Gå til innhold

Får ikke lønn?


JinxOx

Anbefalte innlegg

Hei !

Jeg har ei veninne som begynte å jobbe hos en bekjent i en butikk. Hun ble lovet å skrive kontrakt, sjefen sa "vi tar det imorra" men kontrakten ble aldri skrevet, hun ville ikke virke masete siden hun virkelig trengte jobb og siden han var en bekjent. Nå har hun jobbet der av og på i 5 mnd, hu fikk dagslønn, men fra 13.10 skulle hun få mnds lønn, fortsatt uten at arbeidskontrakten var skrevet. Nå har det gått over 1 mnd og hun har hverken fått skrevet kontrakt eller fått lønning, noe som har ført til mange ubetalte regninger og inkasso varsler. Det jeg lurer på er hva slags rettigheter har hun, siden hun ikke hadde arbeidskontrakt? Hva kan hun gjøre for å få pengene sine?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har hun ikke fått lønn for alt hun har jobbet i 5 mnd, eller fra 13.10.?

 

Kan det dokumenteres når hun har jobbet? Hvis ikke er det ikke mye hun kan gjøre uten at arbeidsgiveren samarbeider.

 

Når du sier at hun har fått dagslønn, da mener du at hun har fått betalt etter hvor mye hun har jobbet og ikke at hun har fått betalt umiddelbart etter hver gang hun har vært på jobb?

I lønnsslippen står forresten hennes ansattnr uavhengig av om hun har fått en kontrakt eller ikke.

Kan hun ringe et lønningskontor? Kanskje bare aktuelt om det er en kjede hun jobber i. Er hun fagforeningsmedlem? De kan hjelpe med det meste, for butikkansatte er det Handel og kontor. Kan tillitsvalgt på arbeidsplassen hjelpe henne?

Om hun ikke kommer noen vei anbefaler jeg å kontakte arbeidstilsynet.

Lenke til kommentar

Hun har ikke fått lønn siden 13.10. Det kan dokumenteres, siden både senterlederen, vakt og ansatte i andre butikker har jo sett henne jobbe i butikken.

Hun fikk 500 kr for dagen, jobbet i 8 timer. Så sa sjefen at hun skulle få lønn for hel mnd istedet for hverdag.Hun fikk heller ikke lønnslipp, tror ikke sjefen har registrert henne som ansatt i det hele tatt , er det mulig? Hun jobber ikke i en kjede, sjefen har 3 butikker bare, outlet butikker som selger klær. Hun har kontaktet sjefen,men han lover hun å betale hverdag, kommer med unnskyldninger og sier alltid " du får det snart", men det har gått urimelig langt tid nå, og iom at hun ikke har så mye arbeidserfaring har hun vanskeligheter med å få seg jobb.

 

Hun er ikke medlem i fagforening heller, så egentlig har hun jobbet "svart" vil det jo si iom at hun hverken har kontrakt, fått lønnslipp eller noe som helst? Kan hun anmelde sjefen sin da?

Lenke til kommentar

Hun har jobbet svart ja, og kan bli anmeldt selv for det. Hun burde gjøre noe umiddelbart.

 

Når hun ikke er registrert som ansatt engang kan hun ikke føre jobben opp på cven sin heller, og burde komme seg vekk snarest. Hun har jo ingen oppsigelsestid heller nå... :)

Og hun har jobbet for luselønn. Tarifflønna er 124,et-eller-annet kr/timen når man er uten erfaring.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...