Gå til innhold

Lønn som IKT-Servicemedarbeider


mske

Anbefalte innlegg

Hei

 

Er nå lærling etter å ha gått IKT-Servicefag. I utgangspunktet hadde jeg tenkt å studere videre (Dataingeniør) og har derfor fullført Forkurs for ingeniørutdanning. Jeg er nå lærling i en bedrift og planen var å ta fagbrevet som IKT-servicemedarbeider, for deretter å studere videre,ettersom jeg ikke så for meg at drift ville være så veldig interessant (Regner med at arbeidserfaring er en fordel). Nå har det seg sånn at jeg faktisk liker ganske godt det jeg jobber med nå og vurderer å droppe høyskolestudiene. Problemet er bare at jeg har hørt at det er utrolig dårlig lønn å få som IKT-Servicemedarbeider (tidl. driftsoperatør). Hva ligger lønnsnivået på sånn ca.? Forstår at det kan variere veldig, men hadde vært fint å vite noenlunde hva jeg kan forvente.

Endret av -Magne-
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

utdannelsen er gjerne ikke det som bestemmer lønna, men stillingen.

veldig mange med utdanning som IKT-Servicemedarbeider har dårlig lønn, men det er fordi disse sitter på 1 eller 1-2 linje support.

hvis du kommer deg inn i drift er det betydlig bedre betalt.

burde komme på 300 000 - 350 000 som IKT-Servicemedarbeider uten erfaring rett inn i drift.

problemet er at de fleste må starte på bunnen med support og jobbe seg opp.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Som sagt, det kommer ann på hvilken stilling du får. Når du akkurat er ferdig med lærlingetiden din så vil 1 eller 2 linje support være det mest aktuelle. Det er ikke nevneverdig godt betalt.

 

Jeg ville gått for høyskole-studier. Fagbrevet du vil få er ikke mye verdt om du sammenligner det med andre yrkesfag sånn som snekker, rørlegger osv osv.

 

Men såklart, det finnes jo måter å komme seg unna 1 og 2 linje, du må bare være litt heldig.

 

Jeg tok fagbrevet når det enda het IKT-Driftsoperatør og jobber nå som systemteknikker. Jeg gjør egentlig alt fra førstelinje support til konfigurasjon og drift. Begynte i februar i år, og vil vel ha tjent en ca 350k når året er omme. Neste år tjener jeg minimum 400 000.

Endret av Pasient
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...