Gå til innhold

Klebrig ris ala kinesiske restauranter


Anbefalte innlegg

Skrevet

Riskokder dersom man spiser en del ris er en god investering. Man alt styr med å koke risen riktig da riskokeren sier fra når det er ferdig. Man kan også varme mye og barer varme det opp dagen etter.

 

Genialt.

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Har mange vietnamesiske venner, og de sier at de bruker en spesiell teknikk også med riskoker, mye vann, og varmer oppe risen senere, som Zeitgeist nevner. Da blir den også mere klebrig.

  • 4 måneder senere...
  • 6 måneder senere...
Skrevet
Ris blir ikke klebrig av seg selv. Du må tilberede det riktig.

Kok opp risen med dobbelt så mye vann og en teskje salt. Med én gang den når kokepunktet, slår du varmen ned til minimum, setter på lokket og lar den stå i 20-30 minutter.

Jeg pleier å bruke dobbelt så mye vann som ris, men jeg koker opp vannet før jeg har oppi risen, og deretter setter plata på laveste temperatur. Ellers brenner den seg på bunnen.

Koke opp vannet først? Såvdt jeg erfarer, og som jeg finner bla på sidene til Bama oa skal

risen kokes opp sammen med vannet!?

sundet 57

Skrevet

Vann og salt kokes først, og når den når kokepunktet, has risen oppi og plata slås ned til 1 eller 2 (altså under kokepunktet). Husk på at ris ikke skal koke - den skal trekke!

  • 3 uker senere...
Skrevet

Jeg er en erfaren riskoker og gjør følgende:

 

Tar risen og skylder den i to-tre omganger i kjelen. Fyller på vann, da skal vannet dekke sånn ca med en pekefingerledd over risen. Du setter risen og vannet på maks varme, når vannet er kokt inn så skrur du ned varmen to hakk. Jeg har 6 "nivåer" på min ovn. Skrur da ned fra 6-4. Lar det stå i ca 4-5 min, så nivå 4-3, 2-3 min, så nivå 3-2/1. ett par minutter. Hele prosessen tar ca 20 min. Da får du perfekt kokt ris :)

Skrevet

Jeg koker opp vann og salt med risen i. Skyller risen godt først og når vannet har nått kokepunktet slår jeg av platen og lar risen trekke under lokk. :) Jeg har en keramisk topp, så platen holder seg ganske lenge varm etter den er slått av.

 

Får perfekt ris hver gang og brenner seg aldri =)

Skrevet

Slik koker du ris:

Skyll risen. Dette får vekk urenheter og stivelse.

Litt avhengig av hvordan ris, hvordan du vil koke risen din, fyll opp en kjele med vann.

Salt vannet, og putt risen i vannet. La det koke opp, før du hurtig setter ned varmen til veldig lavt. Risen skal vel heller dampes. Dette gjør man selvfølgelig med lokket på. Ta ikke av lokket før risen er ferdig. Det hjelper å bruke en kjele med solid bunn, med tanke på at en ikke vil at risen skal sette seg fast. Derfor bruker en også lav varme.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...