Gå til innhold

Kan jeg få gratis Windows 7 gjennom min utdanningsinstitusjon?


Anbefalte innlegg

Leste denne artikkelen foreleden dag:

http://www.vg.no/teknologi/artikkel.php?artid=570501

 

Jeg er ny student ved Universitetet i Bergen, og slik jeg ser det så har jeg da anledning til å laste ned Windows 7 gratis. Er det noen som har lastet ned Windows 7 gjennom sin utdanningsinstitusjon? Hvordan fungerer det? Er det like bra som om jeg skulle kjøpt det i butikken? Blir operativsystemet mitt til odel og eie? Det jeg i bunn og grunn lurer på er: er det en hake ved dette?? Høres nesten for godt ut til å være sant...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+19873487

Dette er hentet fra artikkelen du leste:

 

Hvordan programvaren hos skolene er tilgjengelig kan variere. Hos noen vil man kunne benytte webtjenesten direkte for å laste ned programvaren, mens andre har det liggende tilgjengelig på lokale tjenere på skolen eller via cd/dvd-plater som lånes ut. Hvordan det praktiske løses rundt dette må man ta kontakt med skolens it-seksjon for å få svar på.

 

Du bør derfor ta kontakt med it-avdelingen ved din skole/institusjon for å få vite hvordan de "deler" ut dette.

Lenke til kommentar

Okay, jeg kan høre med dem i morgen. Men jeg er ute etter noen erfaringer. ;) Er det noen som har prøvd dette? Er dette den endelige versjonen av Windwos 7?? Er det norsk versjon? 32-bit eller 64-bit? Mister jeg lisensen (eller må jeg slette Windows 7) når jeg slutter på min utdanningsinstitusjon? Eller fungerer dette på helt vanlig måte uten noen hake? Mange spørsmål her, hehe. Men jeg føler meg liksom så usikker på dette. Er som sagt litt for godt til å være sant. Windows 7 er jo strengt tatt ikke lansert ennå. Eller det er ikke i salg før 22. oktober da.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+19873487
Er det noen som har prøvd dette?

 

Jeg har ikke prøvd det fra UiB, men vil tro at dere får Windows 7 Home Premium eller lignende.

 

Er dette den endelige versjonen av Windwos 7?

 

Ja, jeg vil anta at det er en endelig versjon du får. I verste fall, så vil det nok ikke være så store forskjeller at du merker det.

 

Er det norsk versjon? 32-bit eller 64-bit?

 

Dette kommer nok til å være både 32- og 64-bit ettersom datamaskinene er forskjellige. Har du 32-bit prosessor, så får du den versjonen, osv. Du får nok engelsk ettersom det er et universitet, men her kan det også være at du får velge.

 

Mister jeg lisensen (eller må jeg slette Windows 7) når jeg slutter på min utdanningsinstitusjon? Eller fungerer dette på helt vanlig måte uten noen hake?

 

Avtalen som du antageligvis skriver med IT-avdelingen og Microsoft sier nok at du MÅ fjerne dette etter endt utdanning ved skolen. Dette er det mange som 'glemmer'.

 

 

Mange spørsmål her, hehe. Men jeg føler meg liksom så usikker på dette. Er som sagt litt for godt til å være sant. Windows 7 er jo strengt tatt ikke lansert ennå. Eller det er ikke i salg før 22. oktober da.

 

Her har jeg forsøkt å svare så godt JEG kan. Det er ikke for godt til å være sant. Universitetene pleier å være sjenerøse å spre rundt seg av ganske mye programvare. Du kan nok også få tilgang til Office, hvis jeg ikke tar helt feil. Dette får du nok oppklart med IT-avdelingen.

 

Det er riktig at det ikke er i salg før 22. oktober, men Microsoft har ofte avtaler med universiteter og store firmaer. Mange Pc-produsenter selger PC-er med mulighet for oppgradering til Windows 7, men dette er litt utenfor ditt spørsmål.

 

Håper du har fått litt gode svar fra meg.

Lenke til kommentar

Tusen takk for mange gode svar! :) Dette er forresten det jeg har tilgang til gjennom UiB:

http://msdn62.e-academy.com/elms/Storefron...orm&np1=112

(den nederste nedtrekksmenyen)

 

Hva kan du tyde ut av dette? Ser ut som om det bare er engelsk versjon, men så er det noe som heter Language Pack som jeg også kan laste ned. Der en norsk inkludert. Hva menes forresten med "(x64)" og "(x86)?"

