Gå til innhold

Diskusjon rundt loven om skjuling av tobakk


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Ettersom det hjelper noen å slutte å røyke/ikke begynne igjen så synes jeg at det er bra. Har absolutt ingen problemer med innskrenket frihet så lenge det ikke gjør at det blir dårligere å bo her i landet, og bedre folkehelse gjør det så absolutt ikke værre å bo her, snarere tvert i mot.

ville du innskrenke all frihet hvis du ble lovet ett bedre land å bo i ?

Hadde et land uten frihet i det hele tatt vært et bedre land å bo i? Et land uten tobakksgiganter som dreper folket er definitivt bedre, selv om vi ikke har den fantastiske friheten til å drepe oss sakte med kreftstikker. Frihet er bra, men vil vi ha friheten til å dø før vi får oppleve at barnebarna våre får begynne på skolen? Vil vi virkelig at samfunnet skal være så fritt at tobakksgigantene skal tjene penger på å drepe oss sakte?

 

Nei, jeg synes heller det burde kuttes på lederlønninger og andre unødvendige kostnader.

Hva får deg til å tro at ikke lederlønningene og de unødvendige kostnadene allerede er kuttet for å maksimere fortjenesten? De leker da ikke butikk.

Det er mangen eksempler på at budjsett blir kastet bort på reiser og alt mulig rart til ledere istedenfor det pengene skal gå til.

Røyken blir ikke fratatt noen, hvis man absolutt vil kjøpe giftstikker så får man enda lov til det.

Javisst, men for å sitere deg en gang til: "Har absolutt ingen problemer med innskrenket frihet så lenge det ikke gjør at det blir dårligere å bo her i landet, og bedre folkehelse gjør det så absolutt ikke værre å bo her, snarere tvert i mot." Hva er den prinsipielle forskjellen?

Jeg skjønner ikke hva du mener. Men kan du si meg hvorfor i all verden du synes det burde være lov å selge avhengighetsskapende gift?

 

Beklager for at svaret mitt kom så seint.

Lenke til kommentar
Der vil nok avhengigheten slå inn. Så nei, ikke på kort sikt. Men det vil absolutt hjelpe. De som er ansvarlige for at dette fremdeles er tillatt ville i vært fall gjort alt i deres makt for å gjøre noe med det.

Hjemmebrent og narkotika har vært ulovlig veldig lenge. Det eksisterer fremdeles. I ganske stor grad, faktisk.

 

Edit: ordvalg.

Endret av Arinomi
Lenke til kommentar

Så hva velger du? Spytte i mer penger i tiltak som ikke virker eller å bare ignorere problemet og dermed la dem forverre seg selv? Funker ikke å forby ting folk faktisk ønsker å ha.

 

Det er vel også en misforståelse at man skal kunne gå over alt uten å bli fornærmet eller føle seg utilpass. Liker du ikke røykere kan du vel bare holde deg unna. Vi er nok begge enig i at røykere ikke skal blåse røyk i ansiktet ditt på faen, men det skjer vel heller ikke så veldig ofte.

Lenke til kommentar
Jeg vet da det, men jeg går ikke dit hen at jeg da bare synes det skal tillates.

Prøv å tenk litt over hva folk sier til deg før du svarer. For det har du ikke gjort så langt i tråden. Jeg sa ingenting om at det burde tillates. Poenget mitt er at selv om noe forbys, så gjør folk det. Uansett. Og da er det faktisk bedre at staten får en slump for det enn at kriminelle får det. Ikke sant?

Lenke til kommentar

Hvorfor ha en så spiss tone?

 

Det du sier et at folk uansett vil bruke røyk og tobakk og at det er best at staten tjener på det enn kriminelle. Dette er jeg helt enig i. Skulle jeg derimot hatt makt ville jeg ikke forbydd salg i morgen, jeg ville gjort det over lang tid. Å gjøre noe annet er bare naivt og korttenkt. På sikt er målet mitt at ingen skal eller vil røyke og da trenger man ikke tenke på hvem som får pengene. Det virker derimot ikke som du ser for deg at det vil bli mindre røykere med tiden, uansett forbud eller ikke.

Lenke til kommentar

Du skrev dette til meg: "Prøv å tenk litt over hva folk sier til deg før du svarer. For det har du ikke gjort så langt i tråden."

 

Jeg har skrevet mange ganger i tråden at jeg ikke vil forby selvskading og snus f.eks. da dette bare rammer en selv. Røyking går ut over andre, uskyldige, det fører kun med seg negative ting, det har ikke noe formål og vi taper således ikke noe på å forby det. Vi er heller tjent med det.

Lenke til kommentar

Så man får ikke røyke inne noe som helst offentlig sted. Mange røykere sliter med å finne overkommelige leiligheter hvor de kan røyke inne. Så hvor er det du til stadighet blir utsatt for andre sin tobakksrøyk?

 

Det skjer oftere at jeg finner en ekkel brukt snus enn jeg puster inn andre sin tobakksrøyk for å si det sånn.

Endret av Novocaine
Lenke til kommentar

Hvor jeg blir utsatt? Ute i det offentlige, i bysentrum og generelt der det ferdes folk. Kan også (igjen) nevne alle barna som må vokse opp i hjem der foreldrene røyker. Noe jeg dessverre og har opplevd.

 

At folk ikke kaster snus i søpla er en uting, men det gjelder også for sigaretter, tyggis og en hel del andre ting.

Lenke til kommentar

Du tror vel ikke du blir utsatt for kreftfare ved å kjenne antydningen av tobakkslukt som blåser forbi? Hvis det bare er det at du ikke liker lukten må vi samtidig innføre minstekrav for personlig hygiene bare fordi det sannelig er irriterende med folk som lukter drit.

 

Når det gjelder barn som blir utsatt for passiv røyking i sitt hjem går dette under forsømt foreldreansvar (igjen).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...