Gå til innhold

Ubuntu sletter filer i hytt og pine


Anbefalte innlegg

Jeg har brukt Ubuntu en god del år nå, og dette har jeg aldri opplevd før. Jeg har alltid vært litt forsiktig med bruk av NTFS på Ubuntu, men har i senere år(/mnd?) fått en oppatning om at det skal være tilnærmet stabilt.

 

Problemet; Jeg kjører dualboot, W7 og Ubuntu, jeg mounter en delt NTFS partisjon i både W7 og Ubuntu som jeg har stashet mitt på. Av og til når jeg redigerer filer eller lager filer i Ubuntu forsvinner de.

 

Scenario; Jeg jobber på et prosjekt i Engineering i Powerpoint på W7, jeg finner ut at jeg er lei av Windows sitt makkverk og skifter over til Ubuntu. Der fortsetter jeg Powerpointen, lagrer den og går senere tilbake i W7 for å fortsette. Går inn i powerpoint, recent files -> "project.ppt" -> File not found. Tenker "Hva faen?" sjekker rundt over alt, ingenting.. Går inn i Ubuntu, ingen fil der heller.. Hva kan dette komme av? Jeg kjører for første gang ext4 på linuxpartisjonen, men det ska da vel ikke ha noe å si?

 

Sjekket søppel i både W7 og Ubuntu..

 

Er et stort problem, tørr ikke gjøre noe arbeid i Ubuntu lenger ettersom d kanskje forsivnner etterpå.

 

Noen som kan hjelpe?

 

EDIT: Virker som det er noe problemer med mount. Jeg startet nettopp opp fra hibernation, og da viste bare 3 filer i mappen, men da jeg restartet viste alle. Hvordan dette kan forklare at den fjerner filer er derimot et støre mysterium.

Endret av Ozwald
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det virker som problemet er med mountingen av disken. Mulig den ikke klarer å oppdatere etter mount, altså at den bare får et bilde av disken og ikke klarer å lagre nye filer.. Ikke at jeg fatter hvordan den klarer å slette filer av den grunn.. Utrolig irriterende.. Noen forslag til hvordan jeg kan komme rundt dette? Er det noen gode programmer for lesing av Ext3 til W7? Fungerer fs-driver(stabilt)?

Lenke til kommentar

Hehe, sync lønsning. Vel jeg bor i Australia for tiden og her er det GB limit. Jeg har 25GB i mnd. så vil helst slippe å bruke "penger" på å synce det frem og tilbake over nett.

 

However, det viser seg å være eg problem når jeg hibernater windows, forså å mounte disken i linux. Partisjonen jeg mounter er ikke windows partisjonen, ergo. det er ikke partisjonen med hiberfile i, og jeg ser da ingen grunn for at det skulle være et problem å mounte den andre partisjonen min.

 

Noen som har erfaring me dette?

 

EDIT: det som kanskje er interessant er at filene jeg lagrer i ubuntu, vises ikke i Win7, men når jeg hibernater win7 og går inn i ubuntu, så finner ubuntu filene..

Er det noen måte å unmounte en partisjon i win7?

Endret av Ozwald
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...