Gå til innhold

Harddisken ble sjalu og sluttet å fungere, hjelp!


enema

Anbefalte innlegg

Konflikt:

Harddisken (en 500 gig'er, ikke systemoppstartsdisk) gir meg "the silent treatment", og er synlig som disk i windows, men jeg kan ikke accesse filer o.l., eller en gang komme inn på den om jeg så dobbeltklikker på den.

 

Bakgrunn:

I går var jeg på konsert, og da jeg kom hjem var pcen min (som hadde fått lov til å stå på, alene, uten meg; dens intime, kjære eier, forvalter og forsørger) treg*. Selve himmelens lengde av treghet.

 

*treg: alle programmer som skal kjøres, spesielt live messenger, alt som skjer i explorer.exe og så videre, virker som det henger seg - i mappevisninger kom ikke alle items vist, en gang, noe som rettet seg hvis jeg refreshet - videofiler brukte en halv evighet på å kjøres, hang seg opp ganske ofte i starten, og hang seg helt litt lenger uti (bare fra denne bestemte harddisken). Spill bruker evigheter på å loade, men kjører HELT fint når de først er i gang (ligger tross alt installert på en annen disk).

 

Jeg slår på pcen i dag, ennå treg. Bestemmer meg for å defragmentere den disken jeg merker er tregest (lagringsdisken som nå ikke lenger kan accesses i windows - ikke oppstartsdisk), og 2% inn i analysen tenker jeg at det å restarte maskinen før jeg setter i gang for fullt, ville være en god idé.

 

Den gang ei.

 

Plutselig ville ikke windows en gang laste seg inn, det virket som den hang seg ved innlastningsskjermbildeanimasjonen (windows 7's loading screen, shiny logo-ting), så jeg restartet en gang til for å se om det fungerte. Deretter prøvde jeg å se om w7-dvd'en ville være til hjelp; men i menyene dens kom jeg aldri lenger enn steget til oversikten for hvilke disker jeg skal gjøre hva med - for den oversikten kom aldri. Jeg prøvde så å se om F8-tasten var mer til hjelp, men i Repair-modus så ble det aldri funnet en eneste feil, så da lot jeg den heller prøve system restore, og satte den tilbake i tid til før noen større sikkerhetsoppdateringer.

 

Ingenting fungerte. Men jeg lot maskinen bare kjøre, for å se om den ville komme seg forbi window's innlastningsstadie. Det gjorde den, etter gudhvorlenge, og deretter måtte den logge seg inn på brukeren etter enda lenger, og endelig inne tar Min Datamaskin's vindu ekstremt lang tid, jeg får ikke kommet inn på lagringsdisken, og disk management tar evigheter å behandle, osv.

 

Når jeg kjenner etter med fingrene, så er disken så varm at jeg brenner meg - vel, den andre 500'eren er også brennhet (denne andre disken er da systemoppstartsdisken, og fungerer øynesynlig).

 

Det virker som om windows bruker tid på prøve å lese av lagringsdiskens mulige assosiasjoner til de programmene jeg forsøker å kjøre iogmed at filer har en tendens til å fragmentere seg, og bestemmer seg dermed for å tråkle gjennom noe den ikke har lyst til å lese (lagringsdisken), før den gjør det jeg ber den om (= eventuelt starter opp programmet jeg bad den om å kjøre i utgangspunktet).

 

Jeg ville gjerne redde data der inne fra lagringsdisken, om det ennå er mulig, så jeg henvender meg til dere i et desperat skrik om hjelp - jeg vet ikke hva jeg skal foreta meg.

 

Noen forslag?

 

På forhånd takk.

 

edit: forsøk på mer presisjon

Endret av enema
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Får ikke helt klarhet i om du har feil på begge disker, eller bare en.

Ville koble fra begge to og installere Windows på en ny disk. Hvis det går greitt er feilen isolert.

Så ville jeg koblet til disse diskene, en av gangen, og prøve om det er mulig å lese. Du kan kjøre diagnoseprogram, og prøve file recovery program.

 

Hvis disker står montert uten luftstrøm vil de bli for varme. Det kan til slutt ta knekken på de.

Lenke til kommentar

Takk for hurtig svar : )

 

Men altså, det er bare lagringsdisken helt åpenbart har problemer - dog da disse ser ut til å gå utover resten av systemet (jeg har det inntrykk at helheten for et system har noe å si for ytelsen). Disse gjør også at jeg ikke kan være mer interaktiv med disken enn å se på ikonet dens i Min Datamaskin. Høyreklikker jeg på ikonet, så får jeg opp scrollemenyen til om jeg skulle høyreklikket på Min Datamaskin.

 

Diagnoseprogrammet til Windows' egen repair-funksjon nevnte jeg allerede at ikke fant noen feil, så jeg mistet litt håpet på diagnoser der, og i diskmanagement fikk jeg ikke opp noe valg om å diagnostisere, såvidt jeg så.

 

Teknisk sett blir det da litt vanskelig å drive med file recovery med mindre jeg får en 'reaksjon' fra disken x)

 

Men takk! Jeg skal kjempe videre, for denne tapte kjærlighet jeg lengter så inderlig etter, min fortapte harddisk - prøve å se hvordan de forskjellige diskene liker/ikke liker seg hverandre i kombinasjon eller ikke.

Lenke til kommentar

Det viser seg at jeg har et større problem - nå booter ikke Windows. Jeg lyktes i dag å komme inn i Windows med litt om og men og venting, og finne ut at selv mens disken er kjølig, så var den ennå ikke mulig å accesse.

 

Så, jeg skal slå den av for å prøve med kombinasjoner av harddiskene koblet til/fra. Den installerer oppdateringer og slår seg av.

 

Først koblet jeg ut lagringsdisken som jeg tok for å være problematisk, og prøvde å starte opp. Da fikk jeg en feilmelding opp om at 'System disk is not found', eller noe.

 

En smule puzzled prøvde jeg nå det omvendte; å ha lagringsdisken koblet til, mens jeg koblet fra oppstartsdisken. Da fikk jeg opp 'BOOTMGR is missing'. Så prøvde jeg igjen å ha begge koblet til. Nå får jeg -kun- opp at BOOTMGR mangler, og maskinen starter dermed ikke opp.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...