Gå til innhold

3x nye pcer. hva bør vi gå for?


Anbefalte innlegg

Hei, har seg slik at vi er 3 venner som var på tg10. på vei hjem var vi i en bilulykke. alt vi hadde med oss på tg brant opp. inkludert 4 pcer (3 stasjonære og 1 bærbar) venter fortiden på forsikringspenger så vi får kjøpt nytt utstyr.

 

i den forbindelsen har jeg satt opp 2 handlelister på komplett.no med forslag, det vi trenger hjelp til her er å få valgt riktig utstyr til en best mulig pris.

 

budskjettet vi har endt opp på er ca 13 tusen (PER PC). Inkludert skjerm. (mus, tastatur og kabinett trenger ikke være med. heller ingen programvare)

Vi bestiller sammen og skal ha litt utstyr utenom pcene, vi vill ha mest mulig fra komplett.no da vi muligens kan få litt rabbatter her

 

Krav til oppsettet:

- intel

- 1tb + lagringsplass

- for min egen del ønsker jeg mange sata porter på hovedkortet, helst 8+. vet ikke om dette er noe must for de andre tho.

- 2x dvi og 1x hdmi evt flere er et must

- 2x gb lan fra hovedkort kan være greit å ha men ingen must.

 

maskinen skal brukes til:

- Gaming

- Lan

- diverse

 

 

Så litt spørsmål:

 

- 1. Bør vi gå for en system disk og en disk til spill / lagring? eller har dette minimalt og si?

- 2. ATI eller Nvidia skjermkort? i mine oppsett fra komplett har jeg valgt skjermkort til ca 3000kr

- 3. hva er forskjellen på de 2 intel i7 socketene? 1156 og 1366, og hvilken bør velges?

- 4. Nok med 4gb ram eller bør vi strekke oss til 6gb/8gb? evt mer.

 

 

Linker til oppsett vi har laget til nå:

link 1

link 2

 

ser disse greie ut? hvilken bør vi velge og hva bør vi evt bytte ut?

 

Om disse 2 oppsettene ser helt ubrukelige ut så håper jeg dere kan lage et greit forslag til oss av hvordan en grei gamer pc skal se ut nå til dags :) (par år siden sist jeg byggde min egen pc :/)

 

på forhånd takk! :)

Endret av shity
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvorfor skal det være Intel, og ikke AMD? Du får nok mer for pengene for tida med AMD...

 

I denne prisklassen hadde jeg definitivt kjørt på med en SSD som systemdisk. Intel X25-M 80GB Gen2 er en veldig god SSD, har en selv med en til på vei. Etter 3-4 måneder med bruk kan jeg ikke tenke meg å gå tilbake til snurredisker igjen, er virkelig to forskjellige verdener.

 

 

 

Her er et forslag, andre kan plukke på det og rette meg hvis jeg har gjort noe feil... Plukk ut et kabinett og PSU som du selv ønsker, da det er såpass subjektivt (kabinett er, kan hende det følger med PSU). Er du usikker på PSU, er en modulær Corsair alltid et godt valg. 750W er nok med en del å gå på.

http://www.komplett.no/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=796529&su=2857AABD-25D2-4A91-9BB2-22E85E7E4124

Edit: OBS! Usikker på om hovedkortet støtter X6 CPU... Sjekk opp det før du bestiller, gjelder alle hovedkort hvis du skal ha Phenom X6 CPU.

Endret av Dunno1987
Lenke til kommentar

1. En SSD som systemdisk vil føre til en drastisk økning i respons og kvikkhet i alle oppgaver, samt redusere loading-tid i spill. Økt FPS i spill kan du også få, men ikke nok til å forsvare prisen (enda). I et budsjett på 13k kan man uansett få det med, men i ren gamingytelse vil det nok være bedre steder å investere disse pengene. Blir er vurderingssak om du vil kjøpe SSD nå (eller vente til de kommer til SATA 3).

 

2. ATI ligger noen hestehoder foran NVidia per nå hva gjelder ytelse/pris. De fleste vil nok være enige med meg at valget er enkelt. ATI gir mer ytelse, lavere temperaturer og mindre strømsug til en bedre pris.

 

3. Hva gjelder socket må (som nevnt over) AM3 nevnes. Mange gamere foretrekker AMD da de gir mer ytelse for pengene og noe mer ytelse i spill (på høye oppløsninger). Den nye 6-kjernede prosessoren til AMD er definitivt et godt valg. Forskjellen på LGA1366 og LGA1156 er jeg ikke helt stødig på, men LGA1156 er et bedre valg til gaming (slik jeg har forstått det - mer utdypende svar kan du få av andre, så jeg slipper å dytte noen halvgode formuleringer ut av meg).

