Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Den fryktede nvlddmkm.sys


Anbefalte innlegg

Heisann, jeg søker etter kloke forumbrukere som har fått dette forferdelige problemet før som kan hjelpe meg.

 

Begynner med PCen min:

C2D E6600

1GB OCZ DDR2 (den andre brikken er ødelagt)

8800GTS 640mb

Asus P5N-e SLI HK

600w MIST

w7 32-bit

 

Stikkordsform hvis du ikke orker å lese alt:


  •  
  • PCen ble ustabil og fikk opp feilmedlinger om trøbbel med driveren
  • Det ble verre over tid og jeg fikk bluescreen med nvlddmkm.sys
  • Til slutt ville den ikke boote
  • Den booter fint med 6600GT
  • Har prøvd å boote igjen med 8800 etter jeg kom inn med 6600, men uten hell

 

Har hatt W7 innstallert ganske lenge uten problemer, og har hatt 8800 kortet mitt i snart 3 år uten problemer. Har hatt både XP og Vista over lengre perioder også uten problemer, og 8800 har ikke vært et problem på w7 inntil nå heller.

 

Det begynte for en stund siden med at jeg fikk feilmeldinger under spilling, fortalte meg at driveren var slått av eller noe i den dur. Fikk masse pikselproblemer, whitescreen også videre. Til slutt kræsjet spillet til desktop. Når jeg prøvde videre fikk jeg bluescreens.

 

Problemet ble bare verre. Jeg prøvde å installere eldre drivere (fjernet med Driver Sweeper) men ingen hell.

Nå har jeg kommet til et punkt at pcen starter, men skjermen er svart. Virker som at pcen booter fint, for det kommer lys i laser musen min.

 

Atm fungerer pcen helt fint med et 6600GT kort, så det vil vel si at skjermkortet mitt er helt ødelagt? Jeg har prøvd å boote med 8800 kortet mitt etter jeg fikk start med 6600 kortet, uten hell. Noen ganger booter det med 8800, men får masse røde stiplete linjer over skjermen og etter windows loading skjermen så blir alt svart men vifter spinner forsatt. Viften på skjermkortet spinner også.

 

Hva kan jeg egentlig gjøre? Alt virker hjelpesløst. På andre forum har det blitt foreslått at overoppheting kan være problemet, og at å skru det fra hverandre, blåse vekk støv og ta på ny pasta kan hjelpe. Men er redd jeg mister garantien (som snart går ut uansett).

 

Forslag setter jeg pris på.

Endret av siindre
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

kortet er garantert defekt når maskinen ikke vil starte/ikke gir bilde når det står i. Spesielt siden den fungerer fint med et annet skjermkort. Regner med du har prøvd skjermkortet i de forskjellige slottene på hovedkortet?

 

Send inn kortet på garantien, eller reklamer på det om det er utenfor garanti.

Lenke til kommentar

Passer desverre ikke i min andre SLI slot pga en idiotisk kabel som står ut der. Kablene fra kabinettet må nedi rett under den andre PCI slotten og kortet er for bredt til at det vil passe nedi.

 

Forøvrig er det kanskje fortsatt håp for kortet mitt. Greide nettopp å boote opp med det, riktinok med vanvittige pixelfeil (de stiplete linjene jeg nevnte i første post).

Fikk bootet i safemode men problemet er her fortsatt, booter jeg i vanlig kommer bluescreenen opp igjen.

Lenke til kommentar

Tror nok at det 8800 kortet ditt er gåent som awesom-o sier. Jeg har en Dell XPS M1730 som har 2 stk 8800 GTX kort, og det ene kortet er nok kaputt hos meg også. Det går fint å boote med et kort, men settes de i SLI, da blir det bare tull, bluesrceen, spontan restart eller den bare låser seg.

 

Dessverre er det visst ikke noe nytt at Geforce 8xxx kort flipper etter en stund, det er visst mange som har opplevd det samme. Jeg skal sende XPSen til Dell for service så får jeg se hva de sier.

Lenke til kommentar

Ja virker som nvlddmkm.sys feilen skjer hyppigere på 8-serien enn nyere generasjoner. Men problemet oppstår visst på ati kort også, under feilmeldingen atik(ett-eller-annet).sys

 

Så det er et problem som ligger i vista/W7 hovedsaklig, med den nye TDR saken. Men i mange tilfeller er det også hardware svikt. Veldig ofte ram eller for lite strøm. Rammen har jeg krysset av listen for de er kjørt i memtest.

PSUen derimot har jeg ikke testet, er det noen måte å gjøre dette på? 600w skal være mer enn nok hvertfall, men den kan jo kanskje ha blitt sliten med årene.

 

Forøvrig har jeg kommet meg noen skritt på vei. Nå kommer ikke de forferdelige pikselfeilene lengre. Kun feilmeldingen "the device driver stopped and have now been reset" eller noe i den dur når jeg kjører grafikkprogram. Så fryser den og PCen restarter seg.

 

Har nå innstallert XP for og se hva som skjer, siden driver feilen ikke ligger i XP. Med kortet i og XP innstallert får jeg derimot ikke bildet på skjermen lengre. Men jeg har håpet oppe, hehe.

 

Hvis folk har erfaringer, så kom med innspill. Alt hjelper.

Neste steg blir og skru det opp og blåse ut støv, har sett det ligger en del støv inni det. Men har ikke sett noen faretruende temperaturer, så tviler. Ligger rundt 40-50 i idle, og tror ikke jeg har sett det over 70 load. Men skader nå ikke og fjerne støv..

Lenke til kommentar

Statusoppdatering:

 

Windows XP er nå som sagt innstallert, og jeg hadde først problemer med at skjermen bare svart når jeg startet. Etter jeg innstallerte chipset drivere fikk jeg plutslig start på PCen med XP og 8800 kortet mitt. Derimot er de forferdelige piksellinjene tilbake igjen. Både før XP starter og under bruk

Innstallerte så driveren og alt ble mye verre, med store pikselblokker og utydelig skjerm.

 

Blir helt forvirret av dette, men alle tegn viser til at det er hardware svikt ja. Selv om jeg ikke vil innrømme det enda...

Endret av siindre
Lenke til kommentar

Jeg har knotet mye frem og tilbake i dag med kortet. Men jeg har nå innsett nederlaget, som jeg burde gjort for lenge siden hehe.

 

Men når jeg altså får vertikale blå piksellinjer under oppstart (før windowsskjermen), noen ganger bare svart skjerm, likt for XP og W7 på clean installering, og i tillegg et eldre (6600gt) fungerer helt fint i pcen min. aka, 8800 svikter meg etter 3 års trofast bruk.

 

Kortet leveres inn i morgen. Takk til de som fulgte tråden og kom med innspill.

Endret av siindre
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...