Gå til innhold

Dårligere PC'er på skole pga. økonomi.


Anbefalte innlegg

Jeg har nå gått på medier og kommunikasjon i 1 år. Vi på mitt trinn fikk da en HP Elitebook 8530p, noe vil ikke er fornøyd med i det hele tatt. Så å si alle sammen har hatt problemer med PC'ene våre, og noen tåler faktisk ikke de programmene vi trenger!(Adobe)IKT-folka, lærerene, elevene er like irriterte over at vi ikke har fått en bra PC. IKT vil at vi skal få tilbake Mac, for da var det mindre problemer. Dette har da ført til at vi har hatt underskriftskampanje både skriftlig og på facebook. Vi skal snart ha spørreundersøkelse på skolen ang. de PC'ene vi har nå. Deretter skal vi sende brev til fylkeskommunen for å klage på PC'ene.

 

Hva er ditt synspunkt?

-Burde vi få bedre PC'er?

-Burde vi få Mac?

-Hva skal vi gjøre for at vi skal greie å komme gjennom?

-Hva er sjansen for at vi faktisk får en bedre PC?

 

Må også legge til at det er hipp som happ... Det koster like mye med dårlige PC'er og flere IKT folk som med at vi får en Mac.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

HP Elitebook 8530p er da en god maskin, den er rimelig bra speccet og har fått kjempebra kritikk i tester. At den ikke er siste generasjon er det eneste jeg kan se er feil på den maskinen.

 

At Mac skulle tilby noe bedre hardwaremessig kan jeg ikke helt se.

 

Hva man kjører på maskinen derimot kan selvfølgelig påvirke stabilitet og ytelse men jeg vet for lite om hva skolene tilbyr av OS'r etc for å kunne uttale meg om det.

Lenke til kommentar

Vi bruker windows xp, og vi bruker mye photoshop, dreamweaver, bridge, illustrator, Premier pro og InDesign. Den yter ikke nok, og læreren vår har til og med sagt at hennes 3 år gammel mac er like rask som for 3 år siden. Aner ikke hvor mange ganger jeg har skrudd av dataen min fordi den har klikka, og fordi den er supertreig.

 

Kan ramse opp problemene jeg og mine medelever har hatt og har:

 

- Batteriet faller ut

- Når vi legger igjen skjermen er det ikke alltid den vil på igjen når vi slår den på, skjermen blir rett og slett svart

- Ikke alltid dataen vil slå seg på

- Dataen hekter seg

- Dataen er treg

- Noen av dataene blir fort varme, da så kokvarme at det gjør vondt å ta på dem.

Lenke til kommentar

Skolen vår bruker Mac på medier. Bortsett fra TIP som bruker Dell 4500 så bruker nesten alle 5 år gamle Dell 120L. DET er en treg maskin og gudene vet hvor lang tid vi bruker på å få opp et word dokument med en halvfull hardisk.

Men riktig som du sier, medier er en av de få linjene hvor det trengs gode pcer pcer og Mac passer kjempebra til dette. (I hvertfall slik jeg oppfatter responsen fra gamle venner fra ungdomsskolen som nå går på medier)

Lenke til kommentar

Hvilken del av landet bor du i MarB ?

 

Nettopp! Vi trenger en god PC som yter til det vi har bruk for, men det gjør dataen vår bare til en viss grad...

 

Så jeg trenger tips til hvordan vi kan få fylkeskommunen til å skjønne dette, og hvem vet hvor enkelt det blir...

Lenke til kommentar

Her på skolen har vi noen enkle Dell-PC-er, Latitude D530. Når man logger seg inn på skolesystemet (som er Xp og Vista-basert, InnsIKT), er alt latterlig tregt og ting henger seg. Har nå selv installert Windows 7, og hele maskinen har fått et gigantisk løft i ytelse. Henger seg aldri opp og kjører Adobe-pakken helt greit.

 

Kan det være at det er hele skole-IKT-systemet som er feilen, og ikke selve PC-en?

Lenke til kommentar

Nå har det seg slik at vi må ha XP, tror jeg, vi fikk ikke vista i allefall... De fleste som jobber innen mediebransjen bruker jo mac, så jeg personlig (og resten av klassen, lærerene og IKT-avdelinga) vil vi skal ha mac.

 

Det eneste rådet jeg trenger er hvordan vi kan nå fram til dette til fylkeskommunen.

Men tar gjerne imot råd om å gjøre denne PC'en til en bedre PC...

 

Så blond som jeg er på programering og dataens innvoller må jeg nesten spørre: Hvorfor babler dere om hardware?

 

 

Senyor de la guerra: Jeg går på videregående, ikke ungdomsskolen.

 

Nei. Har problemer med PC'en hjemme også. Bare se lenger opp på de problemene jeg og mine medelever har.

Lenke til kommentar

Jeg babler om hardware fordi den største forskjellen på en MAC og en pc er operativsystemet. Mac og pc er relativt like hardwaremessig, men operativsystemet på Mac er historisk sett mye mer stabilt, og klarer å tyne mer ut av hardwaren enn en maskin med ett Microsoft OS som f.eks XP.

En vanlig pc med f.eks Ubuntu vil være like stabil og klare og tyne mer krefter ut av maskinen enn om du hadde innstallert f.eks XP.

 

At de fleste innen mediabransjen bruker Mac vil være ett vektig argument for å bytte til Mac.

Lenke til kommentar

Okei, takk for et klart svar. Ubuntu har jeg aldri hørt om...

 

Ja, skal ha med det som et argument, en annen sak er hvor mye penger de kommer til å tape ved at vi bytter data, det er vel det argumentet vi kommer til å få tilbake når vi går til sak med dette...

 

Senyor de la guerra: Det er kanskje en grunn til at vi liker apple? Fordi de har dataer som faktisk fungerer og yter til det vi har bruk for?

Lenke til kommentar

Vi MÅ bruke skole-leie PC'en. Slutt på å bruke egne gitt..

 

 

Det er kanskje fordi de som først kjøper mac aldri vil gå tilbake til PC, de føler at de er bedre og x antall andre bra ting. Dessuten har lærerene våre mac, og de har brukt dem i mange år, og vet hvor gode de er. Dessuten yter mac bedre i de tingene vi driver med.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...