Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Hvordan er skolen din?


Anbefalte innlegg

Tenkte jeg skulle gjøre en liten undersøkelse om hvordan kvaliteten på skolene er blant Studentene/Elevene her på forumet. Grunnen er at jeg ved flere anledninger har opplevd store forskjeller fra skole til skole, fra fylke til fylke.

 

Hvordan er undervisningen lagt opp?

Hvordan er bruken av pc og liknende?

 

Ved min skole (Porsgrunn Videregående Skole) føler jeg at det skorter på mange ting elever ved andre skoler tar for gitt; Pc'er for eksempel. På skolen min er det satt opp 4 datarom der det er nok pc'er til alle elevene i en vanlig klasse (30 stykk). Når man tenker på at det er 800 elever ved denne avdelingen på skolen og i en skolehverdag der en stor del av undervisningen avhenger av pc-kunskaper og arbeid ved pc, blir dette for snaut.

 

Jeg føler meg snurt når jeg ser elever ved skoler i andre fylker får hver sin pc på skolen og derfor kan bruke dette som de vil i undervisningen. spesielt med tanke på hvordan vi på min skole må "booke" et datarom på forhånd for å få bruke dette. Når vi skal skrive stil på skolen får vi ikke ta med oss egen pc engang! Engelsk, nynorsk og bokmåls heldagsprøver ble alle skrevet for hånd. Selv engelsk EKSAMEN ble vi fint nødt til å skrive for hånd; tidkrevende, upraktisk og virkelig negativt for meg hvis håndskrift er så uleselig for andre at sensor mister sammenhengen i teksten.

 

Skoledagen varer fra 08:05 til 15:15 med 8 skoletimer (45 Minutter) hver dag. Disse 8 skoletimene er igjen fordelt på 4 dobbelttimer. Vi har 5 min pause mellom hver enkelttime, 10 mellom hver dobbelttime og 30 min mellom 4 og 5 time, noe jeg syntes fungerer fint.

 

Men med 8 timer 5 dager i uken får vi 40 timer, og med de 30 timene vi skal ha på studiespesialliserende blir det fort mange fritimer for noen pga mange elever. Personlig er jeg så heldig at jeg to dager i uken har 4 timer fri midt på dagen. Og tro meg, du har aldri kjedet deg etter den 86. runden "president" i en nedslitt skolekantine!

 

Skolekantinen er til gjengjeld overpriset: 20 kroner for Tine iste, 50 kroner for en pizzabaguett osv. De har også valgt å fjerne all brus fra kantina.

 

Vi praktiserer ikke "blokkdager", noe jeg vet andre skoler gjør.

 

Huff, dette ble mye negativt om skolen min. Men jeg det jeg egentlig lurer på er om dette er tilfelle på deres skoler også, eller om vi er et heldig lite unntak.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Jeg føler meg snurt når jeg ser elever ved skoler i andre fylker får hver sin pc på skolen og derfor kan bruke dette som de vil i undervisningen.

 

Malakoff VGS, Moss.

 

Her får alle VG1 elever PC, er ikke sikker på om det gjelder VG2 også men da er det i så fall kun studiespesialisering.

 

Skoledagen varer fra 08:05 til 15:15 med 8 skoletimer (45 Minutter) hver dag. Disse 8 skoletimene er igjen fordelt på 4 dobbelttimer. Vi har 5 min pause mellom hver enkelttime, 10 mellom hver dobbelttime og 30 min mellom 4 og 5 time, noe jeg syntes fungerer fint.

Vi starter (VG2 Data- og elektronikksystemer) alltid klokka 08.00, og den lengste dagen er fram til 15.25. Korteste dagen er 13.15.

Har vanligvis noen friminutt på 5,10 og 15 minutter, men ingenting fast. Eneste som er fast er storefri, som er på 30 min utenom onsdager da vi har 1 time.

 

Skolekantinen er til gjengjeld overpriset: 20 kroner for Tine iste, 50 kroner for en pizzabaguett osv. De har også valgt å fjerne all brus fra kantina.

Overpriset her og, kanskje ikke så mye som din skole men her koster Iste, Litago osv 16 kr..GoMorgen/Rislunsj 12 kr osv. De har også her fjernet brus og brusautomater, noe som fører til at de 2 kioskene ved skolen (som selvfølgelig selger sykt overpriset brus) har fått økt omsetninga noe voldsomt :!:

 

Vi praktiserer ikke "blokkdager", noe jeg vet andre skoler gjør.

Hva er det for noe?

