Gå til innhold

Easy Peasy virtuell oppløsning


Anbefalte innlegg

Jeg har kikket litt rundt på Google og her på forumet, men jeg finner ingen enkel forklaring på hvordan jeg fikser dette.

 

Jeg har en Asus EEE 1001HE med 1024*600 oppløsning som jeg har installert Easy Peasy på (basert på Ubuntu 9.04). Da maskinen hadde Windows, lå det et ikon på oppgavelinjen med mulighet til å virtuelt endre oppløsningen til 1024*768, slik at man kan scrolle emd musepekeren opp og ned for å se hele skjermen, og få litt større bilde. Til websurfing og film er dette trolig en mer tungvint måte å bruke maskinen, men enkelte programmer og innstillingsvinduer er rett og slett for store for skjermen med 1024*600.

 

Hadde vært supert om noen kunne hjulpet meg med å fikse en tilsvarende løsning for Ubuntu. Jeg har funnet noen intrikate løsninger på Google, men enten blir det for komplekst, eller så får jeg det rett og slett ikke til å fungere.

 

Hva er forresten eeepan? Jeg så det nevnt i en av forumtrådene jeg fant på Google, men jeg fant ikke ut om det kan være løsningen for min del. Fikk heller ikke til å installere det.

 

edit: Jeg bør kanskje understreke ytterligere at jeg ikke er særlig dreven på Linux. Fyr løs, men vær grei å gi meg veiledning selv på det grunnleggende :)

Endret av srbz
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er anbefalt at man starter grafiske programmer som trenger superuser-rettigheter med «gksudo» framfor «sudo». Dette fordi ved bruk av «sudo» vil programmet lese din brukers konfigurasjonsfiler. Gjøres det da konfigurasjonsendringer vil ikke du som normal bruker lenger ha eierskapet til disse filene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...