Gå til innhold

Mauser 98k Kikkert sikte


Anbefalte innlegg

Jeg har nettopp kjøpt meg ein "HV Mauser" og har lyst å montere eit kikkert sikte på den. drømmen hadde jo selfølgelig vært å montere eit Orginalt Kikkert sikte fra 30-40 årene. men jeg finner ikke noen teininger på hvor det står forklart hvordan man monterer kikkert sikte på mauseren. siden det da ikke er noen "fester" på geværet sån som det er på andre "nyere" rifler. så jeg lurer på om dom det er noen som har peiling på kikkert sikte montasje på mauser eller noen som har teiningene og har lyst å dele det med meg?

 

Takk for svar!

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har selv en HV-mauser og har lett leeeeenge etter et originalt kikkertsikte til denne riflen,uten hell dessverre.Original kikkerten festes på venstresiden av børsa.Når du kikker etter vil du sikkert oppdage et smalt og forholdsvis kort spor,der skal originalkikkerten festes.

 

Har egentlig aldri vurdert å få fikset noen skinner el på riflen,da dette vil ødelegge børsa.Kommer nok aldri til å bruke den til jakt,men oppbevarer den mest på grunnlag av affeksjonsverdi da jeg arvet den etter min bestefar.

Lenke til kommentar
  • 2 år senere...

Jag rekommenderar ett sidomontage, har själv ett sånt på min Mauser. Sidomontage är stabila, lätta att hantera och ser bra ut på äldre vapen. Vet faktiskt inte vilket märke mitt sidomontage är, det står ingenting på det. Kikarsiktet är en Leupold.

 

En vapensmed borrade hål för mitt montage, det kostade 1000 kronor.

 

Här får du en bild på min bössa och kikarsikte + montage. Bössan är original från kriget, kaliber 8x57.

 

20120621201244-85.8.53.105.JPG

Endret av Kalaspuffar
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...