Endret av timb
Lenke til kommentar

Det er stor differanse på skolene. Kan nevne 2 VGS`er jeg har gått på (måtte bytte skole pga linje)

 

Mandal VGS: Vi kunne kjøpe pc igjennom skolen. Det er ikke store summen man måtte betale.

Kvadraturen Kristiansand : Jeg hadde ikke pc på GK. Går nå teknisk fagskole på samme skole og det er nok pc`er til samtlige elever i omtrent alle klasserom der vi har faglig undervisning. Er ikke pc når klassene samles til f.eks norsk, engelsk osv.

 

Mandal VGS: Kunne bruke PC`en til alt vi ville i timene. Fikk ikke lov til å ta med pc på prøver.

Kvadraturen: Ikke pc på prøver

 

Mandal VGS: 07:45 til 15:30 hver dag hele uken.

Kvadraturen: Fikk gå klokken 13:00 på fredager. Ellers var det 07:45 til 15:30 hver dag.

 

Aldri hatt fritimer i skoletiden.

 

Mandal VGS: Overpriset kantine. Kunne betale 50-60 kroner for baguette og drikke.

Kvadraturen : Kjempefine priser. Spiste der sist idag og betalte 35 kroner for mat og drikke som jeg ble stapp mett av

 

Blokkdager ?

Lenke til kommentar

På VG1 gikk jeg på dahlske VGS.

Utrolig bra skole! det var pc'er til alle og lærerene var gode og på skolen så informerte de oss om alt vi trengte å vite.

Skolen er veldig ny så den er veldig fin.

Kantina har stort utvalg men den er litt dyr... 20 kr for en cola=/ men det var pga at noen stjal så mye at de måtte sette opp prisen for å tjene igjen det de hadde tapt.

Veldig bra miljø også, man blir utrolig fort kjent med mange folk. Det var også ingen stoff misbruk som jeg så.

 

Men nå går jeg på VG2 strømsbu VGS.

Dette er den dårligste skolen jeg noen gang har gått på! skolen er kjempe gammel og ser generelt veldig stygg ut. Lærerene er veldig lite motiverende, for å si det sånn det virker som de bare vil ha hjem og ha lønninga si! De gidder heller ikke å informere om noen ting så lenge det ikke angår faget de underviser i.

Kantina har har veldig dårlig utvalg men den har helt ok pris på ting... 16 kr for en cola.

Hørte masse dårlige rykter om skolen angående stoff og det er helt sant! I den første skole uka så så jeg 5 stykk som gikk på litt av hvert:P

Endret av Sippe
Lenke til kommentar

På min skole har alle elevene egne PC'er, og disse bruker vi stort sett som vi vil. Eneste unntaket er når vi har forelesning, eller i matte, hvor vi som oftest bes om å ha lokkene nede utenom pauser. Det er i og for seg greit, for man trenger PC til ganske lite i matte, og mange elever lar seg gjerne friste innimellom til å sjekke facebook og slikt.

 

Vi har også blokkdager. Med unntak av naturfag, som vi har samme dager som geografi og matte, har vi kun ett fag per dag. Vi har da tre forskjellige timeplaner som rullerer. Noe jeg har lagt merke til, er at vi ikke har skoletimer som varer 45 minutter, men mellom 1 time og 1 time og 15 minutter. Pleier å få tilsammen 5-10 min pause før lunsj klokken 11.50, men vi står ganske fritt til å ta mer etter behov.

 

Vi har ikke kantine, men "kjøkken", hvor vi har masse sitteplass, og toastjern, grandiosa-steker, ovn, mikroer, kjøleskap, oppvaskemaskin, tallerkener, kopper, glass og bestikk, samt en del andre slike hvitevarer. Det er to butikker pluss en bensinstasjon og Narvesen i gåavstand også, så det er fint mulig å kjøpe mat for dem som ønsker det.

 

Av og til er vi på skolen til 15:45, dette er ganske lange dager, spesielt for oss med 50 min buss i tillegg. Men så er det også dager jeg er ferdig før 12 (hver fredag), så har noe å se frem til. :)

 

Er også veldig fornøyd med lokalene våre, hvor vi har matte glassvegger i stedet for vegger, moderne og lyse farger og slikt. I tillegg er vinduene store, men laveste parti er gråmatt. Høres sikkert litt rart ut, men det gjør at jeg aldri sitter og stirrer på folkene utenfor, eller får lyst til å tegne på veggen. Jeg får lyst til å ta vare på det rundt meg.

 

Ellers tror jeg at jeg kun har én lærer over 35, og hun er ikke mer enn rundt 40.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...