Jump to content
Sign in to follow this  
int20h

Intel på USB 3.0 i år

Recommended Posts

Lurer på hvordan det går med Intel sine Light Peak. Den blir vel konkurrent til USB 3?

Tipper Light Peak blir en oppfølger til USB 3.0 heller enn en konkurrent. Light Peak ligger nok litt lengre frem i tid enn USB 3.0. Så spørs det hvor mye kompatibilitet de vil ha mot USB. Hastighetsøkningene på IO er så store i forhold til CPU at en må sørge for å jobbe effektivt med IO på CPU siden hvis ikke blir CPU en flaskehals. For å unngå dette kan det bli nødvendig med endringer i software stacken som bryter kompatibilitet, men det er bare spekulasjoner. Om en ser på Ethernet så har det skjedd mye her de siste åra. For bare 3 år siden ville en DP dualcore 3GHz server vært CPU begrenset på 4Gbps Ethernet uten noen CPU ressurser i reserve. Mao. ville en database eller filsystem ikke hatt noe CPU uten at IO ble begrenset i hastighet. Med Nehalem og I/OAT 3 har jeg selv benchet 14Gbps med bare én quadcore 2,5GHz CPU som nærmest idlet på ca 40% og da håndterte den tilsvarende mye disk IO samtidig. Mesteparten av dette ble gjort mulig ved å jobbe smartere, ikke hardere.

Edited by Anders Jensen

Share this post


Link to post

Er det egentlig noen ulemper i å kjøpe et USB 3.0 PCI-e kort, istedet for å erstatte hele hovedkortet? Annet enn mindre koblinger da kanskje (men fikses jo med en hub)

Share this post


Link to post

Jeg vil iallefall bare ha minst mulig ting som kan skape mer krøll. Være det hardware inkompabilitet, driverproblemer eller fysiske hw problemer.

Share this post


Link to post

De generelle fordelene med alt som er integrert på høyvolum chipset fra f.eks Intel og AMD er mange kontra egne PCIe kort. Det eneste som ikke skal være grunnleggende dårligere med PCIe kort er ytelsen, siden koblingen i prinsippet er den samme som chipsettene, men i praksis vil bedre drivere for høyvolum enheter ofte favorisere det som er integrert på chipset pga volumet. Drivere, bugfiksing, kompatibilitet, støtte i OS, pris osv. alt dette er som regel bedre med integrerte løsninger, igjen pga volum. Det er ikke noe magisk ved at ting er integrert og dermed blir mer kompatible.

 

Å bytte hovedkort er imidlertid en ganske stor og ofte ganske dyr affære siden en må bytte så mye annet. Tror ikke jeg ville gjort det utelukkende for å få integrert USB, men nå ville ikke jeg bygd min egen maskin heller, kanskje med unntak av en Supermicro barebone, så jeg er kanskje ikke helt representativ.

Edited by Anders Jensen

Share this post


Link to post

Det er stor forskjell på USB 2.0 og 3.0

 

Fra Wikipedia:

 

SuperSpeed establishes a communications pipe between the host and each device, in a host-directed protocol. In contrast, USB 2.0 broadcasts packet traffic to all devices.

 

USB 3.0 extends the bulk transfer type in SuperSpeed with Streams. This extension allows a host and device to create and transfer multiple streams of data through a single bulk pipe.

 

New power management features include support of idle, sleep and suspend states, as well as Link-, Device-, and Function-level power management.

 

Skal visst være bedre kontroll på latency i 3.0

Share this post


Link to post

Interessant. Har ikke lest meg opp på USB 3.0, men i følge dette høres det ut som om man har tatt en del sider ut av spec fra DCB (Data Center Bridging) og IB (Infiniband). Kanskje ikke så rart. DCB er Ethernet tilnærmet IB, og PCIe er kastrert IB med PCI adressering og software stack. At USB følger trenden og tilnærmer seg PCIe er vel normalt.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...