Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Matte - Fra tiende til første


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det høyrest ut som 10ende klasse pensum, ja, og kan virke som forberedelse til ordenlige ligninger man får på videregående. Svarene er 5mn + 10r og 12ab + 9bc, om eg ikkje drit meg ut fullstendig då.

 

Uansett så høyrest det ut som at denne læreren skulle blitt fillerista av foreldre og medlærarar dersom dåke hadde tatt det opp med klasseforstander, evt. rektor i eit brev som.

Brevet måtte gått med kopi til nokon andre på skulen som og har ein viss autoritet.

 

Etter mitt syn skulle læreren hatt sparken på dagen dersom det viste seg det som du forteller.

Endret av VroD01
Lenke til kommentar

Vi måtte stå for egen opplæring ja, men selv om vi gjorde det, fikk vi ikke vite om vi hadde riktig eller galt på oppgavene. I timene satte han oss til å arbeide bare. Da vi klagde fikk vi noen få grafer og funksjoner på tavla. Ikke noe algebra. Han hadde en fin avslutning for hos da vi hadde muntlig eksamen. Han sa vi skulle ha med 4 kapitler, men sensoren mente det var hele pensum, og ga oss 3.

 

Får sitte å teste meg litt på nettet, og evt. kjøpe en bok, siden vi får leie bøker av skolen i år.

 

Endring:

Han var klasseforstander for halve klassen..

 

Finnes det noen gode bøker om matte der ute? Matte var egentlig et av fagene jeg likte best.

Endret av Thrillet
Lenke til kommentar

Takk : )

 

Har ikke matte før i neste uke, så får øve alt jeg kan. Hvis jeg får under hva man bør kunne for å ta teoretisk går jeg kanskje til innkjøp av en bok om algebra, ligninger e.l.

 

Vet du/dere om det er veldig vanskelig med teoretisk hvis man mangler litt grunnlag for tiende.

 

Og.. er det masse mer enn det man bør kunne? Jeg tror han sa at vi fikk flere kartleggingsprøver.

Lenke til kommentar

Jeg fikk bare den. Den er det ikke karakter på, og du får velge selv hva du skal ha. Jeg valgte T. Det gikk veldig bra i begynnelsen, men så ble det mye rot med lærerne (vi byttet mattelærer totalt seks ganger i løpet av VG1) og jeg mistet motivasjonen. Da gikk det ganske dårlig for å si det sånn. Så du burde følge ganske godt med, og gjøre leksene. Men du kommer ikke opp i eksamen, bare så du vet det (med mindre du stryker da).

Lenke til kommentar

For å sei det sånn, uansett kor gresk noko ser ut første året så plukker du opp gangske mykje så lenge du har ein god lærer. Det blir noko repitisjon til å begynne med. Berre følg med så tenkjer eg du får med deg meir enn du trur, så lenge du er motivert for det. Ikkje mist hovudet sjølv om det kan være tungt til tider. Går så bra så. ;)

Lenke til kommentar

Som hun oppi her sier, er testen bare en kartleggingsprøve, og det er helt opp til deg hva du selv velger. Erfaringsmessig tror folk at de er bedre i matematikk enn hva de faktisk er - velger T, og bytter over til P. Omtrent halvparten av gamle T-klassen min byttet til P-matte. Jeg vil tro omtrent 1/4 av den resterende klassen fikk 4 eller bedre på siste avsluttende heldag, mens 3/4 fikk under 4.

 

 

Selv synes jeg faget var veldig lett. Jeg var svært motivert de første ukene, men så krøllet alt seg, så jeg gjorde ikke en eneste oppgave før det gjenstod 4 dager til avsluttende heldag. Da gjorde jeg hele boken (kun sammendrag og test deg selv) og fikk 5 på prøven.

 

Jeg er slettes inget mattegeni, og fikk aldri veldig gode karakterer i faget på ungdomsskolen. Så skjønner ikke hvordan folk fikk så fryktelig dårlig.

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...