Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Hvordan jevne ut betong/murgulv?


Anbefalte innlegg

Det er noen som manser om nytt gulv i stuen, skal ikke gå inn på hvem, men det er vertall ikke meg :p

 

Så ta tenkte jeg at jeg skal investere i laminat eller parkett i hele 2. etg. (stue, kjøkken og 2 små boder uten dørstokk).

 

Jeg bor i terasseleilighet, så det er betong/mur i alle retninger.

 

Men nå når jeg leste om å legge klikklaminat, så leste jeg også at det er som med alt annet, viktig med godt grunnarbeid. I dette tilfellet at gulvet er helt jevnt. Ved hjelp av min meterlange vater fant jeg ut at det ikke er det. Enkelte plasser er det "kuler", på den ene boden er det en høydefoskjell på ca. 4-5 mm inn mot veggen.

 

Så, hvordan er det med å jevne ut betonggulv? Finner veldig lite info om det på nettet. Bruker man vanlig mørtel? Er det vanskelig? Og hvor mye vil dette koste meg sånn ca. hvis det må gjøres proffersjonelt (ca. 45-50 kvadrat)?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Så, hvordan er det med å jevne ut betonggulv? Finner veldig lite info om det på nettet. Bruker man vanlig mørtel? Er det vanskelig? Og hvor mye vil dette koste meg sånn ca. hvis det må gjøres proffersjonelt (ca. 45-50 kvadrat)?

 

Les her. Det finnes selvsagt mange andre merker selvutflytende avrettingsmørtel enn Hey'di. I utgangspunktet veldig enkelt; rengjør golvet, bland massen og tøm utover golvet, og hjelp til litt med tannsparkel, svaber e.l. for å fordele den sånn noenlunde utover, resten skal etter reklamen ordne seg selv. Det vanskeligste er vel egentlig å vite/gjette/beregne hvor mye man trenger..

Lenke til kommentar

Hey'di så jo ganske greit ut.

 

Forbruk

Ca. 1,5 kilo Hey'di Best Flyt pr. mm beleggtykkelse pr. m².

 

50 m² * 2 mm i gjennomsnitt * 1,5 kg = 150 kg

 

 

Skulle likt å testet dette før jeg "raserer" en hel etasje og går til innkjøp av 150 kg av disse greiene :p

 

Uansett, det ser ganske greit ut sånn ellers. Jeg har definitivt ikke 10 tommeltotter og liker å gjøre ting selv, skal planlegge litt opp mot ferien så kan det godt hende jeg ofrer en liten ferieuke for dette.

Lenke til kommentar

Tips anngående pris.

Megaflis har 20kg sekker til 89 kroner. Var det billigste jeg fannt.

Men blandingsforholdet vann og masse (leverandørs anbefaling), er ikke noe å følge. Ble tykk som grøt. Ein må nok bruke ein del mer vann. På den måten flyter den mye lettere av seg selv.

Lenke til kommentar

Hvis det ikke er mere enn 4-5mm på det meste så vet jeg ikke om jeg ville gjort så mye med det spesielt ikke siden du nevner at det er på et kott. Du legger jo uansett en sånn "skumplast-matte" under parketten/laminatet, denne fåes i forskjellige tykkelser og vil ta opp noe av ujevnhetene. Jeg ville spurt forhandler leverandør om hvor store avvik som kan tillates. Husk at du vil sannsynligvis få noen millimeter avvik etter at du haar brukt avrettingsmasse også...

 

Målte du ujevnhetene på eksisterende gulvbelegg/teppe/laminat eller rett på betonggulvet? Det kan være forskjell på gulvet under og det som er oppå.

Lenke til kommentar

Jeg målte oppå gulvbelegg. Jeg har tenkt tanken at en slik skumplastmatte kanskje holder. MEN jeg må jo forberede meg på/kalkulere med det verste :)

 

Men jeg tror nok at jeg må rive av gulvbelegget å snakke med de der jeg handler parkett før den endelige avgjørelsen.

 

Det kan jo hende at det er gulvbelegget som har klumpet seg? Jeg tipper at det er det orginale gulvbelegget som ligger der. Isåfall er det 30 år.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...