Gå til innhold

Packard Bell EasyNote TJ75-724, erfaringer og diskusjon


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Angående skjerm-frysing i 1-3 sekunder mens man spiller spill, har forsøkt "offline-spill" også nå, og det er forstatt frysing i disse. Så det utelukker jo at det er internet lag. har forøvrig universitets-fiber tilkoblet når jeg spiller, så det er neppe internetlag som er problemet.

 

Har innstallert dette skjermkort-driver-programmet som noen anbefalte (henviser til min post og svar jeg fikk på side 16 i denne tråden) - men det forandret ikke på fryse problemet.

 

er så teit - 140 FPS++ , fint og flott, med lave grafikk-instillinger og alt - også fryser det i 1-3 sekunder, hvert 5-10 minutt , eller noe slikt. skjer som sagt kun i spill.

 

Ser at flere har dette problemet, så håper det er bare en liten bug som lett kan ordnes.

Dette begynner i bli rimelig irriterende =/ helt latterlig at det ikke har kommet noen fix enda. Noen som vet hvordan man skrur av turbo boost funksjonen? leste det skulle gå i BIOS men da har de isåfall gjemt det godt...mistenker at det er nettopp denne som er skyld i freeze laggen

Lenke til kommentar

Nå kommer jeg med en liten konspirasjonsteori, men hva om den lave prisen (5995,-) skyldes at produsenten fant faktisk ut at det var flere svake sider ved denne pcen, som den PIPELYDEN!! blant annet, men siden et helt gedigent party var produsert er nødt til å selge den unna nå.

 

Helt ærlig, det er kun denne lyden som tvinger meg til å levere den tilbake. Tror jeg har 1 uke igjen av 30 dagers returrett.

 

Ser dere hva denne lyden gjør med meg? -Begynner å mistenke folk. What next?

Lenke til kommentar

Jeg håper inderlig at det vil gå bra med maskinen din, men bare så det er sagt - PIPELYDEN på min begynte ikke med dag 1. Kanskje etter 3-4 dager. Og jeg er enig med de som tror at denne pipingen kommer fra kretser til lyd eller hovedkort...og ikke fra høyttalere. så jeg har ikke peiling hvordan PB har tenkt å fikse dette.

Lenke til kommentar

Her kommer en midlertidig løsning mot PIPELYDEN!!!

 

ØREPROPPER!! jeg tuller ikke, har de i ørene akkurat nå. Hjelper både mot pcen og kjøleskapet som bråker på kjøkkenet og mot dama mi som maser om at jeg skal legge meg...

 

Har noen vært i kontakt med Elkjøp? Har de lovet å finne løsningen eller det er bare å returnere den?

Lenke til kommentar

Hvorfor ikke bare deaktivere lydkortet når du ikke bruker det? For meg forsvinner pipelyden fullstendig da. Fyr opp Device Manager (Enhetsbehandling) og deaktiver det. Jeg prøver å lage et script som kan brukes til å aktivere/deaktivere lydkortet med et tastetrykk... nybegynner, men skal poste det om jeg fikser no :blush:

 

Det virker som lyden blir borte når CPUen jobber litt ekstra, så jeg håper det er en indikasjon på at en oppdatering kan fikse problemet.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-140898

Hvis pcen fryser, hvorfor ikke å bytte pcen ? Det er jo ikke vits å beholde pcen. Jeg kan ikke kommentere hvordan høys pipelyden er, men hvis pcen fryer såå er det bare å levere tilbake pcen.

Lenke til kommentar

Hvis pcen fryser, hvorfor ikke å bytte pcen ? Det er jo ikke vits å beholde pcen. Jeg kan ikke kommentere hvordan høys pipelyden er, men hvis pcen fryer såå er det bare å levere tilbake pcen.

hvorfor bytte pc'n på noe som mest sannsynelig bare er en software fix?

Lenke til kommentar

HD5650 kortet på denne maskinen kan lett kjøre på samme frekvens som HD5730 ettersom HD5730 praktisk talt kun er et høyere klokket HD5650. Hvilket jeg også har testet:

 

 

På min første benchmark med 3Dmark06 fikk jeg 7437 3Dmarks. Da kjører alt med fabrikkinsstillinger.

post-60547-1269781604,9593_thumb.png

 

HD5730 kjører med 650MHz som kjernefrekvens og 800MHz minnefrekvens. HD5650 kjører med 550MHz på kjerne og 800MHz på minne. Etter litt lettere testing finner jeg at HD5650 kjører stabilt på 670MHz kjerne frekvens og 900MHz minnefrekvens.

post-60547-1269781619,6619_thumb.png

 

Kjørte også en ny benchmark med 3Dmark 06 med denne OC'n og her får jeg faktisk 8375 3Dmarks altså 938 3Dmarks mer enn ved orginalinnstillinger, noe som kommer meget godt med ved f.eks. spilling. :)

post-60547-1269781655,7123_thumb.png

 

Alt dette uten spesiell økning i temperatur.

 

Bruker AMD GPU Clock Tool.

 

Legg inn hastighet og trykk "Set Clocks"

post-60547-1269782505,1841_thumb.png

 

Når man ikke trenger full kraft er det en fordel å trykke "Restore Default Clocks" slik at PowerPlay funksjonen til ATi tar over og klokker ned skjermkortet for å spare strøm og minke varme.

post-60547-1269782641,643_thumb.png

Lenke til kommentar

Helt rått sInch :) Kjemperesultater!

 

Jeg har dessverre levert tilbake pc`en jeg har kjøpt, syntes det var utrolig surt, men jeg taklet ikke pipelyden som var i maskinen.. Ytelse, skjerm og generell kvalitetsfølelse skal maskinen absolutt ha ros for! Ekstra surt er det at det var jeg som startet denne tråden og alt begynte så fint og bra, men sånn er det nå bare :(

 

Bra at de andre som ikke har pipelyden er storfornøyd også! Kan godt være at jeg kjøper samme maskin da det kommer inn et nytt parti :)

Lenke til kommentar

har kjørt den driveren siden den kom for en uke siden og den gjør nok ingen forskjell, dessverre. Tror likevel jeg ender med å beholde maskinen og finne en workaround enn så lenge samt kontakte Elkjøp, Packard Bell og Realtek for en fix (hvilket vi alle burde gjøre, som siNch har oppfordret til).

Lenke til kommentar

Den norske support siden oppga ingen email, så sendte en til den britiske :) Opplyste om både freeze lagg og lyd problemet, venter i spenning på svar!

 

Har gjort det for en uke siden. :) De sa de ikke kunne hjelpe og henviste til packardbell.no og instrukser der. Men håper du treffer på en godkar. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...