Gå til innhold

kan dere lage en oppgradering/antivirus o.s.v. plan for dataene mine :D ?


Anbefalte innlegg

Hallaisen! :)

 

 

Jeg lurer på om noen (genier) kan gjøre meg en SVÆRE tjeneste her:

 

Jeg har fryktelig lyst å bli kvitt ALT av skadelige ting på dataene mine (en acer aspire one (med xp) og en stasjonær windows vista og muligens en annen bærbar acer), da mener jeg virkelig ALT, sånn at dataen blir FANTASTISK og jeg kan være sikker på at jeg ikke har noe sånt!

sånn som:

 

-datavirus

-spionprogramvare/spyware

- rootkit

-Tracking Cookies

-spam

-virus/spyware?

-ALL tidligere historie på harddisk

 

er det JEG vet om... så jeg lurer på om noen kan gjøre meg en SVÆR tjeneste (dere får tross alt veldig god karma :p) og lage en veldig omfattende plan for dette som dere lager (med de beste gratisprogrammene tilgjengelig, med linker o.s.v) ???

Vet forresten at jeg kan reinstallere, så kanskje dere kan forklare (u-kopmlisert) hvordan man kan renske HELE dataen for ALT og så ha lagd den planen sånn at jeg kan sjekke for å være sikker (hvis det er nødvendig), hvis ikke lage den planen slik at den beskytter meg mot ALT dette i fremtiden best mulig ?? og forklare meg hva jeg MÅ holde meg unna alikevel ???

 

 

btw: på acer aspire one pc-en er "S/N" og "SNID" oppgitt, men serienummeret er visket vekk, er det noen måte å skaffe det tilbake ??

men på den stajonære har jeg en reinstallerings-cd jeg fikk med.

 

Jeg har og en del spørsmål som jeg kanskje har stilt i tidligere poster, men har ikke helt fått skikkelig svar på de føler jeg:

-Er det mulig/er det bra eller dårlig å ha flere virusprogrammer, hvorfor isåfall ??

-Er det mulig når man reinstallerer å renske dataen for absolutt ALT av virus o.s.v (da mener jeg ALT inkludert rootkits og sånt) ???

-Fins det noen gratis brae operativssystemer å bruke hadde det vært flott hvis dere gav meg og :) ?

-Kan dere si meg hvilken nettleser som er best og hvorfor :p ??

 

og ja, det må være gratis og ikke så forferdelig komplisert :p

 

Hvis det er noen som kan ta seg litt tid å gjøre dette, er jeg EVIG TAKKNEMLIG og det hadde vært fantastisk :)

Endret av Bjorn94e
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

skal prøve å svare på en del ting..

kvitte seg med alt:

 

skal du kvitte deg med 100% av det som har vert på disken må man smelte disken tilbake til rå metall :p

 

ellers finnes det HDD sweepser som renser ca 95%.. men de koster noe..

 

enkleste er formatering.. da blir man kvitt det meste.. men må installere alt på nytt..

 

virus på 4chan:

 

du får ikke virus av å klikke for å se bildene, men du kan få ved å gå inn på mange av linkene som postes eller laste ned rapidshares

 

 

antivirus:

 

man kan kjøre flere antivirus samtidig, men det er ikke anbefalt..

fordi:

 

programmene kan begynne å "krangle"

lavere ytelse på maskina

 

det finnes mange bra og gratis antivirus på markedet. selv anbefaler jeg gjerne microsoft sin security essentials, fordi den maser ikke og er mer en nok til mitt behov.. eller er også AVG veldig bra og gratis..

 

 

man kommer nesten ikke unna en maskin uten noen form for rootkits eller spor av dritt.. det er nesten umulig.. så ikke noe å bry seg om..

 

gratis OS

 

alternativet her er Linux

 

beste browser

 

tja.. hver sin smak selvfølgelig.. selv sverger jeg til firefox, pga mulighetene for applikasjoner og stabilitet..

 

andre liker google crome fordi den er rask..

 

andre vil ha opera, fordi den er bra for utviklere..

 

men jeg vil absolutt si at IE er den dårligste..

 

 

håper jeg har svart på noe..

Lenke til kommentar
1. hvis jeg er på 4chan og går innpå hvilken som helst av de trådene/forumene som er listet opp og leser der og muligens bare trykker på bilder for å forstørre de så jeg kan se bedre, kan jeg da få virus på noen måte ?? og hvis er det noen måte å beskytte meg mot dette på ??

