Gå til innhold

Hvilken skjerm til foto redigering?


zup

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Helt enig med Gabriel_X.

Ikke bruk en LCD skjerm alene for fotojobb.

Det er stoooore forskjeller på hvordan grafikk ser ut fra en "vanlig" monitor til en LCD monitor.

 

Selv har jeg en Sony G420 (20"). Denne kostet like mye som en god flatskjerm men i og med at jeg jobber mye med design/foto valgte jeg vanlig skjerm.

Lenke til kommentar

Formac Gallery 2010 bedre enn en crt skjerm mht bilde/foto osv

 

 

http://www.officeshop.no/prodSearch.asp?le...lAction=details

 

http://www.absoluttdata.no/aspx/prdinfo.aspx?plid=1007

 

Dette er en skikkelig kvalitets skjerm som jeg selv nettopp har kjøpt meg og tro meg denne gir MYE skarpere bilde og mye bedre fargegjengivelse enn en CRT skjerm som jeg også har på min maskin #2

 

Dette er ikke en "vanlig" lcd skjerm, tvert imot en av de få skjermene som annbefales av hardcore gamere og kvalitetsbevisste personer (som meg :wink: )

 

Den finnes også i en mindre og billigere utgave (Formac Gallery 1740) som du sikkert ser hos leverandørene ved linkene mine :yes:

 

solutions_gallery2010_03.jpg

Lenke til kommentar
Kan bare si det med en gang: IKKE LCD.

 

På jobben bruker jeg en bra Sony 21" til foto-jobbing - husker dessverre ikke modell-nummeret nå.

 

Dette er en reply-mail jeg fikk fra en på Absoluttdata som også hadde denne skjermen da jeg begynte å stille litt spørsmål om denne skjermen virkelig var så god som det stod pga at den har vunnet flere 10 talls priser forde den er så god (sjekk bare www.formac.com)

 

Uansett dette er hva jeg fikk som svar fra absoluttdata:

 

"Det jeg kan fortelle deg er at dette er den råeste skjermen du har sett. Har nettopp kjøpt meg en selv for 2 uker siden. Da byttet jeg ut min 21” Sony E530…ikke akkurat en dårlig skjerm det heller, så jeg hadde store forventninger. Bildekvaliteten på Formac 2010 er eminent, usedvanlig klar og fin. Når det gjelder spilling og multimedia (film) er det ingen problemer. Bruker den selv mye til akkurat det og jeg er stor forøyd.

 

 

Skjermen kan virke litt rar til og begynne med, rett og slett fordi den har et så godt bilde. Som du sikkert har sjekket, så er det ingen skjermer som kan måle seg med denne når det gjelder spesifikasjoner."

Lenke til kommentar
Endelig en bra LCD skjerm. hehehe

Denne så jo ganske bra ut ;)

 

15 000 for en ny skjerm er kanskje ikke det jeg bruker pengene på men.

 

Uansett, kuult at du sendte med linker.

 

Det finnes også en litt mindre modell /17") til rundt 6-7000 kr, men poenget mitt er at lcd skjermer er slettens ikke dårlige det er HELT FEIL, det kommer bare ann på hvilke skjerm det er snakk om.

 

FAKTA: Lcd skjerm er MYE bedre på 2d grafikk og bilder o slikt er jo 2d......så en lcd skjerm er MYE bedre til bildebehandling osv i forhold til crt skjerm og personlig får jeg ondt i hode av å sitte å stirre på en crt skjerm pga frekvensoppdateringen (hurtig blinkende bilde)...en lcd skjerm har ikke Hz....men et stabilt bilde :yes:

Det eneste lcd skjermer ikke var annbefalt til FØR var spilling (3d grafikk) pga lav pixel respons som gjorde at du fikk "lagg" i bilde...eller at fargene "hang" litt etter.....men det var før.....nå er lcd skjermene så raske i oppfriskningen av pixels at du ser ikke forskjell på en lcd og crt, og min personlige mening er at skjermen er den viktigste komponentet til en pc pga at det er jo den du sitter foran å stirrer på helet tiden :wink:

Lenke til kommentar
FAKTA: Lcd skjerm er MYE bedre på 2d grafikk og bilder o slikt er jo 2d......så en lcd skjerm er MYE bedre til bildebehandling osv i forhold til crt skjerm og personlig får jeg ondt i hode av å sitte å stirre på en crt skjerm pga frekvensoppdateringen

 

Tviler ikke på at den Formac-skjermen er meget bra og sikkert blant de beste i sitt segment. At en LCD-skjerm er mest behagelig å jobbe på er det ikke tvil om - foretrekker det selv til de fleste arbeidsoppgaver.

 

Poenget her er dog korrekt fargegjengivelse og muligheter for kalibrering i forhold til ulike farge/trykk-profiler, ikke hvor behagelig bildet er å se på. At bildet ser supert ut på skjermen er ikke noe poeng i seg selv, det skal se *korrekt* ut slik at man vet hva man får når det ender opp på trykk.

 

Det er fremdeles betydelig forskjell på LCD og CRT-skjermer i så måte, men det er klart at forskjellen blir mindre etterhvert som nye og bedre modeller kommer på markedet. Det er en grunn til at avisdesker med utstyr for store summer fremdeles har beholdt CRT-skjerm på en Mac eller to selv om de har gått over til LCD på de øvrige maskinene som brukes til å brekke om avisen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...