Gå til innhold

Dual boot / Dual firmware. Hva er tryggest?


Anbefalte innlegg

Heizzan,

Jeg har to Xbox360'er:

- en original og umoddet konsoll (riktignok åpnet, og uten garanti) som jeg vil beholde 'clean' til Xbox Live

- en gammal og defekt Xbox 360 hvor DVD-rom'en er flashet med iXtreme firmware

 

Det jeg nå ønsker å gjøre er å ha mulighet for å switche mellom moddet og original firmware, etter behov.

Etter å ha forsket litt rundt på nettet ser jeg to muligheter;

 

Alternativ A)

Koble den gamle DVD-spilleren (med iXtreme firmware) til den nye Xbox'en, og sette på en bryter så jeg kan velge drive ved bootup. Dette betyr altså to fysiske drives koblet til samme konsoll med et sett av ledninger og bryter. Og ja - jeg vet det kommer til å se stygt ut, men det driter jeg i. Det vil se omtrent sånn ut: http://utterchaosx.blogspot.com/2006/07/ex...e-finished.html

 

Alternativ B)

Fjerne den flashede firmware-chip'en fra den gamle DVD-spilleren, og koble denne oppå den nye firmware cip'en i den nye drive'n. Denne metoden kalles en "piggyback", da chip'en loddes oppå den andre og ledninger monteres (med enda mer lodding) for en bryter og eventuelle dioder for å vise status.

Se eksempel her, med bilder i slutten av videoen: http://www.youtube.com/watch?v=NwO9snl7OzE

Den samme fyren sier det finnes noen dual boot "kit" for å gjøre dette selv, men jeg har ikke klart å spore opp disse...

 

Jeg vil aller helst gå for løsning A), slik at jeg slipper å tukle med mikroskopisk lodding, eller måtte betale noen for å gjøre dette. Jeg vil altså helst ha de to drivene koblet til hver for seg.

 

MEN.....jeg leste noe bekymringsverdig her:

http://www.xboxhacker.net/index.php?topic=10236.0

KINPAU: i would like to keep the original drive for xbox live and use an other one that i would spoof with the informations from the original one and switch depending on what i want to do with the box. would the xbox be able to work the same or would it see the difference between the two drives.

 

GIGABITE: yeah that's possible...except for the fact that that stuff is logged locally (so yes it can see the difference between two drives, but it will still work however you may get banned/logged on XBL)

 

Stemmer dette?? Kan M$ sjekke om dvd-spilleren som er koblet til ikke er den som "hører til" maskinen, og dermed foreta en ban? I så fall er jeg jo like langt, og da er alternativ B) eneste logiske løsning. Og da er neste spørsmål; er det noen her som har gjort dette, eller vet noen som kan?

 

Hvis løsning A) er trygg allikevel, så skulle jeg gjerne visst hvor i landet jeg kan få tak i ledningene/adapterne som trengs.

 

På forhånd takk! :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du er ikke trygg med noen av de løsningene, så det kan du bare glemme. Skal du ha noe i den stilen, så burde en NME chip være beste løsningen for deg, denne kan du skru av og på etter ønske.

Du er uansett ikke trygg når det gjelder live så lenge konsollen din har spillt et uorginalt spill.

 

Vent på Ixtreme LT firmware du ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...