Gå til innhold

Vil anke saken mot Sol.no


Anbefalte innlegg

Jeg må si at jeg holder med sol i denne saken.

 

"Domenet pekte tidligere til cool.no, men dette ble endret i god tid før stevning."

 

"Da konflikten med Eniro startet fremskyndet jeg arbeidet med nettsidene av respekt for sol.no, slik at det ikke ville være noen tvil om hva slags nettsted jeg opererte."

 

Altså, virker jo litt rart da... han registrerte wwwsol.no og pekte det til cool.no som er en direkte konkurrent til sol.no (som han faktisk eier.). Og, som han selv sier, da konflikten med eniro startet fremskyndet han arbeidet med nettsidene. Hva gjorde han? Brålagde ferdig www solutions for å ha noe å backe opp hans side av saken med?

 

Hadde han hatt litt vett i hodet burde han tatt advarslene fra sol.no på alvor og bytta domene til wwwsolutions.no eller wwws.no eller lignende.

 

Og at alle de som "ikke klarer" å skrive en punktum ekstra eller bommer og skriver feil ikke fortjener bedre etc etc... det er bare for dumt. Er faktisk lover mot slike folk som han.

 

"Det er forbudt i næringsvirksomhet å anvende etterliknede kjennetegn, produkter, kataloger, reklamemidler eller andre frambringelser på slik måte og under slike omstendigheter at det må anses som en urimelig utnyttelse av en annens innsats eller resultater og fører med seg fare for forveksling."

 

Og da er vi tilbake til cool.no......

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

DarkouZ: Kunne ikke sagt det bedre selv!

 

Kan også opplyse alle HW.no lesere om at Nicolas9 her i forumet = Nicolas Weiss-Andersen (aka cool.no webmaster/daglig leder/osv).

 

Og at vedkommende til tider (han er vel ikke den verste) har startet en god del tråder med linker til cool.no her for nettopp å øke sin "besøks-rate" på cool.no

 

Eksempel

Eksempel2

Eksempel3

osv...

 

Da er det vel ganske utvilsomt at dette ble gjort nettopp for å "stjele" besøkere fra www.sol.no som jo tross alt er en av de større konkurrentene innen sms/ringelyder/osv.

Lenke til kommentar

Edit: det har ikke forekommet info fra sol til personen det gjelder FØR søksmålet selv om han ba om det ;) Da blir det straks et argument den andre veien ;)

 

I et brev ba de meg slutte med påstått rettstridig bruk av domenenavn. Jeg avviste påstanden og fikk nytt brev der de igjen påsto at jeg hadde foretatt en rettstridig handling (dvs. gjort noe ulovlig), noe de imidlertid ikke dokumenterte.

 

Det ble avholdt rettsmekling der partene ikke kom til enighet.

 

 

3 sjangsar til å unngå rettsak slik eg ser det.

 

Bent

Lenke til kommentar
Og at alle de som "ikke klarer" å skrive en punktum ekstra eller bommer og skriver feil ikke fortjener bedre etc etc... det er bare for dumt. Er faktisk lover mot slike folk som han.

 

"Det er forbudt i næringsvirksomhet å anvende etterliknede kjennetegn, produkter, kataloger, reklamemidler eller andre frambringelser på slik måte og under slike omstendigheter at det må anses som en urimelig utnyttelse av en annens innsats eller resultater og fører med seg fare for forveksling."

 

Ett ord: Paragrafrytter...

Lenke til kommentar

Jeg mener dette igrunn er fortjent. Utifra intervjuet han ga med hardware.no skriver han faktisk at han hadde det pekende til cool.no når SOL ba han fjerne domenet wwwsol.no. At det peker et annet sted når saken pågår har jo ingen ting å si, forbrytelsen/ulovligheten er allerede gjort, og så lenge han sitter på domenet kan han jo fortsette å stjele kunder.

 

Han fikk tre muligheter til å trekke seg før retsaken, og gjør han det ikke da bør han takkle å smake på følgene. Det som er leit oppi dette er at det er langt mer viktige saker som må vente for at slike idotsaker skal ta tiden i rettsalen.

 

Hvis poenget var å vise at det går ann å ha www i domenetnavnet, kunne han a) laget en link til http://www.www.com eller http://www.www.org eller B) laget et domene han ville slippe å bli saksøkt for, eks. wwwsolutions.no eller lign.

 

At selskaper saksøker på dette grunnlaget er helt fair, det er misbruk av varmerket deres. Om det går får egen vinning eller sværting synes jeg er like ille og bør straffes. Straffesystemet i Norge har som en av sine viktige funksjoner å være prevantive. Og det kan man vel si at denne saken er, den setter forhåpentligvis en tankevekker i hodet på andre som måtte finne på det samme.

 

Nicolas når du anker kan du riskiere at det ikke går din vei og, saksomkostningene kan øke, det kan boten og. Er du villig til å ta denne støyten ? Personlig synes jeg at du skulle ha gitt deg for lenege siden, ihvertfall når stevningen kom. Dette er en sak du ikke kan vinne, og heller moralsk sett ikke bør vinne. Gi deg nå så kan du angre noen år på at du har dårlig råd. Det er bedre enn å angre hele livet

Lenke til kommentar

Jeg synes han skulle ha saksøkt www.sol.no for å rappe kunder fra hans www.wwwsol.no jeg men. SOL er det bare en forkortelse for Scandinavia Online, eller var ihvertfall. Det er sikkert tusenvis av firmaer i Norge (og Skandinavia som kan forkortes SOL).

 

Uansett, han driver jo et firma. Istedet for å ha det til å peke et annet sted løsningen til saken kom opp så hadde jeg heller funnet et hvilken som helst produkt eller noe og forkortet det sol.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

At selskaper saksøker på dette grunnlaget er helt fair, det er misbruk av varmerket deres.

frontlogo.gif

sorry mate. Den lille røde sirklen i bildet over er vel varemerket til SOL. Problemet er jo at det står S-OL og IKKE SOL. Scandinavia Online har vel også registrert den røde sirklen med S-OL innskriften som varemerke.

 

SOL er førøvrig et registrert varemerke av flere andre selskaper i Norge, herunder Suisse Online. Eniro har faktisk bare registrert varemerket S-OL i en rød ring, og ikke SOL

 

Har følgelig problemer med å følge tanke gangen når du sier at det er missbruk av varemerket når varemerket ikke engang sier SOL, men S-OL.

 

Edit: jeg snakker om den røde sirklen og IKKE hele bildet ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...