Gå til innhold

Må jeg betale moms på det jeg bestilte fra England?


Anbefalte innlegg

Hei. La inn en bestilling på en nettbutikk fra England.

 

Pris totalt ble 20,96 pund + 8,81 pund i frakt. Også tokk de vekk momsen i England på 4,35 pund

 

Da ble det totalt 25,42 pund å betale. Brukte PayPal og da hadde de en kurs på

1 Norwegian Krone = 0.102680 British Pounds

 

Må jeg betale moms på denne sendingen?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når du handler i ett EU-land skal det aktuelle landets moms trekkes fra før betaling. Således regnes tollgrunnlaget utifra varens verdi uten frakt, i ditt tilfelle £18 => NOK 167,76 og dette er dermed moms- og tollfritt inn i Norge.

 

Hvis varens verdi overskrider NOK200 skal fraktprisen regnes inn i grunnlaget og det tas moms av hele beløpet. I tillegg kommer en eventuelt tollavgift på varen, sammen med ett tollbehandlingsgebyr++ i størrelsesorden kr. 100 til kr. 500,- avhengig av transportør.

Lenke til kommentar

Når varen kommer inn til Norge så er det den dagens aktuelle omregningskurs fra Tollvesenet som legges til grunn. Hvis varen kommer til Norge innen 31. januar så er omregningskursen NOK9,32 pr. £ dvs. at din opprinnelige pris med britisk moms ville blitt under 200 kroners grensen (9,32 x 20,96 = 195,35). Så uansett, med eller uten britisk moms, så skal du ikke betale norsk moms.

Lenke til kommentar

aggressive.gifI ditt tilfelle skal verdien beregnes uten britisk moms.

 

Så lenge handelen foregår ut av EU så skal britisk moms trekkes fra ordresummen, noe du sier at har blitt gjort. Dette gjelder uansett om du er over eller under tollgrensen på NOK200. Selvfølgelig så kan det forekomme feil, men ifølge deg selv så har det ikke skjedd denne gangen. Bare vær påpasselig med dette ved handel fra EU land, er noen som prøver å snike seg unna. Er ikke moms trukket ifra så vil denne inngå i verdigrunnlaget uavhengig om dette er feil eller ikke, det tar ikke de som tollklarerer hensyn til. De forholder seg til oppgitt verdi på tolldeklarasjonen.

Lenke til kommentar

De som sender varen skal trekke vekk, eller nærmere bestemt IKKE LEGGE PÅ moms for SITT LAND. Så skrive denne verdien på pakken + prisen for frakt spesifisert (vanligvis). Så lenge "value" deklarasjonen som er skrevet på pakken tilsvarer under 200 NOK slipper du moms og tollavgift... Evt. kan du sende kvittering som beviser at du betalte under 200 NOK for varen dersom det feilaktig blir behandlet som en ikke-tollbehandlingsfri vare...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...