Gå til innhold

Videresalg/Videreformidling av varer (DX)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
kjøper betaler til payex sin konto som holder pengene, så tar du vare på dokumentasjon som kvittering for sendingen i tilfelle behov for, så når kjøper melder til payex som overfører pengene til deg.

om ikke kjøper har fylt ut at de har fått varen etc innen 10dager blir pengene automatisk overført.

 

Kan kjøper sette inn penger på payex kontoen fra posten og kan selger ta ut pengene fra den kontoen på posten og hvis det går er det da noen ekstra gebyrer?

Lenke til kommentar

Spørs også om alt som er CE-merket på Dealextreme faktisk er det. Ikke akkurat vanskelig å bare trykke på et CE-merke.

 

Er du over den momsgrensa, mener det er 50000, så må du registrere deg i merverdiavgiftregisteret, om du driver med dropshipping eller ikke betyr ikke noe så langt jeg kan se.

Endret av ^fmj
Lenke til kommentar
Spørs også om alt som er CE-merket på Dealextreme faktisk er det. Ikke akkurat vanskelig å bare trykke på et CE-merke.

 

Så vidt jeg vet består CE-godkjenning bare av at produsenten trykker en CE-logo på varen. Dvs. ved å trykke på en CE-logo, så erklærer produsenten at varene tilfredsstiller kravene til CE-godkjenning, og hvis det skulle vise seg at dette er feil, så blir det en skikkelig smekk på produsenten.

 

amentio sluttet vel med dropship i fjor, alt av bestillinger jeg har fått fra de i år får de tingene tilsendt så sender de til meg igjen.

 

Jeg kjøpte PC i deler fra Amentio i sommer, og det ble sendt i to pakker. Den ene pakken ble sendt fra Danmark.

 

jeg driver dropship og kontaktet tollvesenet som gidde meg det svar at sålenge det var videreformidling av ordre til en utenlandsk levrandør som sendt varene sto momsansvaret på kjøperen og 200kroners regelen gjaldt da fortsatt.

 

Send en mail til finansdepartementet, så kan jeg nesten garantere at du vil få et annet svar.

Lenke til kommentar

EnkeltmannsForetak

Plikten til å beregne, innkreve og innbetale moms gjelder fra og med den terminen enkeltmannsforetaket overstiger 50.000 kroner i omsetning.

Dersom du ved neste fakturering passerer denne grensen, er du pliktig til å registrere virksomheten i mva-manntallet. Det skal beregnes mva på hele beløpet på den fakturaen som gjør at man overstiger 50.000 kroners grensen.

Har man omsetning som ikke overstiger 50.000 kroner, trenger man ikke å tenke på momsen.

Kilde: http://www.enkeltmannsforetak.org/enkeltma...retak_moms.html

 

Når blir det næringsvirksomhet?

Noen forretningsideer har mer preg av hobby enn av næringsvirksomhet. Forskjellen er helt avgjørende for hvordan du skal skattlegges, hvorvidt du kan trekke fra utgiftene på selvangivelsen og i en mengde andre sammenhenger. Hvis omfanget av virksomheten er veldig liten, trekker det i retning av at du driver en hobby.

For at det skal være næring, må du drive en virksomhet av økonomisk karakter. Det vil si at aktiviteten må ha et innhold som gjør den egnet til å gi overskudd. En aktivitet som kan være innbringende, vil altså være næringsvirksomhet selv om den går med tap de første årene.

Virksomheten må både ha et visst omfang og ta sikte på en viss varighet. Enkeltstående og mer tilfeldige oppdrag gjør deg ikke til næringsdrivende.

Det kan være lurt å ta en prat med skattekontoret hvis du er i tvil. Starter du opp på et litt spesielt og uvanlig område, kan myndighetene lett mene at du har en hobby til å begynne med, mens omfanget er lite. Dermed får du ikke trukket fra de store utgiftene i oppstartsfasen, mens du må skatte som næringsdrivende i det pengene begynner å komme inn.

Virksomheten blir ikke merverdiavgiftspliktig før avgiftspliktig salg overstiger 50 000 kroner i løpet av en 12 måneders periode. Du skal altså legge til MVA på (hele) den første fakturaen som overskrider grensen. Da må du ha ordnet med MVA-registrering på forhånd.