 

2. Er det mulig/er det bra eller dårlig å ha flere virusprogrammer, hvorfor isåfall ??

 

3. -Fins det noen gratis brae operativssystemer å bruke hadde det vært flott hvis dere gav meg og :) ?

 

4. Kan dere si meg hvilken nettleser som er best og hvorfor :p ??

 

1. Nei, ikke hvis du ikke laster ned/kjører noen filer.

 

2. Det er best med bare ett antivirus-program.

 

3. Linux, ubuntu for eksempel.

 

4. Firefox, Chrome og opera er gode nettlesere.

Lenke til kommentar

Først spørsmålene:

 

-hvis jeg er på 4chan og går innpå hvilken som helst av de trådene/forumene som er listet opp og leser der og muligens bare trykker på bilder for å forstørre de så jeg kan se bedre, kan jeg da få virus på noen måte ?? og hvis er det noen måte å beskytte meg mot dette på ??

 

JPG filtypen, den mest vanelige, kan ikke kjøre koder på slik måte som .exe filer gjør. en kompis til kompisen min sier han veit hvordan han kan gjøre det men akkurat nå så er den eneste veien du kan få virus av og trykke på en bildefil at det er en snartvei til en skjult fil. eller at en av bildefilene egentlig er en .exe fil men er skifta om til JPG og de andre bildene kjører den filen i CMD..

 

-Er det mulig/er det bra eller dårlig å ha flere virusprogrammer, hvorfor isåfall ??

 

Det er dårlig! tenk litt selv (mye data er klin logikk så man kan finne ut MYE bare ved og tenke litt) eks. hvorfor skal antiviruset ditt la et program scanne gjennom dataen din? det må jo da være et virus.. og blokker det.. og det samme gjør det andre fordi den tror det er et virus som blokker det også fortsetter det

 

-Er det mulig når man reinstallerer å renske dataen for absolutt ALT av virus o.s.v (da mener jeg ALT inkludert rootkits og sånt) ???

 

JA! du kan gjøre dette. skal gi deg en guide på dette hvis du har lyst på det :) (det er som regel en acer only guide :p )

 

-Fins det noen gratis brae operativssystemer å bruke hadde det vært flott hvis dere gav meg og smile.gif ?

 

Linux tenker du på vell? http://en.wikipedia.org/wiki/Linux

Men da tar du deg en tur til linux delen av forumet for anbefalte distroer for DITT bruk (jaa linux har mange hunde forskjellige type/versoner av OSet sitt men som er litt forandre på en eller annen måte)

 

-Kan dere si meg hvilken nettleser som er best og hvorfor tongue.gif ??

er ikke sikker på hva som er bedre enn det andre.. men uansett om du velger Firefox, opera, google chrome så er alt det bedre enn Internett Explorer

 

- og ja, det må være gratis og ikke så forferdelig komplisert

prøv nettlesere.. ingen kan bestemme hvilket som er lett for deg.. det er det bare DU som kan bestemme!

 

btw: på acer aspire one pc-en er "S/N" og "SNID" oppgitt, men serienummeret er visket vekk, er det noen måte å skaffe det tilbake ??

Skal stå på kviteringa di hvis du kjøpte den i butikken.. ellers så veit jeg ikke.. skal også stå på boksen hvis du har den også :p

 

 

Jeg har fryktelig lyst å bli kvitt ALT av skadelige ting på dataene mine (en acer aspire one (med xp) og en stasjonær windows vista og muligens en annen bærbar acer), da mener jeg virkelig ALT, sånn at dataen blir FANTASTISK og jeg kan være sikker på at jeg ikke har noe sånt!

 

ingen data er 100% siker mot antivirus. nå i det siste har jeg testet div virus programmer som tar kontroll over datamaskinen til folk.. testa det på vennene mine sine dataer mens de har vært klar over det... og bare for og advare deg.. det er så latterlig lett og få datavirus FUD som de kaller det. altså at INGEN antivirus finner de..

 

uansett vi kan starte med Antivirus:

Avira Antivir er det vi anbefaler MEST!

Norton antvirus 2010 er også veldig bra! de fikk årets antivirus av av-comparatives.org.. og de gir ikke ut den uten grunn!

