Gå til innhold

Blir LGA1156 en bottleneck for neste generasjons toppkort i X-fire / SLI?


Anbefalte innlegg

Hei folkens!

 

Ble litt langt dette.. :blush: Kortversjonen er: Er LGA1156 lite egnet hvis man vil bygge et oppsett som kan dra full nytte av kommende generasjoners top-of-the-line grafikkort i SLI/X-fire? (Ser for meg en tidshorisont på ~ 5-6 år med samme hovedkort)

 

Litt mer bakgrunnsstoff:

 

Såvidt jeg har forstått er en av ulempene med LGA1156 i forhold til LGA1366 at den ikke har to 16x PCI-slots. Det vil si at hvis grafikkortene er kraftig nok kan ytelsen bli begrenset når man kjører X-fire / SLI. Korrekt?

 

Men når jeg ser på benchmarks med dagens toppkort der man tester de to plattformene mot hverandre er det veldig små forskjeller (om noen). Jeg konkluderer med at per i dag har altså den ovennevnte begrensningen lite å si.

 

Jeg lurer på om noen føler seg kvalifisert til å si noe om hvor mye raskere grafikkortene må bli før LGA1156 sin PCI-begrensning virkelig blir en bottleneck? Snakker vi neste generasjon, eller om 5 år...?

 

Mer konkret: jeg skal bygge meg ny PC i sommer. Om et års tid skal jeg skaffe tre skjermer, og tenker da å kjøpe nye grafikkort (f.eks. 2x AMD 6870 e.l.). Det jeg må ta stilling til nå er om det er verdt de ekstra 1000 kronene å gå for LGA1366/AM3 eller om et i5-oppsett vil gjøre susen i flere år fremover, selv med top-of-the-line grafikkort?

 

Takkatakk! :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

LGA1156 blir byttet ut med LGA1155 i løpet av 2011 hvis man skal tro de siste roadmaps'a fra Intel. Jeg ville lagt de ekstra kronene i 1366. Man får i7 CPU'er som er 1156 også må du huske, men jeg ville valgt 1366 uansett. Hvis du ønsker å beholde hovedkortet i 5-6 år er det kjekt å kunne oppgradere til en sekskjerner senere :)

Lenke til kommentar

Du vil tjene mest på AM3 vil jeg tro, billigere hovedkort enn både 1156 og 1366.

Der har du også støtte for full båndbredde på 2(3?) 16x PCIe slots.

Jeg satt oppe i går og leste litt om de ulike platformene, og det ser ut til at du har rett! Argumenter for AM3:

 

1) Intel-platformene ser ut til å ha mye kortere levetid generelt sett, mens AM3 vil være klart for Bulldozer når den tid kommer

2) Man får to x16 PCI-slots med AM3

3) Kan kjøpe Black Edition prosessor (f.eks. 955 eller 1090T) slik at man ikke trenger high-performance RAM etc for å kunne overklokke

 

Konklusjon: AM3 ser ut til å være den beste løsningen for meg!

 

Neste spørsmål blir da: hvilke hovedkort er å anbefale for AM3? (Vil ha to x16 PCI-porter for X-fire)

Endret av Fjonisen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...