Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Regler ved eierskifte av bedrift


cronic

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jobber på bensinstasjon i tillegg til utdanning, og lurer på ett par spørsmål.

Bedriften har nettopp gått gjennom ett eierskifte, og jeg lurte på hva reglene rundt dette er .

Er tidligere eier pliktig å formelt si oss opp, for at vi deretter må signere ny kontrakt med ny arbeidsgiver ? I henhold til arbeidsmiljøloven kan de ikke si oss opp, men må ikke dette skje for at vi kan signere ny kontrakt med ny eier ? Jeg har lite lyst å jobbe her mer, og har funnet meg ny jobb. Ønsker derfor å slutte så fort som mulig, og lurer derfor på om vi egentlig står uten kontrakt inntil vi har signert med de nye eierene ?

 

Takker for svar :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nei, du står ikke "uten kontrakt" i eierskiftet. Etter arbeidsmiljøloven kapittel 16 (mer spesifikt § 16-2) overføres arbeidstakernes rettigheter og plikter til ny arbeidsgiver uten videre.

 

Eierskiftet er ikke i seg selv grunnlag for oppsigelse (fra arbeidsgiver), jf arbeidsmiljøloven § 16-4. Arbeidsavtalen kan allikevel opphøre hvis eierskiftet medfører vesentlige endringer i arbeidsvilkår, arbeidsoppgaver, stilling -- og disse endringene er negative for arbeidstaker.

 

Arbeidstaker kan reservere seg mot å bli overført til ny arbeidsgiver etter § 16-3. Dette må underrettes om innen 14 dager (vanlig frist, kan være lenger) etter at fullstendig informasjon om eierskiftet er mottatt. Den som utøver reservasjonsretten sin blir øyeblikkelig løst fra arbeidskontrakten -- det gjelder ingen oppsigelsesfrist, ingen rett til å kreve forhandlinger, og ingen rett til å bli i stillingen mens det foreligger en tvist.

 

Slik jeg ser det må du enten reservere deg mot eierskiftet, eller si opp din stilling.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...