Gå til innhold

Hvilket programmerings språk burde jeg starte med?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ja.

 

 

C++ er nok ikke noe godt førstevalg for alle

 

C++ har mangel på garbagecollectors samtidig som det er fryktelig mange biblioteker å holde orden på, dvs god struktur for å unngå masse leaks.

Så se bort i fra min første post og la meg prøve på nytt:

Python er et fint språk! Godt egnet til enkle spill og programmer :)

Endret av Ethernet
Lenke til kommentar

Python er grusomt, for all del ikke hør på AlfSimen. :wee:

 

Red.: Jeg ser for meg at Python kan være et svært godt programmeringsspråk å starte med. Det eneste negative er at mange som har benyttet seg av andre språk tidligere nærmest lovpriser syntaksen og intuitiviteten til Python. Om du tilfaller disse kan det bli kjipt å bytte til andre språk senere.

Endret av Atald
Lenke til kommentar

Jeg tror jeg skal fortsette med visual basic .NET for øyeblikket. Jeg har bestemt meg at jeg skal vente litt med å lære et annet språk. Om ca 2 år skal jeg lære meg c++/java ( hopefully ) . :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

 

Når du først holder på med .net så anbefaler jeg deg å prøve deg på c#. c# og java er veldig like hverandre så lærer du det ene så skjønner du fort det andre.

Med mindre du trenger c++ spesifikt (som til spill, demoer eller annen programvare som trenger maksimal kraft) så er ikke dette det beste språket å lære seg til å begynne med.

Et annet språk som kan være nyttig er PHP. Lett å lære seg, raske resultater og veldig aktuellt i arbeidsmarkedet (som c# og java).

Lenke til kommentar

Python, som tidligere anbefalt, er et høynivå programmeringsspråk som egner seg godt til vanlig bruk. Hvis man bruker ctypes-pakken sammen med Python, vil man oppleve at man får flere lavnivå-muligheter som man finner i blant annet C. Dette er vanligvis ikke nødvendig for «casual use», og definitivt ikke om man er nybegynner. Hvis du ikke har tenkt å avansere deg innenfor lavnivå programmeringsspråk så er definitivt Python et godt valg. Om du derimot har tenkt å utforske lavnivå-jungelen er det kanskje lurere å starte med C eller C++.

Endret av The Prophet
Lenke til kommentar

Jeg har lært litt visual basic 2008(vb.net), men jeg har lyst til å prøve noe mer avansert som jeg kan få bruk for i fremtiden.

 

Funksjonelle språk som f.eks. Scala er mye mer egnet til å skrive programmer som kjører optimalt på multicore, enn tradisjonelle objektorienterte språk. Så det er veldig fremtidsrettet å lære seg slike språk.

 

Radlekatt

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...