Gå til innhold

HTC Tatto problemer


djman

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Har endelig gått over til touch mobil og har i den forbindelse annskaffet meg en HTC Tattoo. Problemet er at jeg er relativt ny på android systemet og jeg sliter litt med å få ting til å fungere.

 

For eksempel; hvordan installerer jeg Opera mini på denne. Jeg kan verken finne programmet i Market, og når jeg laster det ned fra opera.com/mini får jeg at filtypen ikke er støttet på telefonen min. Jeg mener selv jeg er relativt oppegående teknisk sett, men her har jeg møtt veggen. Noen som kan hjelpe meg eller har en link jeg kan lese meg opp på hvordan dette gjøres? Filene jeg har lastet ned (opera) er av formatet .jad

 

Må jeg dermed laste ned java eller noe slikt?

 

på forhold takk, det settes pris på! :D

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Prøvde også å finne tastatur med æøå for å få dette på telefonen. men klarer heller ikke å finne dette på market. brukte da denne oppskriften:

http://www.mobilen.no/wip4/bytter-hero-tas.../d.epl?id=40961

 

vet at både norsk tastatur og opera mini skal fungere, hvertfall i følge denne artikkelen:

http://www.mobilen.no/wip4/test/test-htc-t.../d.epl?id=41110

 

 

Merker jeg begynner å bli greit frustrert nå! venligst hjelp!!:p

Lenke til kommentar

Foruten at det er adskillig mindre tilgang til programmer fra Markedet, er en ting som irriterer meg at wlan ikke er pålitelig.

 

Når jeg aktiverer wlan, driver telefonen og henter IP-adresse, kobler seg på og husker nettverket. Like etterpå gjentar den dette. Det er helt vilkårlig om jeg får wlan oppe å gå, og er dermed ofte nødt til å bruke mobilnettet. Signalene fra husets wlan-ruter er gode, og den finner dessuten en rekke wlan-nett fra naboer.

 

Selv om symbolet for wlan vises oppe på skjermen, er det ikke ensbetydende med at wlan virker. Dette betyr at nettsider ikke lastes ned.

 

Veldig irriterende!!!

 

Jeg er vant med Nokias S60-telefoner, der wlan raskt er oppe å gå, og ting virker, under ellers like forhold.

 

På den anne side er Android 1.6 og HTC Tattoo en helt annen verden enn S60, hovedsaklig i positiv betydning!

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
For å laste ned programmer fra Markedet må man være tilkoblet via mobil data (f.eks 3G), ikke wlan. Wlan er jo flott å ha, og sparer utgifter ved nedlasting, ikke minst streaming, men det går ikke i dette tilfellet. Men heldigvis er det ikke snakk om de store datamengdene.

 

Man trenger ikke være tilkoblet via mobil data(3G, edge osv) for å laste ned fra android marked, fungerer selvfølgelig med wlan.

Lenke til kommentar

Klart man kan bruke Market over WLAN.

 

 

For å laste ned programmer fra Markedet må man være tilkoblet via mobil data (f.eks 3G), ikke wlan. Wlan er jo flott å ha, og sparer utgifter ved nedlasting, ikke minst streaming, men det går ikke i dette tilfellet. Men heldigvis er det ikke snakk om de store datamengdene.

 

Man trenger ikke være tilkoblet via mobil data(3G, edge osv) for å laste ned fra android marked, fungerer selvfølgelig med wlan.

Lenke til kommentar

Ok, greit å vite! Beklager at jeg ikke hadde nok kunnskaper om dette.

 

For tiden er min Tattoo midlertidig "suspendert" grunnet dårlig kamera. Jeg tar en del bilder med mobilkamera, og liker ikke Tattoo-kameraets elendige gjengivelse av motiv i bevegelse. Selv ved lite bevegelse blir bildene elendige. Er det noen innstillinger som kan bedre dette, f.eks ISO-innstilling? Har noen prøvd dette ut?

Lenke til kommentar

Her er et par linker til brukerforum, som kan være til hjelp:

 

http://androidforum.no/forum/viewtopic.php...=553&p=3304 (på norsk)

 

http://androidforums.com/htc-tattoo/ (på engelsk)

 

Håper dette kan være til hjelp. Blant annet står det forslag til hjelp for de som måtte ha problemer med rask og stabil wi-fi-oppkobling på Androidforums.

 

Kameraet ser ut til å være hinsides håp, til det er det for dårlig. Men dersom det finnes innstillinger som kan gjøre motiv i bevegelse mindre slørete/utflytende, skal jeg kunne leve med det, slik at jeg kan ta Tattoo i bruk igjen. Det er jo mye med denne telefonen som er meget bra!

 

Kunne tenkt meg å selge den, men venter, i håp om at en oppgradering vil gjøre kameraet bedre. Vel, kameralys får den jo ikke, da :)

 

På den annen side er ikke kameraet på den dyrere Hero spesielt mye bedre.

 

Jeg har de siste par årene holdt meg til Nokia mer enn noensinne, men med Tattoo så jeg jo at S60-operativsystemet virker ganske gammeldags, selv om det gjør jobben. Spesielt liker jeg den flotte kommunikasjonen mellom telefonen og G-Mail og Google Calendar, samt den enkle og greie tilgangen til programmer på Markedet. Synes lyden i mp3-spilleren og radioen er ålreit, og liker veldig godt navigasjonstasten. Man har mange startskjermer å velge mellom, og det er herlig å kunne velge widgets og flytte dem rundt fra startskjerm til startskjerm etter behag.

 

For de som bruker en del GPS, har Tattoo dette, men det er ikke mange mulighetene til å lagre kart på telefonen, noe som vil bli svært dyrt i utlandet, og i Norge, dersom man ikke har abonnement som er beregnet på mye nedlasting til fastpris. For de som er vant med Nokia Maps, vil dette være en stor overgang.

 

Summa summarum er Tattoo mye telefon for pengene! Såfremt man ikke stiller særlige krav til kamera, og såfremt man ikke må ha kart lagret på minnekortet, er dette en kanontelefon.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...