Gå til innhold

Er det alkohol i kokt øl?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-1ZSK0pUMX2
Skrevet

Når man brygger øl blir det jo "kokt", iallefall tilstrekkelig nok til at enzymene i kornene omdanner stivelsen til sukker. Du kan ikke bare "varme det opp", du må ha en viss temperatur for at prosessen nevnt ovenfor skal begynne. Og alkoholen er jeg rimelig sikker på at du ikke kan fordunste bort. Du kan jo blande apéritifen ut med vann og dermed gjøre til at det blir mindre antall gram alkohol per drink, men styrken på smaken vil jo bli påvirket.

Skrevet

etanol har et kokepunkt på rundt 80 grader Celsius vis jeg husker rett, så er bare og koke det en stund så vil all etanolen forsvinne ja.

Gjest Slettet-1ZSK0pUMX2
Skrevet

Det kan godt stemme, en oppskrift sier at du skal koke på 60-70 grader celsius, som da er rett under kokepunktet.

Skrevet

Enkelt svar: koker man en drikkevare med alkohol, om det er øl, cider, vin eller brennevin spiller ingen rolle, forsvinner alkoholen.

 

som alle vet koker vann på 100 calcius (kan variere i forhold til meter over havet du er)

 

alkohol koker på 78 grader celcius, så når vannet begynner å koke er allerede alkoholen vekke

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...