Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Anbefaling av ISP i Oslo?


Anbefalte innlegg

Yo, er en aktiv gamer og trenger derfor en lowlatancy linje. Jg liker også å ha en relativt god download speed og upload speed. Jeg er villig til å betale for dette. Så langt har jeg vært innom: Telenor, Dataguard, Nextgentel, ventelo og atm GET. De første 4 var ADSL2+ only, betalte typ 650 i mnden og fikk 5-8 mbit av de 20+ jeg bestilte. ADSL2+ abonnomententene var med x/1 mbit stort sett.

Ventelo var jeg godt fornøyd med på stabilitet og ping men borettslaget der jg bor har en avtale med Get og familien ville ha Get @ TVn så slo til på nett derfra også. Dette viste seg og være en gigantisk tabbe:

 

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1196629&hl=

 

Det jeg lurer på nå er om noen her har noe ideer til bra ISPer? Helst noen som bruker TV utgangen på samme måte som Get gjør, da nærmeste telesentral fra meg er JÆVLI GAMMEL, (fikk vite at den var tynn.. 0,2? kan d stemme? sier det dere noe?) og rundt 1,5 km fra meg noe som tydeligvis gjør nettet via tlf linja vesentlig dårligere.

 

Any tips much appreciated

 

Techdiff

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Via TV-kabelen i eit borettslag trur eg det ikkje er mulig å få når du har GET. Då det ikkje er fri konkurranse på dette nettet. Den som eig det leverer signalene.

Så ditt einaste alternativ er adsl-løsinger eller eventuelt noko WiMax / Wlan-basert, noko som sender pingen i taket uansett.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Pqy3rC

Oslo er et aldeles håpløst sted mht valg av ISP'er.

 

Jeg bor i et område hvor ca. 300 hus kun har GET som eneste reélle nettleverandør. Over 3 km til en eldgammel telefonsentral hvor maks. 1500/250 kb kan tilbys via telekobberet (uansett leverandør).

 

Min 26000/2500 linje fra get deler jeg med svoger'n som bor 300m lenger oppi lia (Trådløse sendere/mottagere) fordi ikke engang GET er istand til a levere der oppe.

 

... Men T-Bane (som aldri er i rute) samt en Shell med 40 ulike typer pølser (og totalt blottet for bilrekvisita), det har vi!

Lenke til kommentar

haha ja, Oslo er håpløst. Skjønner ikke at alle bygdene oppe i huttiheita plutselig sitter med fiber mens vi her i hovedstaden må streve med eldgammelt skitnett. Har hørt noe om at NextGenTel installerte ekstrautstyr i sentralene der de hadde kunder, er dette sant/har det mye å si? så kunne jo kanskje de være interessante igjen, da jeg ikke husker hva den orginale grunnen til at vi byttet bort fra de var..

 

Evt hadde jo ventelo ganske bra ping stort sett da..

 

Get i lavsone kjører jeg 5-15 i ping, 2,5 mb/s ned osv. Get i høysone kjører jeg 100 og pingspikes + 800 kb/s max. Håpløst og game med :/

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Pqy3rC

NextGenTel har ofte eget utstyr i sentralene, ja. Men selv om NextGenTel's utstyr støtter lang kabling (opptil 4 km) er du allikevel pokka nødt til å ligge nærmere sentralen enn 2 km for å få stabilt, kjapt nett. Helst så nærme som mulig. Jeg har 3km+ og kan vel kanskje oppnå 2000/750 på en god dag med NextGenTel.

 

NextGenTel leier kabel av Telenor og kan derfor ikke uten videre legge opp nye sentraler, de må benytte eksisterende. Dette fordi de kun har lov til å gjøre små fysiske endringer på kablingen.

Ikke nytter det å legge press på Telenor heller fordi prisen staten har satt på kabelleia er så lav at det er helt ulønnsomt å sette opp nye bysentraler. (Såfremt du ikke bor et sted i ødemarka hvor staten trår til med ekstastøtte for å lette økonomien til Telenor.)

 

Jeg håper noen en vakker dag ser potensialet i å rulle ut fiber her, den montøren skulle glatt fått en klem av meg.

 

Note;

Det er riktig som Jankee nevner, GET eier sin kabel og de tillater neppe noen andre å komme inn der.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Pqy3rC

... og til meg leverer ikke powertech i det hele tatt. Forsåvidt forståelig.

 

Edit:

Vi bruker Powertech på jobben (SHDSL). Det går stort sett greit, men vi har måtte bytte router et par ganger. Zyxel boksa de leverer kunne vært mer stabile (kan jo forsåvidt være noe lokalt hos oss dom forårsaker det).

Endret av Slettet-Pqy3rC
Lenke til kommentar

mkay. Sjekket ut Powertech, virket fint men de krever at man tar med en router (som man må levere tilbake). Noe som er unødvendig når jg allerede har opptil flere routere... Eller er det skrivefeil og d er egentlig et pre-instillt modem de prater om? :S

 

ping vg.no -n 30 igår etter 24 / før 15:00

 

min:5ms max:6ms average:5ms.

 

i høysone:

 

min:15ms max:324ms average:104ms.

 

 

Hadde det bare vært lagg så hadde det ikke vært noe problem. Men når pingen går 15,15,15,15,300,15,15,15,15 så funker det bare ikke :S

 

80 stabilt hadde vært kos

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...