 

si også hvilket antivirus du bruker nå så skal jeg gi deg en bedre guide.

 

Brannmur:

Jeg bruker Comodo Brannur og er 100% fornøyd :) det er også det som er best ifølge http://www.matousec.com/projects/proactive...nge/results.php

 

bruker du en annen brannmur så si det :-)

 

er det JEG vet om... så jeg lurer på om noen kan gjøre meg en SVÆR tjeneste (dere får tross alt veldig god karma tongue.gif) og lage en veldig omfattende plan for dette som dere lager (med de beste gratisprogrammene tilgjengelig, med linker o.s.v) ???

 

Følg det jeg har sagt over så kommer det ut en guide så fort som jeg får tid.. (er en del som har skjedd så kan hende du ikke får den før neste uke.. bare minn meg på det og send meg en PM i ny og ne :p )

 

 

"...HELE dataen for ALT og så ha lagd den planen sånn at jeg kan sjekke for å være sikker (hvis det er nødvendig), hvis ikke lage den planen slik at den beskytter meg mot ALT dette i fremtiden best mulig ?? og forklare meg hva jeg MÅ holde meg unna alikevel ???"

 

1. lær deg og ikke trykk på alt det folk sender deg.. samme om det er bilder og vær kritisk til alt og les før du laster ned noe

 

2. bruk hode og fornuft. du veit at det er virus hvis noen sender deg et bilde på 300KB...

 

3. du kan ALDRI beskytte deg 100% mot alt av virus og drit som finnes her ute.. samme hvor flink du er og bruker hode... (de som sier de aldri har hatt virus har virus men det veit det ikke selv... og som regel hvis AV ditt aldri sier du har virus.. så har du virus...)

 

~ Submit

 

(ble langt dette her ja :) )

Endret av Submit
Lenke til kommentar

For og fjerne alt av maleware følger du Veiledningen.

Loggene poster du her i tråden din.

 

Er det mulig/er det bra eller dårlig å ha flere virusprogrammer, hvorfor isåfall ??

Nei kun et antivirus,flere kan gi dåligere sikkerthet p.g.a dem kan komme i konflikt med hverandre.

 

-Fins det noen gratis brae operativssystemer å bruke hadde det vært flott hvis dere gav meg og

Nå er dette enkelt windows har aldrig vært gratis og linux distroer er gratis.

 

-Er det mulig når man reinstallerer å renske dataen for absolutt ALT av virus o.s.v (da mener jeg ALT inkludert rootkits og sånt) ???

Ja,bare og formatere under installasjon.

 

-Kan dere si meg hvilken nettleser som er best og hvorfor ??

Nei,for dette er en smaks sak.

Og diskutere blir det bare lange tråder med mye surr.

Endret av SNIPPSAT
Lenke til kommentar

DBAN vil renske ALT fra dine PCer. Minuset med et slik program er at det er tidskrevende, samt at du ikke kan bruke dette på alle PCer. Bruker du DBAN på maskiner hvor du reinstallerer Windows via filer på harddisken, vil DBAN slette disse filene og du vil miste Windows. DBAN kan med andre ord bare brukes på PCer hvor du har Windows installasjons CDen.

http://www.dban.org/about

http://www.killdisk.com/

Men en ordinær format og reinstall skal være nok i 98% av tilfellene. For eventuell ekstra skrubbing, kan du rett etter reinstallasjonen kjøre et program som renser ledig plass på harddisken.

http://eraser.heidi.ie/

http://www.fileshredder.org/

http://www.killdisk.com/

 

Det finnes fire gode gratis Antivirusprogrammer- avast, Avira, AVG og MSE.

Beklagligvis er det ikke helt enkelt å si hvilke av disse som er best, det er oftes snakk om smak og behag. Personlig har jeg fått sansen for avast! Free Antivirus. Denne har vært ute nå i knappe fem dager og har fått top karakter av både AV-Comparatives og Virus Bulletin Nye avast versjonen har også smakfult utseende, enkel i bruk, kan konfigureres i større og mindre grad og den bruker nesten ingen systemressurser. Microsoft sin Security Essentials har også noe av det samme, men hos meg brukte MSE 4-5 ganger mer ressurser enn avast og virker ikke ut til å være like god til å oppdage ulumske filer. Avira er det programmet som oftes får høyest score når det gjelder å oppdage skadlige filer, men dessverre også det programmet som gir deg falsk varsel. AVG synes jeg ligger midt mellom Avast og Avira. En muligens pluss til AVG er dens LinkScanner, som varsler deg om nettsider som kan infisre din PC før du klikker deg inn på dem. Denne plussen er dog marginal. avast har også tilsvarende funksjon, den er bare mer skjult. Dessuten finnes det eget program til dette du kan bruke, eksempel SiteAdvisor. For å videre sammenligne avast med AVG, så har avast Web Shield, Anti-Rootkit protection og Game mode- noe som gratisversjonen til AVG mangler.

