Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Ekstra bilbatteri til anlegg i russevan (Caravelle)?


Scoob911

Anbefalte innlegg

Lurer på en liten ting angående det å sette opp to batterier i en bil.

Det er en russevan det er snakk om så det er nok forståelig at det skal settes inn et greit anlegg. For ikke å risikere å tappe batteriet hver eneste gang man skal ha musikk mens bilen er i ro så tenkte vi å sette inn et til batteri. Har hørt med flere om dette, og de sier det bare er å sette inn et til bilbatteri med en eller annen kobling til det andre så begge to lades når bilen kjører.

 

Noen som har litt mer peiling og kan forklare, gjerne linke til, hva som må kjøpes og hvordan det kan settes opp? Skjønner at et nytt batteri må kjøpes, men hva er den andre lille saken forno og hvor kan vi få tak i en slik en?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vi har kjøpt inn anlegget. Har ikke helt spesifikasjoner her men kan prøve å gi en indikasjon ihvertfall.

Spiller

4 høytalere (6,5" og 6x9")

Basskasse med 2x12"

Forsterker til kun bassen (??monoforsterker?? Mutant MT200 eller noe).

 

Nå har ikke jeg veldig mye peiling på bilbatterier, så når du sier "like", hvor like skal de være da? :p

Endret av Scoob911
Lenke til kommentar

Vi hadde 2 batterier i vår russebil i fjor, det fungerte ganske bra... Vi hadde ikke 2 "like" batterier, dette er selvfølgelig ikke optimalt, men jo mindre man bruker på sånn dritt, jo mer penger til drekke...

 

Koble det andre batteriet bare på det første med kabler(parallell kobling) og monter bilstereoen på det batteriet som ikke sitter under panseret pr i dag helst... (lettere å montere bilstereo, trekke kabler osv.) deretter kobler dere inn en slik fin http://biltema.no/no/Bat/12-V/Strombryter/Batteribryter/ av /på brytere på + kabelen. dvs at dere skrur den på når motoren er i gang så dynamoen lader begge batteriene, mens når bilen står stille skrur dere den bare på "off" så bruker dere bare bilstereobatteriet... Enkelt og greit... kjøp også gjerne en http://biltema.no/no/Bat/12-V/Batteriboks/Batteriboks/ batteriboks, enkelt å greit å skjære noen hull i for å feste bryteren og skjermer også batteriet (og spesielt koblinger til anlegget) for mye juling de dagene moroa er som værst...!

 

Sist men ikke minst. Dette er ikke en 100% løsning, men den gjør jobben og koster ikke alverdens, vi kjøte bare et "hobby" batteri som sto på anlegget og 19" tv, funka en 6-9 timer avhengig av volum..

 

Lykke til med en fet russetid, gled dere noe vannvittig! :thumbup:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...