Gå til innhold

Anbefalte komponenter for en trådløs .11n bridge


Anbefalte innlegg

Hei

Har i dag en Linksys WRT54-ett-eller-annet router.

På trådløst har jeg tilkoblet bærbar pc, PS3, nettverkskriver og Nokia 5800.

Da .11g blir litt tregt til streaming av film til PS3 ønsker jeg å oppgradere til .11n.

For at PS3(som ikke står i samme rom som internettmodem) skal være med på det nye nettet må jeg da også ha et trådløst punkt i stuen som jeg kan trekke kabel til PS3. Den bærbare pcen har .11n så den er grei, men telefonen og printeren har bare .11g.

 

Jeg trenger derfor et oppsett som sender både 11g og 11n samtidig.. Det kan godt være utstyr hvor jeg kan installere DD-WRT.

 

Har sett litt på D-Link DIR 855, men trenger jeg en så kraftig/dyr for å få dette til?

Endret av eberland
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

802.11b og g sender på 2,4 GHz. 802.11a sender på 5 GHz. 802.11n kan sende på begge delar. Eg køyrer DD-WRT på min Linksys WRT610N, som har ein 2,4 GHz-radio og ein 5 GHz-radio, og 2,4GHz-radioen kan eg setje til å sende både b, g og n-signal samtidig. Sidan eg ikkje har eit n-kort får eg ikkje testa om det faktisk fungerar, men eg går ut frå at det gjer det. Eg veit ikkje om det vil vere ein flaskehals å køyre både b, g og n på same radio, men med WRT610N kan du køyre n på 5 GHz-radioen, og g på 2,4 GHz-radioen. Du vil då òg få betre hastighet på n-delen, sidan det er færre forstyrrelsar i det frekvensområdet. :)

Lenke til kommentar

Oki takk for tilbakemelding. Linksys er bra, er det noe som passer bra sammen med den i en bridge??

Lest litt om Den D-Link men klarer ikke å finne ut om den sender .11n og .11g samtidig, eller om den sender kun .11n på begge båndene.....

 

Edit: Ser den Linksys WRT610 begynner å bli et år gammal. Noen nye Linksys routere på vei?

Vil alltid ha det siste nye når en først kjøper noe, vet du :-)

Endret av eberland
Lenke til kommentar
Apple sine AirPort Express/Extreme har mulighet til å både sette opp 2,4GHz g/n-nettverk OG 5GHz a-nettverk. Kanskje det kan hjelpe deg?

 

Hm. det er jo en mulighet. 11a nettverk har jeg egentlig ikke brukt for. Kunne heller tenkt meg å skille 11g og 11n på de forskjellige frekvensene.

På en annen side har jeg et "anstrengt" forhold til Apple :-p Så ville absolutt foretrekke et produkt fra feks Linksys eller D-Link....

 

Takk for forslag!

Lenke til kommentar

Hvis du går inn her: http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Supported_Devices så finner du liste over enheter som støttes av DD-WRT.

Det finnes flere varianter av bl.a. Linksys med 11n der.

Når det gjelder blanding 11n og 11g, så går det fint å kjøre de samtidlig, men det vil gå utover kapasiteten fordi den tregeste klienten vil bruke mest tid.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...