http://www.avast.com/free-antivirus-download

http://free.avg.com/ww-en/download-avg-anti-virus-free

http://www.free-av.com/

http://www.microsoft.com/Security_Essentials/

 

Selv om antivirusprogrammene blir bedre og bedre, finnes det fremdeles ting som kan glippe forbi og da særlig spyware. Her finnes det to gratis programmer verdt å nevne- SUPERAntiSpyware og Malwarebytes.

http://www.malwarebytes.org/mbam.php

http://www.superantispyware.com/superantispyware.html

 

Når det gjelder nettleser er det her virkelig snakk om smak og behag. De beste og mest populære er Firefox, Opera og Chrome. Her kan du tilnærmest bare lukke øynene og velge en av disse nettleserene.

http://www.mozilla-europe.org/no/firefox/

http://www.google.com/chrome/?hl=no

http://www.opera.com/

Lenke til kommentar
skal prøve å svare på en del ting..

kvitte seg med alt:

 

skal du kvitte deg med 100% av det som har vert på disken må man smelte disken tilbake til rå metall :p

 

ellers finnes det HDD sweepser som renser ca 95%.. men de koster noe..

 

enkleste er formatering.. da blir man kvitt det meste.. men må installere alt på nytt..

 

virus på 4chan:

 

du får ikke virus av å klikke for å se bildene, men du kan få ved å gå inn på mange av linkene som postes eller laste ned rapidshares

 

 

antivirus:

 

man kan kjøre flere antivirus samtidig, men det er ikke anbefalt..

fordi:

 

programmene kan begynne å "krangle"

lavere ytelse på maskina

 

det finnes mange bra og gratis antivirus på markedet. selv anbefaler jeg gjerne microsoft sin security essentials, fordi den maser ikke og er mer en nok til mitt behov.. eller er også AVG veldig bra og gratis..

 

 

man kommer nesten ikke unna en maskin uten noen form for rootkits eller spor av dritt.. det er nesten umulig.. så ikke noe å bry seg om..

 

gratis OS

 

alternativet her er Linux

 

beste browser

 

tja.. hver sin smak selvfølgelig.. selv sverger jeg til firefox, pga mulighetene for applikasjoner og stabilitet..

 

andre liker google crome fordi den er rask..

 

andre vil ha opera, fordi den er bra for utviklere..

 

men jeg vil absolutt si at IE er den dårligste..

 

 

håper jeg har svart på noe..

 

-er ikke linux noe drit :p

-hva er formatering og hvordan gjøres det ?

-men hvis jeg formaterer/reinstallerer forsvinner vel til og med rootkits :D ?

Endret av Bjorn94e
Lenke til kommentar
Først spørsmålene:

 

-hvis jeg er på 4chan og går innpå hvilken som helst av de trådene/forumene som er listet opp og leser der og muligens bare trykker på bilder for å forstørre de så jeg kan se bedre, kan jeg da få virus på noen måte ?? og hvis er det noen måte å beskytte meg mot dette på ??

 

JPG filtypen, den mest vanelige, kan ikke kjøre koder på slik måte som .exe filer gjør. en kompis til kompisen min sier han veit hvordan han kan gjøre det men akkurat nå så er den eneste veien du kan få virus av og trykke på en bildefil at det er en snartvei til en skjult fil. eller at en av bildefilene egentlig er en .exe fil men er skifta om til JPG og de andre bildene kjører den filen i CMD..

 

-Er det mulig/er det bra eller dårlig å ha flere virusprogrammer, hvorfor isåfall ??

