Jump to content
Sign in to follow this  
King-Nothing

Trenger tips til lyssetting ved portrettfoto

Recommended Posts

Først av alt; jeg regner ikke med å få noe fasitsvar i denne tråden (er vel heller ingen fasit på dette) og jeg vet at man må prøve seg frem selv, men jeg håper at jeg kan få noen tips til hva som fungerer og ikke.

 

Jeg har ikke tatt noen portretter før, men har nå kjøpt inn en softbox og skal prøve meg på dette. Det jeg lurer på er ting som plassering av lys, avstand bakgrunn til objekt og objekt til kamera, blender/lukker osv osv...

 

Det jeg hadde tenkt var å begynne med softbox litt skrått inn fra siden og bruke blits nr to til å gjøre bakgrunnen helt hvit. Har lyse vegger i stua så det burde vel gå bra om jeg skyter denne i veggen bak modellen på sterk styrke? Vet at det er flere her inne som er veldig flinke med dette og jeg håper dere har noen erfaringer som dere har gjort dere, som dere vil dele. :)

Share this post


Link to post

Ser man det, ser man det. Antar du har rett på svar da;)

 

Jeg er ingen kløpper på lys, men med hvit bakgrunn vil du ikke trenge så liten dybdeskarphet. Det vil si at du kan blende ned for optimal skarphet av ansikt, skuldre osv. Lukker trenger selvsagt ikke å være kortere enn at den eliminerer bevegelser. Avstanden kommer ann på hva du vil ha med, men 50mm+ er minimum for portretter.

Edited by Bibbo

Share this post


Link to post

Enkelt oppsett kan være softbox fra en 45 graders vinkel ned på modell og den andre mot bakgrunn eller mot baksiden av modellen for å gi litt rim-light til hår/kropp/kjevebein.

Share this post


Link to post

Det er det som er planen. Har ikke fått blits nr to ennå (trodde den kom med posten tidlig denne uken), men det blir nok å prøve dette som du sier. :)

 

Venter også på to paraplyer og da er vel kamskjell-oppsett ganske artig? Eller én paraply på hver side? Vet ikke om dette oppsettet har et navn. :)

 

Du sier også at oppsettet du nevner er et enkelt oppsett, hvilke mer avanserte metoder kan du anbefale?

Share this post


Link to post

Bare sørg for å ikke sett opp 2 klin like blitser på hver side med lik styrke og lik vinkel nedover samt motsatt vinkel mot høyre/venstre. Keylight og fill light bør ikke ha lik styrke. Har man helt lik styrke og oppsett på hver side får man liten eller ingen skygge og bildet ser veldig flatt ut.

Edited by TGB

Share this post


Link to post

Det er nok en felle jeg fort kunne gått i. Takk for tipset. :)

 

Edit: Kom en post i mellom der gitt. Takk for link gorpium, skal studeres. :)

Edited by King-Nothing

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...