Gå til innhold

Hjemmeautomasjon - Hva er det og hvorfor skulle jeg bry meg? (Automasjonskaféen)


Anbefalte innlegg

er dette kameraet noe å satse på?

http://letsdeal.no/deal/2731448

Jeg kjøpte tre av det kameraet til $23 pr stykk hos DealExtreme, det var på over 50% rabatt. Nå får du svart eller hvitt til $52.90. Det er riktignok uten WLAN. Med WLAN koster en hele $0.40 mer, altså $53.30! Se her.

 

Så er de verdt den prisen på letsdeal? Nei, ikke tale om. Jeg tipper at "milrab.no" selv handler hos DX eller tilsvarende og sender videre. De sier jo til og med "3 ukers leveringstid" noe som ikke burde være nødvendig hvis varene var på lager her i Norge. Nok en grunn til at jeg ikke handler på letsdeal noe særlig. Selv med "61% rabatt" er det noen som prøver seg på å tjene 260 kr pr solgte kamera. Grøsser med tanken på fortjenesten når de selger dem til full pris. Jeg er tilhenger av å støtte norsk næringsliv så godt det er mulig, men slikt er tåplig. Da bør pengene heller gå direkte til kineserne.

 

Men de er faktisk forholdsvis gode kameraer. Wanscam er en kopi (les "kinesisk rip off") av Foscam, du kan til og med oppdatere dem med Foscam firmware.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er det noen detaljer om hva som er planlagt for v3? Per i dag så er interfacet i Homeseer ikke noe særlig imponerende, hva med større kompabilitet med hardware? Og synes også HStouch har endel å hente på hva som finnes av muligheter utseende-messig, ihvertfall er de fleste varianteen jeg har sett ikke spesielt pene.

 

AtW

Lenke til kommentar

 

Ja jeg har 3 sånne hjemme og en på hytta.

 

OBS Om du bestiller så må du også bestille en overgang fra BNC kontakten på antennen og til SMA kontakten på senderen:

http://www.conrad.com/ce/en/product/735779/HF-adapter-SMA-connector-to-BNC-socket?queryFromSuggest=true

 

Det er ganske dyr frakt så den kan lønne seg å gi seg sammen flere stykker og kjøpe samlet...

Lenke til kommentar

aha, takk Fermate og Moskus. Ikke lett å navigere i jungelen av sånne typer antenner. Mer praktisk å kjøpe hos Smarthus, av flere grunner.

 

Har i grunn bare problem med en Nexa-plugin, men med en bærevegg på langs i luftlinje så er ikke det rart.

 

Har 4 Oregon temperatur-sensorer som fungerer knallbra, men måtte gi opp to Viking-sensorer fordi målingene bare sporadisk kom frem. De hvite temperatursensorene fra C.O. med kabel fungerte bra, men de ligger i deler og venter på en dag jeg gidder å ta frem loddebolten for å montere LDR.

Lenke til kommentar

Først og fremst, kul tråd! Merkelig jeg ikke har sett denne før. Har alltid likt hjemmeautomatisering, men går litt i bølger. For 5-6 år siden kjøpte en hel haug med x10 utstyr, så huset mitt er rigget med dimmere osv.

 

Jeg bruker akkurat nå bare en vanlig cm11(trur jeg den heter) for å styre mine enheter, men ser at det er veldig mye mer muligheter med RFXcom sitt utstyr og må nok investere i en slik. Jeg vil nå se på å fullføre lysstyringen og temperaturmålinger. Etterhvert vil jeg ha kamera, stemmestying og diverse sensorer.

 

Jeg har ikke fått lest igjenom hele denne tråden på 163 sider, men mye spennede.

 

Ser de fleste basere seg på homeseer, ikke noen som vil prøve å kjøre styringen via Raspberry PI?

 

Siden vi bygget huset selv så har jeg lagt opp nettverk i hele huset med rikelig med punkt. I den anledningen synes jeg denne virket spennede.

 

Jeg skal skrive en lengre post snart om min ny-ervervelse: En Monoprice 4x4 HDMI Switch and Splitter. :)

 

Kan du dele dine erfaringer så langt Moskus? Vil du anbefale denne? Har sett litt på reviews på den siden og de var litt varierte for å si det mildt.

 

Sender de til Norge?

 

Kul tråd som jeg nok kommer til å følge!

Lenke til kommentar

Ser de fleste basere seg på homeseer, ikke noen som vil prøve å kjøre styringen via Raspberry PI?

Velkommen. :-) Har en Raspberry Pi som jeg har lagt inn Domoticz på, samt Razpberry (chip som gjør at den støtter Z-wave i tillegg), samt en RFXtrx tilkoblet via USB. Det fungerer jo helt greit, men det er jo bare leketøy sammenlignet med Homeseer. Veldig mye jeg sliter med å få til - som rett og slett ikke er mulig. Men Domoticz utvikles jo nesten fra dag til dag, så det blir nok bedre. :-)

Lenke til kommentar

Domotiga er vel et alternativ som er litt mer funksjonsrikt som også kjører på Pi?

 

For å si det sånn: Det du scirpter i grusomme net-språk i Homeseer kan du som hovedregel like gjerne scripte i bash, perl, python eller et annet skriftspråk på en Pi. Dermed er begrensningen din egen kode-skills. Som i HomeSeer. Personlig ble jeg ganske skuffet over HomeSeer, da du må gjøre så mye at du nesten like gjerne kunne kodet noe fra sratch. :p For min del er det ihvertfall helt uaktuelt når jeg så hva man egentlig fikk per $. Bevares, det er en god platform for videre utvikling, men det er ikke det som skal være styrken i HA-software. Den skal ha gjort, og gjøre, jobben for deg. Det gjør ikke HS. Brukere som Moskus og andre på forumet har gjort mye av jobben for deg - men den er gratis, og ikke en del av det du betaler for.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...