 

Det er dårlig! tenk litt selv (mye data er klin logikk så man kan finne ut MYE bare ved og tenke litt) eks. hvorfor skal antiviruset ditt la et program scanne gjennom dataen din? det må jo da være et virus.. og blokker det.. og det samme gjør det andre fordi den tror det er et virus som blokker det også fortsetter det

 

-Er det mulig når man reinstallerer å renske dataen for absolutt ALT av virus o.s.v (da mener jeg ALT inkludert rootkits og sånt) ???

 

JA! du kan gjøre dette. skal gi deg en guide på dette hvis du har lyst på det :) (det er som regel en acer only guide :p )

 

-Fins det noen gratis brae operativssystemer å bruke hadde det vært flott hvis dere gav meg og smile.gif ?

 

Linux tenker du på vell? http://en.wikipedia.org/wiki/Linux

Men da tar du deg en tur til linux delen av forumet for anbefalte distroer for DITT bruk (jaa linux har mange hunde forskjellige type/versoner av OSet sitt men som er litt forandre på en eller annen måte)

 

-Kan dere si meg hvilken nettleser som er best og hvorfor tongue.gif ??

er ikke sikker på hva som er bedre enn det andre.. men uansett om du velger Firefox, opera, google chrome så er alt det bedre enn Internett Explorer

 

- og ja, det må være gratis og ikke så forferdelig komplisert

prøv nettlesere.. ingen kan bestemme hvilket som er lett for deg.. det er det bare DU som kan bestemme!

 

btw: på acer aspire one pc-en er "S/N" og "SNID" oppgitt, men serienummeret er visket vekk, er det noen måte å skaffe det tilbake ??

Skal stå på kviteringa di hvis du kjøpte den i butikken.. ellers så veit jeg ikke.. skal også stå på boksen hvis du har den også :p

 

 

Jeg har fryktelig lyst å bli kvitt ALT av skadelige ting på dataene mine (en acer aspire one (med xp) og en stasjonær windows vista og muligens en annen bærbar acer), da mener jeg virkelig ALT, sånn at dataen blir FANTASTISK og jeg kan være sikker på at jeg ikke har noe sånt!

 

ingen data er 100% siker mot antivirus. nå i det siste har jeg testet div virus programmer som tar kontroll over datamaskinen til folk.. testa det på vennene mine sine dataer mens de har vært klar over det... og bare for og advare deg.. det er så latterlig lett og få datavirus FUD som de kaller det. altså at INGEN antivirus finner de..

 

uansett vi kan starte med Antivirus:

Avira Antivir er det vi anbefaler MEST!

Norton antvirus 2010 er også veldig bra! de fikk årets antivirus av av-comparatives.org.. og de gir ikke ut den uten grunn!

 

si også hvilket antivirus du bruker nå så skal jeg gi deg en bedre guide.

 

Brannmur:

Jeg bruker Comodo Brannur og er 100% fornøyd :) det er også det som er best ifølge http://www.matousec.com/projects/proactive...nge/results.php

 

bruker du en annen brannmur så si det :-)

 

er det JEG vet om... så jeg lurer på om noen kan gjøre meg en SVÆR tjeneste (dere får tross alt veldig god karma tongue.gif) og lage en veldig omfattende plan for dette som dere lager (med de beste gratisprogrammene tilgjengelig, med linker o.s.v) ???

 

Følg det jeg har sagt over så kommer det ut en guide så fort som jeg får tid.. (er en del som har skjedd så kan hende du ikke får den før neste uke.. bare minn meg på det og send meg en PM i ny og ne :p )

 

 

"...HELE dataen for ALT og så ha lagd den planen sånn at jeg kan sjekke for å være sikker (hvis det er nødvendig), hvis ikke lage den planen slik at den beskytter meg mot ALT dette i fremtiden best mulig ?? og forklare meg hva jeg MÅ holde meg unna alikevel ???"

 

1. lær deg og ikke trykk på alt det folk sender deg.. samme om det er bilder og vær kritisk til alt og les før du laster ned noe

 

2. bruk hode og fornuft. du veit at det er virus hvis noen sender deg et bilde på 300KB...

 

3. du kan ALDRI beskytte deg 100% mot alt av virus og drit som finnes her ute.. samme hvor flink du er og bruker hode... (de som sier de aldri har hatt virus har virus men det veit det ikke selv... og som regel hvis AV ditt aldri sier du har virus.. så har du virus...)