Kilde: https://www.altinn.no/no/hjelp-til-regelver...ingsvirksomhet/

 

Regnes man som næringsvirksomhet og driver internet butikk så gjelder forbrukerkjøpsloven og angrerettloven. Mer om dette finnes her: http://www.regjeringen.no/nb/dep/bld/dok/v...e.html?id=87913

 

Er man næringsdrivende(Fra Norge) og driver med dropshipping, så skal moms og tollgebyrer betales av næringsvirksomheten. Altså plusses på prisen til kunden.

Dette skal da komme helt klart fram fra regnskapet.

 

Er man privatperson(bosatt i Norge) og importerer noe til en annen person uten å opplyse om faktiske kostnader. Moms og evt toll så vil jeg tro dette kan regnes som svindel.

 

 

CE merking:

Det gjelder krav om CE-merking av bestemte produkter i Norge og i resten av det europeiske markedet. Kilde: http://www.bedriftieu.no/templates/eic2/Pa...a.aspx?id=55925

 

CE merking er ingen "godkjennelses standard" slik som ISO, NE, ANSI.

 

Etter utarbeiding av nødvendig teknisk dokumentasjon og en korrekt samsvarserklæring, kan CE-merket settes på produktet. Ansvaret for korrekt CE-merking hviler på produsenten (alternativt dennes representant eller importøren inn til EØS-området).

Lenke til kommentar

Ojoj, her kommer noen til brenne seg... snakk om å ikke forstå grunnleggende MVA regler.

 

Man kan kalle det man driver med hva man vil, men man bør sette seg inn i reglene. MVA kødder man ikke med.

 

Jeg skulle like å ha sett denne bekreftelsen fra "sentrale" hold.

Tipper hele dri**** drives svart, (eller det er jo bekreftet egentlig når ikke MVA betales inn og når man legger til grunn ordremengeden som det blir hevdet).

 

Så er neste stikkord skatt... Jeg sier ikke mere..

Lenke til kommentar

mva regler kan jeg nok ikke si er min sterkeste side nei :)

en av grunnene til at jeg har slått meg sammen med et par til for oppstart av firma, drift/utvikling/tekniske blir mitt felt.

 

har sendt skriftlig forespørsel til det jeg anser som de riktige instanser for deres mening/vurdering hvor svarene starter komme.

så blir det kontakte advokat og regnskapsfører med forretningsplan og svarene for deres konklusjon.

Lenke til kommentar
Ojoj, her kommer noen til brenne seg... snakk om å ikke forstå grunnleggende MVA regler.

 

Man kan kalle det man driver med hva man vil, men man bør sette seg inn i reglene. MVA kødder man ikke med.

 

Jeg skulle like å ha sett denne bekreftelsen fra "sentrale" hold.

Tipper hele dri**** drives svart, (eller det er jo bekreftet egentlig når ikke MVA betales inn og når man legger til grunn ordremengeden som det blir hevdet).

 

Så er neste stikkord skatt... Jeg sier ikke mere..

Kan fort bli en kraftig baksmell ja :yes:

Lenke til kommentar

bare ett tips og jeg vet hva jeg snakker om for jeg har nemlig fått smekk.

 

skattevesenet tråler finn.no qxl.no og slike sider for og se etter småfisker som importerer og selger med fortjeneste.

 

omsetter du for mer enn 50 000 skal det leveres mommregnskap.

 

Og ja det skal skattes av overskuddet også. Så enkelt er det faktisk.

 

Når det gjelder salg fra utenlandske sider er det vel ikke skattepliktig før pengene taes inn og brukes i norge. Men det er jeg ikke sikker på

Endret av Bateman26
Lenke til kommentar

snakket med fylkesskattesjefen som også sa at privatpersoner som importerer uten betale moms er noe de vil fokusere mer på siden omfanget øker.

 

angående moms så må moms betales, så dokumentere at det er videreformidling hvor dokumentasjonen må sendes inn for tilbakebetalt moms.

men var da nøye at dokumentasjonen var 100% riktig for hver eneste ordre.

Endret av cruzader
Lenke til kommentar

fikk idag vareprøve fra et kinafirma levert på døra, 3 dager etter bestilling. verdien på pakken var 2000,- men den gikk igjennom tollen via dhl gitt, slapp betale ekstra. noe som da gir en enda sinnsykere verdi på det her. og CE-merking, europeiske adaptere.. og de har jammen prøvd seg på engelske manualer også, bra chingrish her :new_woot: ser ut som kvaliteten er veldig bra også, skikkelig innpakking og.. nei nå er jeg fornøyd :D

Endret av jagarock
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...