Gå til innhold

Tips til lavkalori-mat


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Skrevet (endret)

Mat som du lager selv :) Da kan du lett kutte ut mye av fettet og sukkeret.

 

Men hva tenker du på som lavkalori?

Endret av Pijus
Skrevet

Brokkoli og de fleste andre grønnsaker.

 

Magert kjøtt

 

Skyr inneholder litt mindre kcal og mer protein enn vanlig yoghurt.

 

Cottage cheese og mager kesam

 

Mat med lite fett generelt. Siden fett inneholder over dobbelt så mye kcal som proteiner og karbs.

Skrevet

Takk for tips!

 

Hva med tomat, agurk, paprika o.l da?

 

Dersom du er usikker på om en tomat er mat med lite kalorier vil jeg på det sterkeste anbefale deg å få litt kunnskaper om kosthold. ;)

Skrevet

De fleste grønnsaker inneholder omtrent ikke kcal, f.eks. agurk er jo nesten 100% vann. Ellers er vel mye nevnt, styr unda fettholdig mat, siden fett gir 9kcal per gram, mens karbohydrat og protein gir 4kcal per gram (kroppen bruker 1kcal på å fordøye hvert gram protein, så nytteverdien er 3kcal). Men pass også på at mye mat har høy energitetthet av f.eks. karbohydrat, eksempler på dette er snop og bananer. Det er karbohydratene som er synderen i det norske kostholdet når det gjelder den økte fedmen blant folket, ikke fettet.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...