Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Vanskeleg å puste


Anbefalte innlegg

Hei,

Eg har fått eit relativt merkeleg problem, som egentleg kom ganske så nyleg. Eg sliter med å puste, noko ganske mykje óg. Det er sjedent at eg får pusten heilt ned, og det er kjennes utruleg ekkelt. Merker eg er noko tett óg. Saken er berre den at eg får katastrofetanker med ein gong, og her kjem grunnen.

Eg var svært aktiv ein periode, og sprang mykje. Dette førte til eit stort vekttap, men óg ein psykisk smell som har gjort at eg ikkje har orka så mykje dei siste tia. No er det imidlertid svært betra, men eg gidd ikkje trene noko særleg. Men eg røyker.

Har ikkje røyka så utruleg lenge, toppen eit år. Eit halvt år fast. Maksimalt 20 til dagen. Somregel 10.

Kan dette vere ei uoppretteleg følge av røykinga mi, eller trur dei det kan vere lungebetendelse eller noko? Svært ekkelt må eg seie. Ikkje lenge siden eg tok blodprøvar hos legen, men likevel tenker eg svært katastofalt. Eg tenker kreft, pungterte lunger, død og ferdervelse. Kva trur dei det er? Om det ikkje vart betre til veka, besøker eg nok fastlegen min - men berre for å roe meg ned litt spørr eg dere.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tviler på at det er røyken. Jeg røyka i over 12 år, (er nå 24) og har nå sluttet forsåvidt for et par måneder siden. Men pusten min er heelt fin den, selv etter 12 år med relativt insens røyking. Du bør jo selvfølgelig slutte, men jeg tror ikke at dette er direkte skyld i problemene dine for å være helt ærlig.

 

Det første jeg tenker er astma. FÅR du trekt pusten helt ned? Gjør det isåfall vondt?

Lenke til kommentar
Gjest Glemt login

Vet dette ikke egentlig kvalifiserer til gjestepost, men hadde lyst til å svare og har glemt min login.

 

Dette kan rett og slett være at du ikke slapper av ordentlig, av en eller annen grunn er anspent e.l. Jeg har selv slitt endel med angst og har tidvis opplevd mye av det du beskriver - Følelsen av å ikke klare trekke pusten helt inn. Og det vil ikke bli bedre av at du bekymrer deg over det. Beste er å ta en tur til legen å få avklart at det ikke feiler deg noe.

Lenke til kommentar

Takk for svar alle samen. Eg tenkjer óg i astmabaner. Og at det er mogleg at røyken har utløyst nettopp dette. Men eg trur nok óg kanskje det berre kan vere lungebetendelse eller noko.

Det gjer litt vondt å puste inn ja. Eg trur imidlertid ikkje at problemet er noko angstrelatert eller grunna stress. Eg har veit korleis angst føles (då eg har hatt ein del av dette tidlegare), og eg kjenner når det går over frå å vere fysisk vanskeleg å puste, til psykisk umogleg. Eg hyperventilert og fått noko mild angst av dette (type at eg ikkje får tak i pusten når eg vakner), men eg veit korleis det er.. Er nok redd det er noko fyisk, foreldrene mine meiner det kan vere lungebetendelse, eit virus, eller eventuelt astma. Dei røyker begge sjølve, og eg har i årevis vært passiv røykar, så eg har litt vanskeleg for å forstå korleis det kan varte noko gale no. Men er det relatert dette (eller noko liknande lungebetendelse) så får eg berre stumpe røyken.

 

Takk for alle svar, spesielt Kenny Bones som roa meg noko ner no.

Direkte til deg; Det er svært vanskeleg å trekke pusten heilt ned. Iallefall nokon gonger, andre ganger går det greitt. Det går i periodar som går over timer. Når eg ikkje er oppmerksom, plager det meg heller ikkje så mykje. Fleire på skulen idag sa at eg pusta svært tungt. Det har eg aldri gjort tidlegare, å dei har aldri påpeikt det før.

Lenke til kommentar

Gå og test deg for astma, det er fort gjort og koste kun egenandelen. Jeg gikk lenge med ubahandlede astma plager fordi legen mente det sikkert var et virus. Det kan bli mye mer ubehagelig viss du bare lar det gå av seg selv.

 

Legen tenkte ikke i de baner engang siden jeg var 23 og hadde aldrig hatt slike plager.

Viste seg at leiligheten jeg bodde i det siste året var full av mugg etter 4 lekkasjer i taket og manglende membran på badet.

Lenke til kommentar
Gjest Andreas

Heisann :D

Jeg sliter med akkuratt det samme som deg, 99% av det du skriver er gjenskjennlig hvertfall.

Har hvert hos legen min 8 ganger på 2 måneder ( sliter med helseangst ) Og har aldri i liver hvert sånn før. Det kjennes direkte fysisk vansklig å puste inn, men når jeg ikke er oppmerksom på det plager det meg heller ikke. Dette er veldig store tegn på psyken, og ikke noe fysisk. Men som sagt er det alltid lurt å dra til legen for å utelukke evt syktdom.

Selvom jeg tviler på at det er noe galt med deg ^_^

Og en ting som jeg har sinnsykt stor erfaring med, er at å gå å bekymre seg hjelper absolutt ingen ting.

Lykke til !

Lenke til kommentar

Kjenner meg igjen i dette ja.

 

Eneste som merkelig nok hjelper for meg er en røyk.. Tar to om dagen bare for å få trekket pusten skikkelig inn!

 

Vet ikke om det har noe å si, men se om du puster tyngre når du drikker / spiser sterke saker som foresksempel tandoori, cola osv. Og se om du blir mer tungpusten av å være veldig mett eller veldig sulten.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...