Gå til innhold

Hvorfor såes det enda tvil om at vi stammer fra apene?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Richard Dawkins har en fin historie på dette emnet. Gidder ikke å lete på youtube akkurat nå. Men han kjente en svært intelligent vitenskapsmann som var religiøs (...Husker ikke hvilket felt han drev med). Som en dag bestemte seg for å rive ut alle sidene i bibelen som ikke passet med det han hadde lært fra vitenskapen. Til slutt var det så lite igjen av bibelen at han følte seg tvunget til å velge.

 

Han valgte teismen, og kreasjonisme.

 

Når religion og faith kan påvirke et så intelligent og kunnskapsrikt menneske... Så kan man ikke forvente så utrolig mye mer fra den vanlige ignorante mannen i gata. Som konstant blir bombandert av idioter som Kent Hovind, Ken Ham, Ray Comfort og The Peanut Butter Man.

 

 

Er det ikke slik at mennesker og sjimpanser hadde en felles stamfar for 12 millioner år siden og splittet seg i to grener etter det?

Leste det en eller annen plass for en stund siden.

Basert på den nåværende kunnskapen (Det dukker fort opp nye funn som finjusterer det) er det nærmere 6-7 millioner år - http://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_human_evolution

 

 

jau det stemmer. vi stammer ikke fra apene som finnes den dag i dag; vi stammer fra en felles stamfar som du sier (og som blir nevnt tidligere i denne tråden). vi stammer fra aper som den dag i dag ikke eksisterer.

Men vær veldig forsiktig med måten du formulerer deg på dette området. Selv om det er korrekt å si "Vi stammer fra apene", så er det en veldig misvisende og rar ting å si nettopp fordi vi er aper. Folk som bruker det uttrykket pleier vanligvis ikke å forstå helheten. Og folk som ikke har noe peiling pleier å misforstå når de hører det.

Endret av Venetar
Lenke til kommentar

Kreasjonismen eksisterer fortsatt i dag fordi fanatiske kristne er redde for og benekter at mye av det som står i Bibelen ikke er sant, og at det derfor muligens heller ikke finnes en Gud eller et liv etter døden.

 

En kreasjonist vil i en diskusjon finne mye "bevis" for at evolusjonsteorien ikke er korrekt, påstå at det ikke finnes noe bevis for at evolusjonsteorien er sann, og at man ikke kan argumentere mot dems teori fordi den er basert kun på tro og derfor ikke kan falsifiseres.

 

Jeg synes synd på disse menneskene som har blitt så hjernevasket. Jeg er for religionsfrihet og jeg mener at folk skal få tro hva de vil, men når de begynner å gå mot vitenskapen på denne måten og oppfører seg som neandertalere, blir jeg irritert.

Lenke til kommentar
Richard Dawkins har en fin historie på dette emnet. Gidder ikke å lete på youtube akkurat nå. Men han kjente en svært intelligent vitenskapsmann som var religiøs ...

 

NRK Nett-tv har en serie på deres nettside som heter Darwins verden. Denne serien er av og med Richard Dawkins. Veldig verdt å få med seg. Link

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...