Gå til innhold

Kalorier! Maks ned i vekt


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det meste du går ned i vekt i starten er vann, har jeg hørt. 2-3 kg. Utenom det, så må du huske på at når du veide deg for 5 dager siden hadde du sannsynligvis mer mat i magen og tarmene... Men noe av det er og fett, så ikke mist motet :) Selv om det er en diett de færreste holder ut med... Meg inkludert!

Lenke til kommentar

Blir spennende å se hvor lenge du holder ut på 1000 kalorier fra knekkebrød og lapskaus, hehe... men spiser du ikke noen grønnsaker og frukt? Annet enn de to eplene.

 

Du burde ikke tenke at du "sparer" inn dager ved å ligge på et helt sykt kaloriunderskudd. Det virker kanskje sånn, men det blir vanskeligere å holde ut, og når du øker igjen senere kommer vekta til å komme tilbake.

Jeg prøver ikke å være slem eller ekkel med deg, men for deg og kroppen din vil det være absolutt bedre om du bruker tid og legger om til en livsstil du klarer å beholde også etter at du har nådd ønsket vekt.

 

Om du klarer å leve på knekkebrød og lapskaus, så klarer du hvertfall å leve på et mye bedre og variert kosthold, selv om det tar lenger tid å gå ned.

Lenke til kommentar

Hvis du skal gå i kaloriunderskudd så må du jo få ideg mye mindre kalorier enn du skal ha på en dag. Hvis du i tilleg trener så forbrenner du mye, og du kan likevel spise endel. Hvis du ikke trener så får du nesten ikke spist noe.

Men husk å spis ofte! hvis ikke så stopper forbrenningen din.

Spis kylling, svinekjøtt, karbonadedeig, laks o.l til middag, og egg, skyr, kalkunskinke, grønnsaker, osv til andre måltider

kutt ut poteter, brød, pasta, ris da dette er masse karbohydrater.

Lenke til kommentar

Det er flere årsaker til at du går ned i vekt ved å legge om til fett og protein. Men å gå til slike ekstremer, så ender du opp med å jobbe mot kroppen på ethvert nivå, og forteller kroppen at den er i sult, med det det innebærer av forsvarsmekanismer. Du vil kjapt bli feilernært, og mangle alt fra livssviktig fiber til vitaminer, sporstoffer og energi til å holde deg sunn og frisk.

 

De to første ukene så vil glykogenlagrene dine tappes, og det tapet, sammen med vann som binder seg naturlig til glykogenmolekylene, vil utgjøre ca tre-fem kg. Ikke noe hokuspokus, det har ingenting med magiske næringsstoffer eller superdietter å gjøre. Det er kroppens første respons når den blir fratatt karbohydrater og en forsvarsmekanisme som sådan. Pga de lave glykogennivåene så vil mange trene mindre og ha mindre å gå på i treningssammenheng.

 

These pilot data indicate that ketogenic, low-carbohydrate diets enhance fatigability and can reduce the desire to exercise in free-living individuals.

 

Kilde: Journal of the American Dietetic Association

Volume 107, Issue 10, October 2007, Pages 1792-1796

 

Ironien er at ketogene dietter appellerer til de som ofte kun vil endre kosthold, istedenfor å sette igang med solide treningsopplegg som setter krav til energikilder og bygger opp muskulatur til å yte mer, i tillegg til å endre matvaner og måten du tenker på.

 

Når du baserer kostholdet ditt på fett og protein, så vil matvareutvalget bli drastisk redusert. Det er begrenset hva du over tid kan lage av meieriprodukter, kjøtt og fett, samt en salat i ny og ne. Sammen med at protein har en høyere satieringseffekt, og fett reduserer tida det tar for magesekken å tømme innholdet forbi sfinkteren og over i tolvfingertarm (gastric emptying rate), så vil du føle deg mett over lengre tid. Men fordi fiberinntaket ditt er så vannvittig lavt, så reagerer veldig mange med forstoppelse, eller veldig løs avføring, fordi tarmene ikke har noe å jobbe med og bakteriekoloniene i tykktarm lider pga dette.

 

Mange sier at de føler seg mindre oppblåst og lettere de første ukene-månedene på en slik diett, men det er ikke noe magisk i dette heller. Enhver vektnedgang på noen kg vil få en overvektig kropp til å forbedre blodlipidprofiler, bedre insulinsensitivitet og stabilisere blodsukker, uavhengig om vekttapet skyldes trening, endret kosthold eller at man har ligget strak med influensa ei uke. Og det at man kutter ut fint kveitemjøl, pizza, kvit ris og fin pasta er bare suverent, og er matvarer som ingen bør leve på uansett. Men dette bør til en viss grad erstattes av gode fiberkilder og komplekse karbohydrater, og ikke kuttes ut pronto finale. Det er en direkte sammenheng mellom lave fiberinntak og magetarmkreft, og da hjelper det lite å si at man ihvertfall hadde verdens beste kolesterolverdier.....

 

Å kutte ned på karbohydratinntak, når kvaliteten på CHO er dass lell, er bare positivt og det er ingen som betviler det heller. Men erstatt ihvertfall noe av det med f&g, helkorn, linser, nøtter, bønner, quinoa, brun ris og tørka frukt. Og nei, potet er ikke synderen over alle synder. Det er mengden du spiser og kvaliteten på karbohydratene som teller, så det å tenke på GI og GL er neimen ikke dumt.

