Gå til innhold

hvilken olje på brød?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg var i Spania for en stund siden, og der spiste de mye fine brødvarer med kun olje oppå. Noen som vet hva slags olje det kunne vært, og om man får kjøpt noe lignende her i norge?

Videoannonse
Annonse
Skrevet (endret)

Tipper det var olivenolje. Strø gjerne noen saltflak oppå. Mmmm ...

 

edit: Bland gjerne olivenolje og balsamicoeddik og prøv det også.

Alt er å få i vanlige dagligvarebutikker.

Endret av nebrewfoz
Skrevet (endret)

Det er stor forskjell på olivenolje. Billig olje brukes for steking/baking, mens dyrere, mer smakfull olje bør brukes i salater og rett på mat.

 

Du må nesten bare prøve deg frem. Kan jo prøve å se om du finner en spansk olivenolje.

Endret av ahpadt
Skrevet (endret)

Fant en kaldpresset en fra Eldorado som det sto var "spansk". Tror den kostet 30-40 kroner. Noen som har smakt denne? Tror jeg kjøper den i morgen, egentlig...

 

Edit: Var en extra virgin og en classic...

Endret av olsen_st
Skrevet

Dropp Eldorado/Firstprice-greiene, det er olje presset av bunnsopet som er igjen etter ordentlig olje er presset. Det er stekeolje, ikke noe man bruker i salater eller på brød.

 

Bruk heller litt penger på en liten flaske virgin eller extra virgin. Det smaker så mye mer, og uansett jobber du deg antageligvis ikke gjennom 1-1,5l leke-olivenolje før den blir dårlig.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...