 

4. I ren gamingytelse vil 4/6/8GB RAM ikke gjøre noen vesentlig forskjell. 4GB/6GB holder (4GB/dualchannel til AM3/LGA1156 og 6GB/triplechannel til LGA1366), rett og slett.

 

 

Her er et oppsett fra komplett som jeg tror er gull. Kjøp SSD når du får råd og 2 like skjermer til.

Endret av E-asy1985
Lenke til kommentar

Jeg likte veldig godt oppsettet til E-easy, og jeg kaster inn et forslag som inneholder litt raskere CPU (X6 3,2GHz) og inkludert SSD, men har igjen et litt svakere skjermkort. Dette kan eventuellt oppgraderes med et ekstra når behovet melder seg.

 

https://prisguiden.no/profil/lister/105974

 

Jeg vil også anbefale Dustinhome.no. Prisene er bedre, de har raskere leveringstid (i alle mine tilfeller) og bedre kundeservice. Jeg er også 100% sikker på at Dustin vil tilby dere tilleggsrabatter og jeg er rimelig sikker på at de klarer å gi dere en bedre pris enn komplett.

Endret av Itspersonal
Lenke til kommentar

Skal du spele så er skjermkort alt, meir enn 2 kjerner til spel er bortkasta med tanke på at ein kan heller bruke dei ekstra pengane på skjermkort nummer 2.

 

Eg ville heller ha kjøpt den billigaste phenom 2 med 2 kjerner og eit ekstra skjermkort. Er jo same prisen med minst 50% meir FPS i spel.

Lenke til kommentar

Man greier seg fint med 2 kjerner, men jeg er ikke enig i at det er bortkastet med flere kjerner, det er stadig flere spill tillater bruk av flere kjerner. For 2 år siden var det kanskje bortkastet men mye har skjedd siden da. Stadig fler og fler spill støtte. Selv noen eldre spill har fått muligheter til å støtte for flere kjerner vha patch. Fikk et gedigent ytelseshopp da jeg gikk fra 4-kjerne Bloomfield til 6-kjerne Gulftown. Uansett så snakker man om en helt annen prisklasse for å få et slikt system.

 

Ved budsjett på 13k funker det utmerket å spille med i5-670 /i5-650 på 1156 hovedkort og 4 GiB minne. Begge disse prosessorene yter meget godt med turbofunksjonen. 650en er 800 kr rimeligere og koster ikke mer enn 1300,- så den er nok det beste kjøpet. Kommer langt med 5850 skjermkort. Da er det fortsatt penger igjen til X25-M G2 SSD, 1 TB snurredisk, skjerm, periferiutstyr, PSU, optisk drev, miditower.

Lenke til kommentar

Skal du spele så er skjermkort alt, meir enn 2 kjerner til spel er bortkasta med tanke på at ein kan heller bruke dei ekstra pengane på skjermkort nummer 2.

 

Eg ville heller ha kjøpt den billigaste phenom 2 med 2 kjerner og eit ekstra skjermkort. Er jo same prisen med minst 50% meir FPS i spel.

 

2 kjerner vil nok ikke holde lenge og 6+ kjerner er uansett fremtiden for spill også.

De aller fleste nye spill støtter ivertfall 4 kjerner, og det er kjedelig å kjøpe to kraftige skjermkort med en CPU som flaskehals.

Når CPU blir flaskehalsen er jeg derimot usikker på, og det er helt sikkert noen på forumet som vet det bedre enn meg.

Skjermkort er ofte det som blir oppgradert oftest i en gaming maskin.

 

Her er en link fra en annen bruker på forumet som viser at f.eks. Battlefield: Bad Company 2 skalerer veldig bra med 6 kjerner.

 

https://www.diskusjon.no/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_rel_module=post&attach_id=362230

Endret av Itspersonal
Lenke til kommentar

skjrmen børr vere på minst 24 tomma,

 

mus: logitech G5

tastatur: logitech g 15

 

eg spela sjøl ein del og de er drit bra og bruke. Dataen min kostar ca 15 og den funker fet;)

 

4 Gb ram er stort nåkk, men vist du liker og gjere mykje på samme tid og bruker spill med bra grafikk så er de fint med 6 Gb ram

Endret av magnum425
Lenke til kommentar

Det er vel ikke noe vits å oppgradere skjermkortene før de nye yter >=50% bedre enn hva man har fra før. Så tregt som det går nå så tar det flere år. Blir jo 20 lapper i året bare for skjermkort hvis man skal bytte for hver lille mikroskopiske ytelsesøkning. 5870 yter kanskje godt i forhold til prisen, men det er jo slett ikke noe fantastisk ytelseshopp for oss som hadde greie kort fra før. GTX 480 var i mine øyne en gedigen skuff på alle mulige måter inkudert varme og støy.

