Gå til innhold

Hvorfor er potetgull fy-fy?


LilleLol

Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg veit at potetgull inneholder mye fett, karbohydrater og kacl. Men hvis man ikke er på slankeren — hva er egentlig galt? Er det skumle fett-typer? Eller er det fordi potetgullet er varmebehandlet på en spesiell måte? Hvis jeg spiser mye potetgull hvordan kan det påvirke dagsformen?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Potetgull inneholder også mye fett total (ca. 30 g/100 g), mettet fett og salt. Undersøkelser viser at de fleste av oss spiser for mye fett, mettet fett og salt. For høyt inntak av disse næringsstoffene assosieres med et økt risiko for utvikling av kostholdsrelaterte sykdommer, som hjerte-karsykdommer eller diabetes 2. Det anbefales derfor at man spiser lite av slike produkter.

 

 

http://matportalen.no/artikler/2009/11/1257929402.94

Skrevet

Begge ovenevnte svar er gode poenger for hvorfor potetgull er "usunt".

 

Oljen som dette vanligvis stekes i er full usunt fett. Samtidig er det mye salt i chipsen og noen ganger i oljen også, noe som vi mennesker har en vane av å få i oss for mye av.

 

Samtidig er de fleste typer potetgull ganske fulle av karbohydrater, som er en av de største grunnene til at du legger på deg ;)

Skrevet

Det er oljen de bruker som ikke er bra for deg. Som regel en form for vegetabilsk olje, som inneholder en skeiv fordeling av omega-fettsyrer. DETTE assosieres med hjerte- og karsykdommer, kreft, artritt osv.

  • 2 uker senere...
Skrevet

Det blir vel også dannet en del trans-fettsyrer under friteringen av potetgullet. Siden 3D-strukturen av denne typen fett er forskjellig fra vanlig fett, klarer ikke kroppen å bryte det ned. Det hoper seg derfor opp og kan blokkere blodårer i kroppen.

 

Ikke bra for hjertet med andre ord :S

  • 2 uker senere...
Skrevet

Er da den olivenolje chipsen "sunn"? Ikke at den smaker noe særlig...

 

Er sulten og skal på butikken(nice kombo). Er en fare for at potetgull havner på handlelista...

Skrevet

Potetgull er ikke fyfy. Har du et normalt kosthold er det ikke noe dramatikk i å spise litt potetgull i ny og ne.

 

Nesten ikke mettet fett lengre i potetgull. Med mindre det er laget i palmeolje, noe som skjer i liten grad nå.

 

Noe kostfiber.

 

Bakdelene er transfett og akrylamid da spesielt + saltet da.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...