 

~ Submit

 

(ble langt dette her ja :) )

 

-den guiden vil jeg gjerne ha ja :D

-men er ikke linux noe drit :S ?

-kan det fås bare av å være på msn, facebook, nyhetssider o.s.v. uten å trykke på linker :p ?

-FUD :p ?

-jeg bruker Microsoft security Essentials,en bedre guide :) ?

-Brannmur er ikke jeg sikker på hvilken jeg har da, men men :p hva gjør en sånn egentlig :p ?

 

 

 

Linux er ikke noe drit.

Formatering er å fjerne alt på harddisken.

hørt at det er så treigt jeg :s ?

hvordan gjør jeg det da ?

Lenke til kommentar
DBAN vil renske ALT fra dine PCer. Minuset med et slik program er at det er tidskrevende, samt at du ikke kan bruke dette på alle PCer. Bruker du DBAN på maskiner hvor du reinstallerer Windows via filer på harddisken, vil DBAN slette disse filene og du vil miste Windows. DBAN kan med andre ord bare brukes på PCer hvor du har Windows installasjons CDen.

http://www.dban.org/about

http://www.killdisk.com/

Men en ordinær format og reinstall skal være nok i 98% av tilfellene. For eventuell ekstra skrubbing, kan du rett etter reinstallasjonen kjøre et program som renser ledig plass på harddisken.

http://eraser.heidi.ie/

http://www.fileshredder.org/

http://www.killdisk.com/

 

Det finnes fire gode gratis Antivirusprogrammer- avast, Avira, AVG og MSE.

Beklagligvis er det ikke helt enkelt å si hvilke av disse som er best, det er oftes snakk om smak og behag. Personlig har jeg fått sansen for avast! Free Antivirus. Denne har vært ute nå i knappe fem dager og har fått top karakter av både AV-Comparatives og Virus Bulletin Nye avast versjonen har også smakfult utseende, enkel i bruk, kan konfigureres i større og mindre grad og den bruker nesten ingen systemressurser. Microsoft sin Security Essentials har også noe av det samme, men hos meg brukte MSE 4-5 ganger mer ressurser enn avast og virker ikke ut til å være like god til å oppdage ulumske filer. Avira er det programmet som oftes får høyest score når det gjelder å oppdage skadlige filer, men dessverre også det programmet som gir deg falsk varsel. AVG synes jeg ligger midt mellom Avast og Avira. En muligens pluss til AVG er dens LinkScanner, som varsler deg om nettsider som kan infisre din PC før du klikker deg inn på dem. Denne plussen er dog marginal. avast har også tilsvarende funksjon, den er bare mer skjult. Dessuten finnes det eget program til dette du kan bruke, eksempel SiteAdvisor. For å videre sammenligne avast med AVG, så har avast Web Shield, Anti-Rootkit protection og Game mode- noe som gratisversjonen til AVG mangler.

http://www.avast.com/free-antivirus-download

http://free.avg.com/ww-en/download-avg-anti-virus-free

http://www.free-av.com/

http://www.microsoft.com/Security_Essentials/

 

Selv om antivirusprogrammene blir bedre og bedre, finnes det fremdeles ting som kan glippe forbi og da særlig spyware. Her finnes det to gratis programmer verdt å nevne- SUPERAntiSpyware og Malwarebytes.

http://www.malwarebytes.org/mbam.php

http://www.superantispyware.com/superantispyware.html

 

Når det gjelder nettleser er det her virkelig snakk om smak og behag. De beste og mest populære er Firefox, Opera og Chrome. Her kan du tilnærmest bare lukke øynene og velge en av disse nettleserene.

http://www.mozilla-europe.org/no/firefox/

http://www.google.com/chrome/?hl=no

http://www.opera.com/

 

hva mener du med "ressurser" når det gjelder MSE :p ?

Lenke til kommentar
-den guiden vil jeg gjerne ha ja :D

-men er ikke linux noe drit :S ?

-kan det fås bare av å være på msn, facebook, nyhetssider o.s.v. uten å trykke på linker :p ?

-FUD :p ?

-jeg bruker Microsoft security Essentials,en bedre guide :) ?

-Brannmur er ikke jeg sikker på hvilken jeg har da, men men :p hva gjør en sånn egentlig :p ?

 

"den guiden vil jeg gjerne ha ja :D"

siden jeg er så glemsk så si gjerne hva du mener :p

 

"men er ikke linux noe drit :S ?"