 

Med unntak av ett eller to studier, så er det ingen som klarer å finne hold for at fett- og proteinrike dietter klarer å få folk til å vedlikeholde vektnedgang og endre livsstil permanent. De aller fleste klarer å holde seg til det begrensede matvareutvalget og kostholdet det første året, men etter 12-24 måneder så er det kun de som trener, men som spiser variert, sunt og kalorifattig, som unngår vektoppgang.

 

Two groups have reported longer-term randomised studies that compared instruction in the low-carbohydrate diet with a low-fat calorie-reduced diet in obese patients (N Engl J Med 2003; 348: 2082–90; Ann Intern Med 2004; 140: 778–85). Both trials showed better weight loss on the low-carbohydrate diet after 6 months, but no difference after 12 months.

 

The apparent paradox that ad-libitum intake of high-fat foods produces weight loss might be due to severe restriction of carbohydrate depleting glycogen stores, leading to excretion of bound water, the ketogenic nature of the diet being appetite suppressing, the high protein-content being highly satiating and reducing spontaneous food intake, or limited food choices leading to decreased energy intake. Long-term studies are needed to measure changes in nutritional status and body composition during the low-carbohydrate diet, and to assess fasting and postprandial cardiovascular risk factors and adverse effects. Without that information, low-carbohydrate diets cannot be recommended.

 

Kilde: The Lancet

Volume 364, Issue 9437, 4 September 2004-10 September 2004, Pages 897-899

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Oppdatering!

 

Jeg har nå nådd målet mitt på 75 kilo! Jeg er dritfornøyd og stolt over at jeg har klart og holde denne stramme linja..

 

Jeg så etterhvert at det gikk mye seinere enn i begynnelsen.

De siste kiloene tok veldig lang tid!

 

Kan absolutt anbefale dietten selvom den er veldig stram.

 

Jeg har gått ned 15kilo uten og trene noe som helst.

Endret av Langfeldt
Lenke til kommentar

Kanskje det raskeste, men definitivt ikke det sunneste, jeg sverger til mye trening og et sunt kosthold(tatt av meg 30kilo siste året).

 

Selfølgelig er det ikke sunt det jeg har gjort. Noe jeg visste på forhånd. Det var heller ikke målet.

 

Det som gjelder for meg nå er og gå gradvis opp i kalorier. og nå ha et sunt kosthold for og ikke bli bitt av den kjente jojo effekten.

 

Og ha et kosthold i 3mnd ser jeg ikke på som noe ille. Men man må selfølgelig holde det etter man har nådd målet sitt.

 

Det jeg har levd på er:

 

knekkebrød, salat(uten dressing seff), suppe , lapskaus , og et måltid i uken hvor jeg spiser det jeg har lyst på. Har også tatt multivitamin for og få i meg mineraler og vitaminer samt omega-3.

 

Har ikke hatt noe problem med og fungere om dagen. Har følt meg bedre enn det jeg gjorde før dietten.

Lenke til kommentar

Så du vil anbefale andre som vil raskt ned i vekt å gjøre det samme som deg?

Folk som skal ha slankeoperasjon må leve på shake de to siste ukene før operasjonen. Dvs veeeeldig lavt på kaloriene pr. dag. Hvorfor? Jo, fordi med et så sprøtt kalorinivå begynner kroppen å sjokkforbrenne på fettet som er rundt indre organer osv (gjør det enklere for kirurgene å operere der inne). Men det er jo en grunn til at de skal drive med den sjokkbehandlingen i bare to uker. Sunt for kroppen er det jo ikke!

 

Glad på dine vegne for en veldig god nedgang, men jeg er fremdeles ikke særlig begeistret for måten det er gjort på :p

Blir spennende å se om du klarer en så gradvis økning at du holder deg nede uten noen form for trening :)

Lenke til kommentar

ja, håper det går bra.. har startet med 200kalorier mere.. Går på vekten hver dag for og passe på.

 

Skal jo også sies at jeg fortsatt drakk ca 1 dag i uken under dietten. Fordi noe gøy må man ha. Blir jo også en del billigere iogmed at man kun tåler en 6 pakning, maks:P

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Jeg gikk også i "sykt" kaloriunderskudd en stund etter sommeren i fjor. Veida vel i underkant av 100 kg da jeg kom hjem fra en lengre periode i USA. Gikk ganske kjapt ned i vekt, men ble lei etter hvert. Begynte i stedet å spise med et mindre underskudd og trene. Jeg synes det er mye lettere å ligge på "rett side" av kaloribalansen når man trener. I tillegg er trening veldig motiverende, og det blir etterhvert noe du gjør for deg selv, ikke mot deg selv.

 

Det trenger heller ikke å være mye trening. Selv er jeg ikke så glad i treningsstudie, så trener en hel del kroppsvektøvelser (chins, dips, armhevinger m/variasjon, planke etc.), i tillegg til sykling, fjellturer, svømming, løping osv.

 

Veier forøvrig 77 kilo nå.

 

:)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...