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+19873487
Hva kan du tyde ut av dette?

 

Dette tyder på at du har tilgang til Windows 7 Professional. Det du må gjøre er å laste den ned. Du får da antageligvis en .ISO-fil som du må brenne ut på en DVD-R ('brenne-DVD'). Så må du sette den inn i maskinen og installere den.

 

Ser ut som om det bare er engelsk versjon, men så er det noe som heter Language Pack som jeg også kan laste ned. Der en norsk inkludert. Hva menes forresten med "(x64)" og "(x86)?"

 

Det er en DVD med flere språk på.

 

x64 = 64-bit

x86 = 32-bit (f.eks. i386)

 

Jeg er noe usikker på hva som inngår i language pack-en og kan ikke gi noe eksakt på hva du vil få ut av den. Det er mulig at du får hele OS-et på norsk eller bare regionale innstillinger og lignende på norsk.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+19873487

Når det gjelder language packen, så er den norske ikke offisiell. (var hvert fall ikke det tidligere). Den som Microsoft har gitt ut var/er bare på et par store språk slik som tysk, fransk, russisk, japansk, o.l.

 

Jeg kjører selv bare build 7100 av Windows 7 og har ikke hatt et problem med det. Er storfornøyd og har kjørt det på jobben i et par måneder allerede.

Lenke til kommentar
Det er riktig at det ikke er i salg før 22. oktober, men Microsoft har ofte avtaler med universiteter og store firmaer.

22oktober er salget til privatpersoner, bedriftsalget har vært en stund nå.

nå er omsider norske utgavene kommet på bedriftsmarkedet også :D

de fleste skoler/utdanningsinstitusjon har volume avtaler som ikke begrenser seg til en spesiel utgivelse men gir tilgang til nye utgaver etterhvert som de kommer.

 

bruker selv win7 enterprise 64bit som jeg fornøyd med med unntaket av at ultramon ikke funker skikelig.

Endret av cruzader
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+19873487
Og bør jeg velge 64-bit framfor 32-bit? ;) (Har ei helt ny bærbar Dell-maskin. Nye Dell Studio 15.)

 

Gå for 64-bit. Dell Studio 15 leveres vel bare med 64-bit-prosessor.

 

Du spurte også om det var noen begrensninger. Nei, det er det egentlig ikke. Du får Windows 7 Professional. Det er ikke Windows 7 Ultimate så litt småting får du ikke, men OS-et er fullt brukbart forde. Det er tre versjoner tilgjengelig for privatpersoner; Home edition, Professional og Ultimate. Ellers er det versjoner med beregnet for bedrifter og utviklere.

 

Du sier denne PC-en er helt ny. Da har du sikkert fått den levert med Windows Vista. Jeg vil anbefale deg på det sterkeste å installere Windows 7 nå når du har muligheten. :)

Lenke til kommentar

PC-en ble levert med Vista 32-bit. Kjøpe den i mai. Prosessoren er Intel Core2Duo P8600. Tydelig at Dell vil levere sine PC-er med 64-bit Windows fra nå av, for alle PC-er som er kjøpt etter 26. juni er utstyrt med 64-bit Vista tror jeg. Og så er det vel gratis oppgradering til 64-bit Win 7. Det får jo ikke jeg, men så kan jeg kanskje få det gjennom UiB i stedet. ;)

 

Men jeg får oppdateringer fra Microsoft ja, selv om det kanskje bare er RC?

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+19873487

Din institusjon vil få riktig versjon når den er tilgjengelig. Og hvis du ikke har snakket med IT-avdelingen ennå, så har de nok riktig versjon allerede.

 

Det er bare privatpersoner som må vente til 22. oktober.

Lenke til kommentar
Forresten! Om dette bare er RC, så vil jo den slutte å fungere neste år, vil den ikke?

MSDNAA leverer berre fullversjonen no. Eg laster sjølv ned den fulle versjonen av Windows 7 atm. Du får lisens og slikt ved fakultetet ditt så lenge du studerer der. Dette er eit herleg tilbod for oss studentar :). Eg blei anbefalt x64 (dog, sjølv om eg var skeptisk grunna litt problem med x64 XP). Men desse problema var heilt vekke i x32 kontra x64 Windows 7.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...