Linus er så bra du gjør det til.

bruker ikke linux selv men ikke se på linux med ondskapens øye og snu ryggen til det med en gang du hører ordet. Gud sa du skal elske din finde :)

 

"kan det fås bare av å være på msn, facebook, nyhetssider o.s.v. uten å trykke på linker :p ?"

 

disse programmene jeg har vært borti må du bevist "innstalere" på maskinen din "bevist"

 

"FUD :p ?"

 

Betyr at programmet ikke kan bli gjennkjent av NOEN antivirus :) så derfor lever den så lenge antivirus selskapene bruker på og finne det :)

Det som er farlig med det er at det er latterlig enkelt bare du skjønner hvordan det funker :)

 

"Brannmur er ikke jeg sikker på hvilken jeg har da, men men :p hva gjør en sånn egentlig"

 

Mest sansynelig så bruker du Windows sin innebygde som er relativt dårlig..

En brannmur "kontrollerer" allt som går ut av din maskin og inn til din maskin.

 

Jeg anbefaler Comodo Sin barannmur den er veldig masete i starten men etter en god helg så er den relativt stille :)

 

"jeg bruker Microsoft security Essentials,en bedre guide :) ?"

Den kan du fortsette med og ha. men den er ikke den beste, men heller ikke den dårligste... er en plass mellom middel bra og best :p

 

Men for og holde din maskin så "ren" som mulig så scann jevnlig med antivirus prog.er slik som Malwarebytes Antimalware som er nevnt tidligere også kan du følge guiden (som er linket øvert i signaturen min) og kjører igjennom og poster loggene en gang iblant (en gang hver 2 månde?)

 

 

dette med formatering OL skal jeg PMe deg en guide på siden dette er på en Acer Aspire One så er det en litt spesiell måte siden den ikke har en DVD rom sist gang jeg sjekket ;) så mest trolig så må du bruker Acer eRecovery hvis det følger med..

 

Acer eRecovery Guide:

NB: ALT på C: (hovedpartisjonen) vil bli slettet når du gjør dette så nackup alt av viktige filer før du gjør det!

 

Finn Acer eRecovery (:roll:) - finn gjennoprett til Fabrikk Standar - da vil alt på C: parisjonen bli slettet men ikke på D: (aspire one har bare C: partisjonen tror jeg) - når den går så lar du den stå og ikke rør den mens den holder på :)

 

Edit:

hva mener du med "ressurser" når det gjelder MSE tongue.gif ?

 

det betyr hvor mange prosent av CPUen/minne som blir brukt for og kjøre det programmet

 

Er det noe mer/ting er uklart/eller jeg har glemt noe så si ifra :)

 

-Submit

Endret av Submit
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

hvis jeg er på 4chan og går innpå hvilken som helst av de trådene/forumene som er listet opp og leser der og muligens bare trykker på bilder for å forstørre de så jeg kan se bedre, kan jeg da få virus på noen måte ?? og hvis er det noen måte å beskytte meg mot dette på ??

 

JPG filtypen, den mest vanelige, kan ikke kjøre koder på slik måte som .exe filer gjør. en kompis til kompisen min sier han veit hvordan han kan gjøre det men akkurat nå så er den eneste veien du kan få virus av og trykke på en bildefil at det er en snartvei til en skjult fil. eller at en av bildefilene egentlig er en .exe fil men er skifta om til JPG og de andre bildene kjører den filen i CMD..

[/b]

vil det si at hvis jeg trykker på et bilde og det åpner seg i et nytt vindu eller samme vindu, samma det... og selv om det bare vises bilde jeg vil se litt større, kan jeg få virus??

edit: som det er på 4chan. Da åpnes bilde i et annet vindu, men bare med bilde litt større. Hva andre nettlesere gjør vet jeg ikke, har bare brukt Mozilla Firefox på 4chan...

Endret av Bjorn94e
Lenke til kommentar

@ Internett kan du få virus på følgende måter:

Laster ned skadlig programvare og kjører det.

Åpner en farlig nettside Internet Explorer som bruker ActiveX exploiten om den ikke er tettet (?)

Åpner en farlig nettside som kjører en farlig Java kode i hvilken som helst nettleser (Programmet kjører automatisk uten at du vet det. Du må kun godta en Java forespørsel før du er infisert)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...