Gå til innhold

Atlantis vs UiT


nanio

Anbefalte innlegg

Hei! Jeg vil studere medisin, men regner ikke meg selv som "smart nok" for øyeblikket : )

 

Med smart nok mener jeg at jeg mangler kompetanse innen:

Mattematikk

Cellebiologi/Microbiologi

Fysikk.

 

Jeg vil dermed gjerne ha ett kurs som kan gi meg dette, men finner ingenting du ikke må ha 5 i snitt for å ta. Noe jeg ikke har.

 

Derfor har nå sett på medisin grunnfag, hvor jeg skal kjøpe inn noen fysikk og mattebøker som jeg kan lese til studiet. Jeg har sett på UiT og Atlantis Medisinke Høgskole. Men! Atlantis koster 50 000 per semester, UiT koster veldig lite. Jeg er villig til å flytte til Tromsø for å ta grunnfaget men det jeg spør dere er: Vil dere tro den faglige verdien av studiet ved Atlantis er bedre? Virker nesten om UiT studiet er mynten mot folk som ikke skal studere medisin i det heletatt, men trenger litt ekstrakunnskap på siden. Mens Atlantis forbereder elever mer på medisinske studier. Men dette kan jeg svært lite om og derfor spør jeg her : ).

 

Atlantis Medisin Grunnfag

Universitetet i Tromsø Medisin Grunnfag

 

Takker og Bukker for alle svar!

 

PS: Bare så det ikke blir diskusjon.

jeg ønsker å ende opp med en MD (Medicinæ Doctor) grad som gjør at jeg kan bli godkjent og da bli lege i Norge. Jeg er ikke veldig flink i realfag men har en drivende interesse for medisin og bruker store deler av min fritid til å lese medisinbøker. Fra videregående har jeg bio 1 og 2 hvor jeg stod med gode karakterer.

Endret av nanio
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

*bump*

 

 

 

 

Skal ikke si hvilket studiested som er best eller verst, i og med at jeg ikke vet noe om dette siden jeg ikke har gått noen av stedene, men om JEG fikk valget; hadde jeg valgt UIT.

Hvorfor? Vel, dette er tross alt et universitet som også har medisinstudiet, så det kan godt hende at noen av foreleserene som er på medisin, også er på medisinsk årsstudium?!

Dessuten er det billigere, og kan være spennende å flytte til et nytt sted.

Skal du studere medisin senere, regner jeg med at det blir nok mye studielån på deg opp over årene, så spar det du kan nå, og velg heller en skole hvor det ikke koster 50.000 å gå.

 

Men som sagt, dette er min personlige mening og syn på det.

Føler du mest for Atlantis, så velger du det.

 

 

Ønsker deg lykke til!

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg tok medisin grunnfag på Encelfalon/Helsehøyskolen og var kjempe fornøyd. De tilbyr det samme som Atlantis og jeg tror ikke det er så veldig stor forskjell på disse to skolene. Har ingen formening om hvordan det er på UiT, men de er sikkert flinke der også. Jeg skulle gjerne ønske at Universitetet i Oslo hadde dette studiet, men da kun fordi jeg hadde spart mye penger.

Har du skjekket ut Realfags årsenheten du kan ta på UiO, vet ikke hva opptakskravene er, men de har et som er rettet mot de som vurdere å ta medisin, men vil ha litt mer kunnskap i realfagene først. Søknadsfrist i morgen!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...