Gå til innhold

Spørsmål om CRT (CT 1997FS)


OBERST

Anbefalte innlegg

Da ble det en 19". Skikkelig en skikkelig feit og gammel CRT. Har fått den opp og den fungerer. Jeg får den til 85hz. Men jeg syntes teksten og bildet er utrolig uklart, noen som vet hva dette kan være? Er ingen innstilliger på skjermen som har med dette å gjøre (har alt testet). Blir nærmest blind når jeg ser lenge (dvs, ser ut som jeg trenger briller når jeg ser på den). TIPS? Har GeForce GT120, vet ikke om det betyr mye.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er jo typisk for en gammel CRT, de blir uskarpe. Særlig når man sammenligner med en LCD.

 

Men jeg mener selvom skjermen er gammel, den gang den var "ny" da fantes det ingen uskarpheter. Altså, den var ikke uskarp på den gamle pcn jeg tok skjermen fra, mener jeg.

Lenke til kommentar

En CRT er ganske kompleks, med analoge elektronikk og mekaniske justeringer. Det er mye som kan forandre seg slik at skarphet og konvergens degraderes.

Jeg hadde investert i en av de bedre 21" CRT skjermene som var å få tak i. Da LCD begynte å ta over ville jeg beholde min monsterskjerm, den var ikke så gammel og jeg mente at den hadde veldig bra bilde. Men så byttet jeg kontor og fikk plassproblemer, så jeg måtte bytte til en bra LCD. Først da innså jeg at CRT skjermen ikke var skarp i det hele tatt. Det var stor forskjell.

 

 

 

Lenke til kommentar

CRT-skjermer blir slitt med årene, som gir seg utslag i uklart bilde. Skjermkort har også mye å si. Dagens kort er laget spesifikt for krevende grafikkoppgaver til DAK og spill, men kan faktisk være dårligere på å vise tekst. Jeg har et 13 år gammelt kort fra Matrox som slår dagens kort på dette området. Det gir klart bedre hvitt, bedre kontrast og skarpere skrift.

 

Så jeg tror det kan hjelpe å prøve et annet skjermkort, ja.

Lenke til kommentar

Det er vell heller det at den analoge delen på skjermkortene idag er nedprioritert kontra før da de fleste bruker DVI og HDMI og disse er digital overføringstyper hvor du ikke får signaltap.

Men Matrox var de som investerte stort i 2D og analogt den gang, og ATi var på 2 plass med Nvidia sist.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...