, og tro meg - presset vil vokse.

I England lever det 2.400.000 muslimer 40% av disse sier åpent at de vil innføre sharia.

 

Det er bare et spørsmål om tid...

 

Islam - What the west needs to know:

http://video.google.com/videoplay?docid=-871902797772997781#

 

Kilder:

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/1510866/Poll-reveals-40pc-of-Muslims-want-sharia-law-in-UK.html

http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/4499668.stm

http://en.wikipedia.org/wiki/Christianity_in_the_Middle_East

http://en.wikipedia.org/wiki/Flag_of_Afghanistan

http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/arabs/christianme.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Jahiliyyah

http://en.wikipedia.org/wiki/Shahada

 

Do you recall that fateful day on Sep 11 2001 when 19 men proclaimed the greatness of Allah and acted on the dictates of their faith? Do you recall the loud denouncements from Islamic institutions that soundly rebuked these hotheads? Do you remember how mosques from Quetta to Cairo repudiated Osama Bin Laden and issued fatwas against Mullah Omar? Do you marvel at the fact that 99% of all muslims – who are call themselves “moderates” – swiftly showed their solidarity and made the remaining 1% (“extremists”) outcastes and pariahs?

 

Me neither!

Lenke til kommentar

Feil. Jeg påpeker at et land ikke blir kristent eller norrønt fordi vår fortid har røtter som stammer fra kristendom eller hedensk tid. Det eneste som forbinder landet vårt som kristent idag er statskirken, og den faller vel sammen før eller senere.

 

Kjære vene. Jeg skrev at Norge er et kulturelt kristent land. Dette er en treffende betegnelse all den tid Norges kultur er sterkt preget av kristendommen.

 

Jeg tror jeg har påpekt dette fire ganger nå. ALLIKEVEL tror du jeg mener at Norge på en eller annen måte skal være tilknyttet den kristne tro. Det er - som jeg OGSÅ uttrykkelig har påpekt - irrelevant for spørsmålet om betegnelsen "kristent land" er beskrivende for Norge.

 

Og ja, for så vidt som norsk kultur bærer preg av gamle hedenske forestillinger, så er også betegnelsen "norrønt land" eller "kulturelt norrønt land" treffende - men problemet med denne betegnelsen er selvsagt at den norrøne kulturarven er av forsvinnende liten betydning sammenlignet med den kristelige.

 

Så nei, du har faktisk ikke noe poeng.

 

Du kunne heller konsentrere deg om det jeg faktisk sier, nemlig at å opprettholde et absolutt krav om "sekularisme" - som forresten er et alt for vagt begrep - kaster vrak på store deler av norsk kulturarv. Det er en bisarr idé.

 

Men det er ikke dette du retter fokus mot, men derimot på synspunkter ingen har forfektet. Så enten leser du ikke de innleggene du forsøker å svare på, eller så klarer du ikke å forstå dem. Uansett er resultatet ganske uinteressante innlegg, noe som igrunnen er synd siden du sikkert kunne skrevet fornuftig nok om du bare holdt deg til temaet.

 

Og ditt seneste innlegg gir meg forresten ingen grunn til å revurdere mine uttalelser om klisjeer m.m. Dessverre.

Lenke til kommentar

Vet dere hva.. Jeg melder meg ut av hele denne diskusjonen. At det eksisterer fremmedfrykt og skepsis i Norge det er vi alle klar over, men en neandertaler diskusjon på linje med hvor denne tråden er på vei det melder jeg pass på.

 

Til alle dere som nå mener jeg overser de store farene etc etc.. Jeg melder meg frivillig som det første kristne offer når muslimene tar over Norge.

Lenke til kommentar

Høres fint ut. Hva er navnet og adressen din?

Hvis du er oppriktig når du melder deg frivillig som det første kristne offer - og det er du nok noen titalls millioner dødsfall for sen til - så må det være en smal sak å identifisere seg på forumet, synes du ikke?

 

Det er jo bare en neandertalerdiskusjon.. Ingen reell fare, ikke sant?

Du kan bli Norges Ilan Halimi om du ønsker.

 

Kilder:

http://www.politicalislam.com/tears/pages/tears-of-jihad/

http://en.wikipedia.org/wiki/Ilan_Halimi

 

Eller så kan du droppe den nedlatende retorikken din og legge fram noen saklige argumenter slik voksne gjør.

Lenke til kommentar
Den europeiske menneskerettighetsdomstolen har gitt medhold til at religiøse symboler ikke skal bli påtvunget andre i offentlige sammenheng. Dermed er det mulig at korset i flagget vår en gang i fremtiden må fjernes.

Nei, det er det ikke. Korset er i dag en del av et sekulært symbol for landet vårt. Å tro at det vil kunne bli fjernet er fullstendig bak mål.

 

Storm i et vannglass.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg mener det er samme f om vi mister korset eller ikke. Jeg ser ikke vitsen med landegrenser og flagg i det hele tatt. Hva har det gjort mot oss? Jo. Det har separert mennesker. Det blir til slutt "stygt" å flytte til andre land. Flere millioner hater hverandre bare pga. de forskjellige rasene flytter inn i hverandres land. Så brenn flagget og si hade, det er nå min mening.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...