Gå til innhold

Merkelige ulyder fra PC


Anbefalte innlegg

Hei

Har en PC som er koblet til ett sett Logitech Z-2300 på analog lydutgang fra hovedkort sammen med en Denon AVR-3808 som er koblet til via optisk kabel.

Når jeg sitter å hører på musikk (iTunes som avspiller) så kommer det tildels markante skurring fra høytalerene med ujevne mellomrom (både om jeg hører på høytalerene som er koblet til via minijack og de som er koblet til optisk).

 

Støy fra interne lydkort er jo ikke helt uvanlig, men synes det er utrolig rart at dette kommer på digital utgang også, toleransen for å plukke opp støy på digital skulle jo være ganske høy?

 

Vurderer å kjøpe nytt lydkort i håp om at det skulle hjelpe, og koble AV-receiveren til via HDMI ut fra skjermkortet (HD5870), men dumt om det ikke har noe for seg.

Kjører Windows 7 på ett Abit IX38 hovedkort (Realtek ALC-888 tror jeg).

 

Noen som er kjent med ett slikt problem?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har sett (og hørt) litt mer på dette nå, og det er definitivt ikke skapt av støy utenfra (slik støy ville normalt sett ikke vist seg på optisk utgang heller kan jeg tenke meg).

Mistenker også at det er software-relatert, da det ikke er noen (merkbare) problemer når jeg spiller av video.

Har prøvd forskjellige avspillingsprogrammer (iTunes, WMP, Foobar2k, Youtube .. ) og i alle tilfeller er det det samme som skjer. Lyden kan kanskje beskrives litt som dårlig kontakt eller når man drar ut en lydplugg.

Lenke til kommentar

Volumet på analog utgang i Windows er satt til 80% (hatt det der i det siste etter å ha lest akkurat det du sier om forvrengning).

Prøvde nå å sette volumet på digital utgang til 80% også, og det er fortsatt støy/skurring i lyden.

 

Har merket meg i det siste at det påvirkes av hva jeg ellers gjør på maskinen. Åpning av nye faner, eller bytting mellom dem i Firefox gir skurr, men ikke bestandig. Nå f.eks. så hører jeg ingenting når jeg gjør det. Minner faktisk litt om lyden av hakk i platen på CD.

 

Tenkte å anskaffe en HDMI-kabel å kjøre mellom skjermkort (Radeon 5870) og receiver i håp om at det kanskje kan forandre noe.

Lenke til kommentar

Høres ikke helt ulikt ut hvordan jeg har det, men her er det slik på analoge utganger også, og tildels ekstremt nå.

Mulig det er noe jeg innbiller meg, men tror det blir værre. Kan ikke huske at det har vært så ille som det nå er blitt.

Samtidig så skjønner jeg ikke hvordan den digitale utgangen kan bli nevneverdig forstyrret av ting som skjer i maskinen.

Lenke til kommentar

For meg virker det som at når den må lage, eller legge inn en lyd i den digitale strømmen så får den ett hakk.

 

Har du testet med å slå av SP/dif i driveren, og høre om problemet fortsatt er der på de analoge?

 

Selv om alt er digitalt, så må lydkortet lage lydsporet. Det er derfor f.eks. Creative ikke greier å gi surroundlyd digitalt ut fra spill, kun analogt. Fordi deres lydkort ikke greier å lage 5.1 lyd. Det går greit hvis dette er direkte fra en DVD plate, men ikke spill. (Asus har fikset dette)

Lenke til kommentar

Ok, dette tror jeg jeg må annse som ett nederlag.

 

Å slå av S/PDIF hørtes ut som en god ide, 'men hvor gjør jeg det' tenkte jeg.

Har selvfølgelig kjørt med standarddriveren til Microsoft som følger med W7 i håp om å slippe å legge inn programmpakken til Realtek.

 

Det var også problemet, så nå, etter å ha lagt inn siste driver fra Realtek så er problemet borte. Det var deilig. :D

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...