Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Bror som (fest)røyker - hvordan ta det opp?


Gjest Supergjesten

Anbefalte innlegg

Så du oppmuntrer broren til å sladre på han? Tviler på at broren kommer til å ta det veldig godt imot. OG alle som røyker har ikke lavt selvbilde, prøver å være med i flokken etc. Selvsagt er det mange som gjøre det for å være kule, men det er mange som bare syns det er godt etter et par ganger, som meg. Men selvsagt er det feil. Vist han ikke røyker alene, er bare det et GODT tegn på at han prøver å være en av gjengen

 

Jepp, det gjør jeg.

 

Kan du komme med en karakter som røyker av noen annen grunn?

Hvis du røyker selv, og er helt ærlig med deg selv tror jeg du vil finne ut at når du begynte begynte du fordi du følte du manglet noe (tegn på lav selvtillit), eller fordi du ville passe inn (teng på lav selvtillit).

 

Jeg vet ikke om jeg forstår den siste, mener du at hvis han røyker for å passe inn, er det et godt tegn?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det beste du kan gjøre, trådstarter, er å ta opp temaet med ham på tomannshånd. Du sier selv at dere ikke er veldig nære, og det kan gjøre ting litt mer kompliserte. Det hadde vært en klar fordel om du viser at du bryr deg om broren din og at du sier du synes det er vanskelig å vite at han røyker. Du kan spørre ham på en åpen og nysgjerrig måte om hvorfor han har valgt å røyke. Fortell ham også at det betyr mye for deg å ha en røykfri bror. Hvis du går forsiktig fram og viser at du er villig til å komme ham nærmere, kan dere muligens få til en god samtale der han kan legge fram gode argumenter for å røyke mens du kan legge fram gode argumenter mot å røyke. Det er viktig at du tar hans argumenter alvorlig, og argumenterer på en saklig måte for ditt syn. Prøv å gjøre samtalen så skånsom som mulig og forbered deg godt på hva du skal si og hvordan du skal opptre. Jeg håper du klarer å overtale ham for din, hans og resten av samfunnet sin del. Lykke til!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...