Gå til innhold

-->Australia; noen tips om hva som er verdt å få med seg?


Leffsa

Anbefalte innlegg

Heihei! Jeg skal nå reise til Australia. I første omgang blir det i 3mnd, kunne vel i utgangspunktet tenkt meg mer, men det kommer til å krasje med studiene. Uansett; jeg gleder meg.

 

Jeg har en liten idé om hva jeg skal gjøre, men veldig lite er bestemt, og jeg kommer nok til å ta en del ting på sparket.

 

Det jeg har bestemt meg for, er å ta dykkerlappen ved Great Barrier Rief, se Uluru og hilse å på kenguruer ;-)

 

Jeg kommer nok også til å tilbringe litt tid i Sydney og kanskje Cooper Pedy. Ellers så er det hele veldig åpent og fritt, så hvis dere har noen innspill om hva som er verdt å få med seg når man først er i Australia, så er det bare å skyte inn!

 

Takker for svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Få med deg så mye som mulig for det er et fantastisk land. :grin:

 

Uluru gjør man unna med se steinen en kveld og en formiddag med tur rundt. Området er laget som en pengemaskin og du får ikke gjort noe gratis i området, konkurranse er det heller ikke.

 

Jeg dykket på GBR ut fra Cairns. Sikkert imponerende rev for de som aldri har dykket eller snorklet, men jeg ble skuffet. For den beste dykkingen må man visst til øyer som Lady Elliot Island helt i syd. Ellers krydde Cairns av backpackere fra hele verden. Det er uansett morsomt å få med seg hippielandsbyen Kuranda inne i regnskogen ikke langt unna. Man kan dra med veterantog den ene veien og gondolbane den andre. Det er parker der hvor man kan få nærkontakt både med koalaer, kenguruer og eksotiske fugler som fortidslevningen Cassowary.

 

Sydney var en by jeg var veldig positivt overrasket over med både natur og folk. 20.000 flygende hunder i botanisk hage fikk det til å føles som om man var midt i en grøsser. :p

Lenke til kommentar

Du blir nok ikke skuffet av GBR om du ikke har dykket før. Det var jeg som hadde for høye forventninger etter å ha hørt at dette var verdens beste område for dykking. Det er det muligens, men da kun på spesielle plasser.

 

Ellers var det billig å spise og mye rart å se på nattmarkedet i Cairns. Fikk også med meg en kengurufell og et par korkhatter derifra. :p

http://www.nightmarkets.com.au/

 

Ellers er det enkelt og behagelig å være turist i Australia, folk er avslappede og hyggelige. Det er engelsk så det er ingen språkproblemer, ting fungerer og politiet raner deg ikke. Det er enkelt å reise rundt, men avstandene er mye større enn man er forberedt på. Det er lite kriminalitet og prisene er hyggelige for en nordmann selv om det ikke er så billig som i landene i sørøst-asia.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...