Gå til innhold

Oppgradering av Ram brikke og hardisk


The Hound

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Har en Fujitsu Simens som jeg har hatt rundt 2-3 år nå. Rambrikken ligger på 2 GB mens hardisken er 160 GB. Syns dette er litt lite, og det holder ikke for dem nyeste spillene nå til dags. Skal formatere PCen for første gang i morgen siden den har begynt og dra dårlig. Også se på viften for og få bort eventuell dritt som kan forårsake at den går saktere. Forslag til hvordan og gjøre det, hadde vert fint.

 

Kjører Windows Vista og er fornøyd med det. Ikke hatt problemer enda, og nærest alle programmene har kjørt uten og fått noen feil på dem. Men så klart har jeg fått et par, noe som er helt normalt for dem fleste operativsystem om ting ikke blir gjort rett :). Grafikk-kortett som er på datamaskinen er jeg ikke helt sikker på hva er for noe, men den virker egentlig ganske grei. Største spillene jeg har kjørt er nok Medieval total war II uten lagg selv om det har vert store armeèr. Og da med så klart expansion-packen til, noe som krever 20 GB plass fra selve datamaskinen. Problemet som har oppstått nå i det siste er at den jobber veldig sent, og at den blir veldig varm selv om den ikke drar på noen store spill eller programmer. Noen som vet grunnen?

 

Spørsmålet er; Bytting av ram og hardisk er mulig, hvor mye kan man plusse på? Hva blir prisen om jeg gjør det? Og vil det lønne seg og kjøpe ny PC i stedenfor? Skal ta en tur til en PC butikk og få noen råd på mandag, men om noen har tid til og besvare meg her også hadde det vert supert :).

 

Mvh

Kenn

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Trenger info om hva laptopen heter. Ellers er det vanskelig å finne ut hvilken type ram den bruker. Sånn ellers er det veldig enkelt som regel å bytte ram og HD.

 

2gb ram ekstra du vil ha? Sett at den kan ha 4gb maks da. 2gb ram koster mellom 200-500 trur jeg. Kommer an på hva slags type du bruker.

 

Hva HDen koster kommer an på hvor stor du vil ha den. Se her. Dette er Sata HDer, har du IDE må du finne de i menyen til venstre. Du har sikkert Sata.

 

At laptopen blir varm er trolig fordi du aldri(?) har rensket kjøleribba og vifta for støv. Finnes helt sikkert noen guides på youtube hvordan du gjør det på laptopen din. Husk å ta ut batteriet før du åpner den.

 

Om laptopen ellers funker fint til ditt bruk er det sikkert ikke nødvendig med ny, om du ikke vil ha ny da :)

Lenke til kommentar

Takk for raskt svar. Skulle ha sagt hvilken modell-type det er, men den ligger desverre igjen på hybelen min. Så er litt vanskelig akkurat det der. Prisen virka ikke så altfor forferdelig heller =). Når jeg bytter ram-brikkene, har det noe og si om grafikk-kortett mitt? Sånn at det ikke skaper problemer der.

 

Var vel i begynnelsen jeg var uforsiktig med hva jeg lasta ned. Har rundt 50 spill liggende, og lasta inn veldig mange i starten. I stadenfor og ta uninstall games så slettet jeg mappene, og det ble liggende igjen filer både her og der som jeg aldri har fått slettet. Så angrer litt der, er litt av grunnen til hvorfor jeg skal reinstallere den. Trenger også en liten guide til hvordan jeg gjør det og, om du har. Har jobbet med installasjon av XP vare, så skulle egentlig ikke være noe problem. Men vet ikke hvordan man gjør det med Vista. En kort guide, ville vert til stor hjelp :).

 

Jeg kan komme tilbake med mer informasjon i morgen kveld om hvilken modell jeg har av skjermkort og laptop. Sitter på en annen PC nå ( som du sikkert har fått med deg ). Tastene på den andre er veldig utslitt også, men det er sikkert mulig og få bytt ut. Blir sånn når man skriver som en vind på samme PC i mange år, vet du ;).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...