Gå til innhold

Trenger litt hjelp med valg av grafikkort?


Anbefalte innlegg

Så greia er, maskinen jeg tenker å gå for kommer med GTX 260, jeg vil gjerne ha litt mer kraft enn det. Men, det står også at den har PhysX motor med 240GT, som da tydeligvis skal gi bedre ytelse.

 

Er denne PhysX motoren nok til å pushe ytelsen litt? Det er dette som holder meg fra i å kjøpe et kraftigere kort. Har spurt forskjellige steder, men bare dårlige og lite begrunnede svar, så tenkte at dette kunne være stedet for ordentlig svar.

 

Takker, på forhånd :D

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Såvidt jeg har fått med meg er Physx nvidias fysikk teknologi og fåreløbig er det ikke altfor mange spill som støtter Physx, ergo er det et dårlig argument til dags dato.

 

Men spill som Batman AA støtter Physx og der skal det gi litt flere fps å bedre realisme. Så kan heller ikke gi deg et definitivt svar, men selv mener jeg det er ikke er avgjørende pga mangelen på implentering.

Lenke til kommentar

Så denne vil altså ikke gi noe bedre ytelse utenom spillene som støtter PhysX? Vil da si at "Ved å ha et eget skjermkort som PhysX-motor, kan du få en stor økning i ytelsen til en liten merkostnad", er noe dårlig forklart.

 

Uansett, er lite keen på å betale 1000 ekstra cash for et bedre kort, tror du 260GTX vil dra Assassin's Creed II alt på maxed out? Det er dette jeg spiller og WoW. Møkka lei av å kjøre spill på ati 4530 :p

Endret av trxo
Lenke til kommentar

Er bare Nvidia kort som er alternativene desverre, som er GTX470/80, er nok en del bedre vil jeg tro, men er jo ikke vits å kjøpe dette hvis GTX260 holder. Da jeg startet tråden hadde jeg mine tvil om kortet, men fant noen videoer på YouTube der 260 kjører Crysis med max settings over 30FPS, hvis dette er sant da så holder det.

 

DX11 vet jeg ikke om er noe å satse på for øyeblikket egentlig...det er jo tross alt mulig å oppgradere på et senere tidspunkt til et bedre kort, hvis det skulle ha vært nødvendig. Men må liksom vite om kortet er holdbart for det jeg trenger det til akkurat nå.

Lenke til kommentar

Mjaa, GTX 260 og 5770 er vell ganske lik i ytelse, 5770 tror jeg er litt bedre, eller det kommer vell litt ann på hvordan spill det er og om det støtter Physx, og så er det 200kr billigere :p (komplett.no)

 

Men for de spillene du skal spille så tror jeg ikke det har så mye og si om du tar 260 eller 5770, bortsett fra at du får muligheten til DX11 og eyefinity med 5770 og Physx til 260. Personelig hadde jeg tatt 5770 siden Physx bare er støttet i et få tall med spill.

Endret av Laukhau
Lenke til kommentar

Som sagt, er ikke ATI kort egentlig et alternativ, det blir noe da som jeg må kjøpe separat. Mens opdatering til GTX470 koster 1500kr. Men for øyeblikket er DX11 meningsløst for meg og teller ikke så veldig. Hvis DX11 spill kommer i et større antall, får jeg muligens se etter et bedre kort da, tviler på at 5770 vil yte noe særlig når den tiden kommer.

Lenke til kommentar

Ikke at jeg vet dette helt sikkert, men jeg tror ikke det er noe merkbar forskjell på 750 og 860 i spill. Du vil trolig få en økning i ytelse i benchmark's, hard multitasking osv med en 860, men for spill tror jeg ikke det er så stor forskjell ;p

 

Jeg er ikke helt sikker på dette, men tror det, ivertfall ifølge disse testene: http://www.guru3d.com/article/core-i5-750-core-i7-860-870-processor-review-test/18

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...