Gå til innhold

Test: Samletest av rimelige HD-projektorer


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
De første 50 timene er en projektorpære noe ustabil i lysutbyttet. Den svekkes også en del denne tiden. Siden pæren gjennomgår relativt store endringer i startfasen har det lite for seg å foreta en kalibrering så tidlig.

 

Har du noen kilder på dette? Synes det virker merkelig at noe så enkelt som en pære skal forandre seg så mye, om man ser bort ifra initielle effekter. Jeg er interessert i forandringen mellom 1 times bruk, og 50 timer. Jeg vill tro mesteparten av forandringen skjer den første timen.

 

AtW

Lenke til kommentar

Om du googler "break in" i sammenheng med projektorlamper finner du nok flere tråder om dette. Flere profesjonelle kalibratører anbefaler faktisk opp mot 200 timers innkjøring. I løpet av denne tiden er det forventet at lampen mister hvertfall 10% lysutbytte, og endrer fargetemperaturen noe. Etter denne tiden forblir lampen relativt lite forandret opp mot slutten av levetiden (hvor lysstyrke igjen vil falle mer vesentlig)

 

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=785916

 

Kalibrering bør også gjøres igjen ved lampebytte. På enkelte projektorer (samme modell) kan man måle over 10.000:1 i FORSKJELL i native kontrast, mye av dette kan tilskrives avvik i lampene. Sjekk f.eks. måledata på JVC HD750 (data på denne er tiljengelig på avforum)

Endret av chrlod
Lenke til kommentar

Woah, 1080p til under 10k. nice

 

For 3 år siden kostet 720p prosjektorene rundt 20k

For 2 år siden kostet 1080p prosjektorene rundt 30k

 

Billig billig! Men synes 720p er mer enn bra nok for meg nå. Om den går dunken så står det vel mellom en 1080p prosjektor om jeg er fattig eller en 50" (ish) TV om jeg har penger å kaste på slikt. Et godt TV har tross alt overlegne farger.

Endret av Zappy
Lenke til kommentar

fatter ikke hvordan så mange mener tv er bedre, jeg driver endel med HD encoding og kritiserer grafikk på HD matriell.

Har selv en projektor å hver gang jeg er på elkjøp eller lignende og ser blueray bli spilt på 50" tv'er til langt over 50.000 tenker jeg for meg selv "fy faen så ræva kvalitet"

Om man kjører 92" som jeg har på veggen hos meg og ser på detaljer fra ca 20cm avstand, så er det lett og se at det ikke er topp kvalitet, men slik er det på en tv også, faktisk værre med en tv spør du meg.

På avstand derimot er jo 92" bildet helt fantastisk og se på i et mørkt rom.

 

Eneste som hadde fått meg til å vurdere et tv kjøp (har ikke hatt tv siden jeg flyttet hjemme i fra for 7 år siden) måtte vært om jeg brukte den på dagtid som "bakgrunn's støy" ellerno sånt.

Har man plass og nok penger, går projektor alltid forran i mine øyne, og jeg er MEGET kresen på kvalitet.

Lenke til kommentar
fatter ikke hvordan så mange mener tv er bedre, jeg driver endel med HD encoding og kritiserer grafikk på HD matriell.

Har selv en projektor å hver gang jeg er på elkjøp eller lignende og ser blueray bli spilt på 50" tv'er til langt over 50.000 tenker jeg for meg selv "fy faen så ræva kvalitet".

 

Hvordan noen kan komme med et slikt utsagn er fullstendig uforståelig for min del. Du kan ikke vurdere en tv på Elkjøp eller liknende kjede. Eneste måte du kan rettferdiggjøre dette på er ved å ta med tven hjem til deg selv, kalibrere den og vurdere den i forhold til din projektor med samme kildemateriale og i samme rom. (Helst ved en proporsjonal sitteavstand også)

 

Hva slags projektor har du forresten?

Lenke til kommentar

Må si det er en del ting jeg føler for å rette på i denne testen.

 

Det er DLP-teknologi som sitter i hjertet av denne projektoren. Tre fargehjul genererer bildet, produsert av Texas Instruments.

 

Det er nok neppe tre fargehjul som generer bildet. Derimot er det nok en lampe, et fargehjul, en dlp-chip og linse, for å si det enkelt.

 

Zoomfaktoren er relativt høy, 1:1,2, som gjør at du har grei fleksibilitet når det kommer til permanent montering av projektoren.

 

Zoomfaktoren er ikke relativt høy, den er vel heller så liten som det er mulig å få, noe som ikke er uvanlig i denne prisklassen. Grei fleksibilitet synes jeg er å ta i når projektoren mangler lens-shift og har minimalt med zoom. Man bør være rimelig nøyaktig når man monterer denne.

Lenke til kommentar
  • 8 måneder senere...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...