Gå til innhold

Har våre politiske partier gått ut på dato ?


Anbefalte innlegg

Dette emne kunne ha hatt flere navn men skitt la gå.

 

Emnet innvandring er bare gitt som et eksempel på at våre partier ligner litt for mye på hverandre. Andre emner har vel også vert mulig å bruke.

 

Har Arbeiderpartiet gått og andre partier gått "litt " ut på dato. Venstre sier ja til innvandring. AP og SV sier ja. Høyre sier ikke nei. KRF vi ha flere innvandrere.

Vi har for mange partier som er for innvandringsvennlige. Ingen kan komme å si stopp innvandring uten å måtte bli kalt for usosial og rasistisk.

 

Harry Takhar ( kanskje etterkommer av pakistanske innvadrere ?) i Storbritania har startet et nytt parti som har som mål å stoppe innvandringen i to år (foreløbig forslag ) Samt har han sagt at det må taes tak i alle som er ulovlige innvandrere. Han antok at så mange som 3.5 millioner personer oppholdt seg ulovlig i Storbritania.

 

Kan noe sånt vil bli foreslått av norske politiske partier i rimelig nær fremtid ? Kan FRP bli det partiet som sier noe lignende ? Kan ett nytt eller nye politiske parti se dagens lys etter at våre minste partier kommer under sperregrensen og forsvinner ut av sidelinjen ? For eks. De grønne (store i europa men ikke her )

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er flere partier som sliter litt med identiteten deres idag, først og fremst KrF og Venstre. Men utover det har ikke partiene gått ut på dato i noen forstand. Det har kommet fram nye skillelinjer, og de fleste partiene har litt mer nyanserte tilnærminger til innvandring enn bare "ja/nei". Poenget er vel at partiene tilbyr en pakke, så hvis de er like på et område, betyr det ikke nødvendigvis at de er like på andre områder. Den norske politikken er konvergert, så de fleste partiene er ganske like sosialdemokratiske partier med ulik grad av liberal/autoritær politikk.

 

Et parti som bygger utelukkende på innvandring er nesten å regne som et protestparti, men for all del, FrP begynte på et lignende grunnlag. Andre partier har også begynt som ganske smale sakspartier (SP f.eks).

 

Hvorfor har partiene gått ut på dato fordi de er innvandringsvennlige?

Lenke til kommentar

Det ser jo ut til at vi kan miste flere av de minste partiene, men er det mulig at vi får bare to-tre partier i løpet av en tiårsperiode ?

 

For eksempel FRP, hva kan fire år med dette partiet i førersetet foreta seg (eller ødelegge) hvis de får tillit av velgerne. Går det an å spå hva dette partiet vil ha som praktisk politikk ?

Lenke til kommentar

Det er vanskelig å få gjort drastiske endringer. For man tar jo over ett statsbudsjett feks.

 

Når du bruke innvandring til å sammenligne så vil de fleste partiene være ganske like, men det er jo så mye mer (som er mye viktigere). Som feks helsepolitikk, skolepolitikk, skatter/avgifter osv osv. Der er det større forskjeller mellom partiene og sidene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...