Gå til innhold

Skal selge PCen, hvordan slette alt?


Anbefalte innlegg

Jeg skal selge min gamle HP Pavilion dv9000 til søsteren min og hun vil jo helst ha en clean maskin uten alt den dritten jeg har på den for øyeblikket.

 

Så hva er beste måten å få PCen nøyaktig slik den var da jeg fikk den? Jeg mistenker også at jeg har mye virus, fordi den går ufattelige mye treigere enn da jeg kjøpte den. Så derfor vil jeg helt ha en metode som wiper ut alt utenom OSet.

 

Noe som fort kan bli et problem, er at jeg av en eller annen grunn har kastet den gjenopprettingsdisken som følgte med PCen. Men jeg har en ekstra intern harddisk med ca. 6 GB minne, hvor ca. 5 GB er brukt. Den heter "HP_RECOVERY (D:)". Kan jeg bruke denne til noe?

 

Håper på noen greie svar som er enkle å forstå som er noob på PC :).

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er du sikker på at det er en ekstra harddisk, og ikke en partisjon? Den eneste måten å få en helt ren hardisk på, er å formatere og så installere OS'et igjen. Du kan derfor godt formatere C partisjonen, og så installere OS'et på nytt, fra denne D partisjonen eller harddisken - vel og merke hvis denne HP_Recovery kan gi deg en full, ren installasjon av OS'et. Etter min mening er det best å formatere alle disker/partisjoner helt, og så installere en ny, frisk Windows 7 ;-)

 

Edit: Så nå at D er på bare 6Gb - så da er det nok en partisjon det er snakk om. Det beste for søsteren din er at hun kjøper en ny Windows 7, og under installasjonen velger å formatere og fjerne denne ekstra partisjonen, siden hun da likevel vil være i besittelse av W7 dvd'en som backup.

Endret av thomit
Lenke til kommentar

Stemmer det. F11 er recovery- modus på HP, såfremt partisjonen ikke er slettet av brukeren.

 

Når det er sagt, så slettes ikke dataene ved en slik operasjon. Det vil fortsatt være mulig å finne igjen de slettede verdiene.

 

For at noe skal slettes ORDENTLIG må dataene overskrives maaaange ganger, evt bruke profft utstyr for å renske den skikkelig..

 

...Men jeg hadde nok bare tatt en vanlig gjenoppretting :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...