 

Edit: 4 GiB for 1156 og 6 GiB for 1366 holder utmerket. Selv har jeg valgt 12 GiB fordi jeg kjører 5 spill samtidig. Det var en test der de testet ytelsen i spill med 3, 6 og 12 GiB. Det var omtrent ingen ytelsesforskjeller, 12 GiB var et ubetydelig knappenålshode foran (det vistes nesten ikke i grafen). Spill vil riktignok kreve mer minne som tiden går men det kan ta mange år før det vil svare seg med mer enn 4-6GiB minne for normal bruk. Av praktiske årsaker og ved spesielle bruksmønster kan det selvsagt være fordelaktig å ha mer enn 3 GiB minne.

Endret av BadCat
Lenke til kommentar

Prisforskjellene mellom en AMD X6 1090T og en i5 750 (som jeg mener er minstekravet til en grei moderne gamingmaskin) er omkring 900,- kr. (prisguiden lavest - lavest) som tilsvarer mindre enn 1/3 av et 5870. I forhold til prisforskjellen mener jeg det er vel verd pengene å få en 6 kjerners CPU.

Jeg ville heller droppet SSD som har lite praktisk betydning i spill og kjøpt et ekstra 5870, eventuellt 1 x 5970 mot å nedgradere prosessoren til en i5 750.

Lenke til kommentar

Intel X25-M G2 80GB + Samsung F3 1TB blir tilsammen 2300,- det er det helt klart verd.

 

Jeg har også inkludert SIntel X25-M G2 80GB i mitt forslag.

Jeg er enig i at jeg SSD er verd pengene, men her mener jeg det er snakk om prioritering. En gaming maskin vil ikke oppleve en stor praktisk ytelsesforskjell med SSD i spill. Dytter derimot disse pengene inn i et ekstra skjermkort vil ytelsen stige betraktelig i spill.

 

Det jeg prøvde å forklare var at jeg ville heller droppet SSD fremfor nedgradering av CPU, men det er ingen tvil om at jeg helst ville hatt med en SSD.

 

Kanskje forslaget til E-easy er det beste, men jeg ville uansett oppgradert til AMD X6 1090T.

Endret av Itspersonal
Lenke til kommentar

Har dere storforbruk av disker? Og trenger mye plass hele tiden eller holder det med en mindre snurredisk på ca 300-500gb. Selv har jeg aldri hatt stort forbruk av disker til nå. Men i førsteomgang kan det være lurt med en disk med toppen 100gb til system og en litt større til spill.

 

 

Forresten hvem av bilene kjørte dere? Så at de begge var ganske moste i fronten.

Lenke til kommentar

skjrmen børr vere på minst 24 tomma,

 

mus: logitech G5

tastatur: logitech g 15

 

eg spela sjøl ein del og de er drit bra og bruke. Dataen min kostar ca 15 og den funker fet;)

 

4 Gb ram er stort nåkk, men vist du liker og gjere mykje på samme tid og bruker spill med bra grafikk så er de fint med 6 Gb ram

 

G15 tastatur annbefales ikke. Man må trykke hardt og sakte hvis man skal unngå ghosting.

Sakte da mener jeg som feks speeden du bruker her på og skrive. Fort blir passord, slik man har tastet inn så uendelig mange ganger.

Sliter med at Shifttasten ikke henger med når jeg skriver fort.

 

 

Angående 4 GByte ram. Det er for DDR3 2 Kanals. 6GByte Ram er for DDR3 3 Kanals. Fordi hvem har tre 2gigabyte rambrikker i maskinen sin som bruker 2kanals?

 

Nei der må man tenke litt. Er det 2kanals = 4-8-16GB. 3Kanals = 3-6-12.

Kanskje det finnes 3kanals 3 gigabyte rambrikker. Men det har jeg ikke snøring.

Letet hos komplett, men kunne ikke se det.

 

 

SSD Disk for bare OS og Programmer er bra.

Men du får neppe mange store spill innpå en 80gigabyte disk.

Endret av Toast Is Pimp!
Lenke til kommentar

Den enkelte kan velge selv hva som er godt nok. Selv har jeg 320 GB på RAID0 SSD til operativstystem, spill og programmer.

 

Det er mange muligheter med dobbel- og trippelkanal. Ikke at det er vanlig, men det er mulig.

 

2x2 + 2x1 med dobbel = 6 GiB

3x2 + 3x1 med trippel = 9

Endret av BadCat
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...